חדשה כאן זקוקה לעזרה

oliav1

New member
חדשה כאן זקוקה לעזרה../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

מקווה שהגעתי למקום הנכון. הבת שלי בכיתה א' בחינוך רגיל לאחר שהייתה, בגן בחינוך מיוחד כשנתיים בגלל עיכוב שפתי ובעיה רגשית. אני מבחינתי לוקחת אותה כול שבוע מתחילת השנה לטיפול בתרפיה באומנות כי יש לה קשיים חברתיים מבחינת לימודים היא מקבלת עזרה מהבית ספר והיא מאוד התקדמה. עכשיו לקראת סוף השנה התקשרו אליי מהבית ספר לקחת אותה מתברר שהיא ניגשה בהפסקה לתלמיד בכיתה א אבל לא בכיתה שלה והחבר שלו היקר תפס אותה וזרק אותה על הריצפה לקחתי אותה לטיפול נישברו לה שתי השניים הקדמיות והילדה לפי המורה והמטפלת יש לה המון המון כעסים אני מרגישה שכול הטיפול שעברנו לא עזר והכול מהתחלה איך אני בתוך אמא יכולה לעזור לה. מצטערת שזה ארוך.

Rinat 789

New member
זו בהחלט תחושה לא נעימה

אבל לא - זה לא שכל הטיפול לא עזר.... יש כאן נשות מקצוע שיוכלו לנתח זאת ולייעץ יותר טוב ממני מה שכן, בתור אמא - ממליצה לטפל בנושא אלימות אותו ילד כלפיי בתך, מקווה שיענש בצורה מרתיעה האם שקלתם גם טיפול פסיכולוגי?

oliav1

New member
הילד נענש השעו אותו יום וחצי מהלימודים

היום הביא לבת שלי מכתב התנצלות ומתנה קטנה. אבל אני מאשימה את ההורים הם צריכים לשים גבולות לילד כמו שאני עושה עם הבת שלי עם היום לא נשים גבולות ובגיל 6 התנהג כך מה יהיה שיגדל הרי לא חסרים סיפורים חבל שלא מלמדים בבית ספר וגם ההורים לא מייסמים זאת אני הפנה ביום ראשון לשרות הפסיכולוגי תודה.

ממש מקומם - לתת לה תמיכה ו"גב"

פשוט מרתיח לשמוע התנהלות כזו. חשוב לא לעבור לסדר היום בבית הספר, לוודא שנעשתה שיחה בכיתה - גם בזו שלה וגם בזו של החבר, ולדבר איתה בבית, על כך שהיא צודקת שהיא כועסת, וזו התנהגות ממש גרועה. לחשוב איתה מה היא היתה יכולה לעשות - למעשה חשוב שתבין שלא היתה יכולה לעשות כלום, אבל כדאי לוודא שמרגישה כך. לבדוק איתה מה חושבת ומרגישה אחרי, כדי שלא יישארו תחושות קשות שאנו לא יודעים עליהן, עד שלא תשאלי לא תדעי, כדאי להעיז ולשאול בדיוק איך מרגישה, ולחזק אותה על כך שניגשה והודיעה. הטיפול שעשיתם לא נהרס, להיפך, היא יכולה לבטא את הכעס בבטחון וחשוב (בגלל הבעיה השפתית) שתגיד במילים את כל מה שמרגישה, לאט לאט זה יעבור, אבל לא להרגיע אותה, להיפך לתת לה לבטא בהצלחה לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

נשמע שצריך גם להרגיע אותך../images/Emo238.gif

מדבריך עולה שגם הביטחון שלך נפגע בה וגם במערכת, לכן במקביל, אני גם חושבת שאת חייבת לא להעביר את זה בקלות בבית הספר, כשקורים כאלה דברים בתי הספר נוטים להעלים את זה כמה שיותר מהר כדי שיהיה שקט, הם לא אוהבים הרבה פעמים לטפל בדברים כאלה כי זה מקבע את הבעייתיות בשטח, ולכן תפקידך לדרוש טיפול מערכתי, ובכך להחזיר לעצמך את הביטחון בבית הספר. דבר שני, הביטחון בה, נשמע שעשית עבודה מדהימה ובהחלט בזכותך ובזכותה הגעתם למקום שבו אתם היום, אל תזלזלי בזה ותזרקי את זה לפח זה לא מובן מאליו בכלל! וכל הכבוד לך! משברים קורים כל הזמן לכולנו וצריך לעבור את הזעזוע והקושי וממשיכים בדרך, כמובן שצריך לטפל בה ריגשית ואני תומכת בכל מה שלימור הפסיכולוגית אמרה, אבל תאמיני בה ותתני לה את ההרגשה הזאת, אחרי הכל קשה לה והיא צריכה את הביטחון שלך גם במערכת. ודרך אגב - הקבלה מציעה שיטת חינוך שמדברת על כל אדם שהוא חלק ממערכת אחת שלמה ולכל אחד בה יש תפקיד שלו וייחודיות ורק ביחד אפשר לגלות את החוקיות של המערכת ואת הפעולה המשותפת ולקבל את הכוח והאהבה האמיתיים. מוזמנת להצטרף! שולחת לינק - שאלה של חינוך http://www.kab.co.il/kabbalah/short/49254

sombol1

New member
זה מרתיח ומחזיר לי טראומות שלי עצמי מהילדות

בילדות גם סבלתי מאלימות בבית ספר משהו ששמרתי לעצמי... לא נשברו לי השיניים אבל הרגשתי רע לא שייך.... התבודדתי מרצון כי העדפתי את זה מלהשתייך לכל האלימות... ומה באמת אפשר לעשות במצבים כאלה ?!?? נראה שכלום אי אפשר לדבר עם הילד ? הוא הרי קטן... לדבר עם הורי הילד ? הם לא יקשיבו ולא בטוח שיעשו או ירצו לעשות משהו.... לדבר עם המורים ? לא יודע עד כמה זה יכול לעזור ? אני רק חושב שעוד שנה אני אכניס את הבן שלי לבית ספר ומרגיש חוסר אונים כאילו שאני מפקיר אותו ומכניס אותו לג'ונגל של זאבים שיהפוך אותו לזאב או לאיזו כבשה בודדה ולא שייכת.... מתי כבר יקום בית ספר אנושי חינוכי אמיתי !!!!!!!

Rinat 789

New member
וזה מזכיר לי איך בתי אח'לה חרא מילדים

מהרגע שנכנסה ליסודי היו 2 ילדים שהתעלקו עליה ורק השנה בסוף כתה ה' ....איכשהו זה פחת אחרי כמה וכמה שיחות עם המחנכות בתקווה ששנה הבאה הם לא ימשיכו בכך

למעלה