חדשה כאן, כל טיפ יתקבל בברכה

gokoll

New member
חדשה כאן, כל טיפ יתקבל בברכה

כמו רבים אחרים, לא השתמשנו עד עכשיו בשם המפורש, אלצהיימר. אבל פגישה קריטית עם חברה ותיקה פקחה את עיני. אני מנסה לברר מרחוק כל פרט שיכול לעזור לאמא שלי (היא בארץ, אני לא). היא שוכחת יותר ויותר, עדיין מתפקדת יפה, אבל זה מתחיל להדאיג. היא חיה לבד. דרך האתר של עמותת האלצהיימר (ותודה לגוגל שהביאני עד הלום), הבנתי שהצעד הראשון צריך להיות אבחון במרפאת זכרון. האומנם? מה צפוי לה שם? היא לא לוקחת תרופות כרגע, חוץ מהתוסף של ג'ינקובילובה. אני רוצה לעזור לה עם התיאומים השונים: האם זה משנה לאיזה מרפאת זכרון היא הולכת בהתחלה, או שזה רק ענין של מקום מגורים (איזור המרכז)? אני אפילו לא יודעת מה לשאול אותכם כרגע, אבל יש בי תחושת דחיפות גדולה שלא היתה קודם. אני אשמח לשמוע כל טיפ והכוונה.
 

ronnyw

New member
ברוכה המצטרפת

למרות שחבל לנו על כל חבר חדש.... יש המון דברים... נושאי אדמיניסטרציה - אכן, מרפאת זכרון (אצלנו בחדרה קוראים לזה מרפאה פסיכוגריאטרית). לכל קופה יש סידור עם שם משלו. הרעיון זהה - אבחון על ידי רופא שזו התמחותו. קבלת תרופות (שלא ברור בכלל מה השפעתן) וכניסה ל"מוד חיים" חדש. לעניות דעתי אין חשיבות למרפאה. כל מטרתה הוא איבחון, כי אין טיפול, כך שכל מרפאה מתאימה. נושא "מוד חיים חדש" - כפונקציה של מצבה. (אולי עוד לא הגיע הזמן, אבל הוא בוא-יבוא...) למשל - השגחה שאכן לוקחת תרופות כסידרן ולא שוכחת, שלא תלך לאיבוד, מניעת תקלות בבית (כיבוי גז דולק, נעילת דלתות בלילה וכ'ו), במילים אחרות - עזרה בבית. אולי היא מתאימה למעבר לדיור מוגן? זה הפתרון האופטימאלי !! האם עצמאית בנושאי כספים? האם נתונה להשפעה? זה נושא חשוב וכאוב !! במידה ואכן תאובחן כחולה - שיקלו אפוטרופסות. "הכר את האויב" - עליכם (בהנחה שיש עוד בני משפחה מעורבים. אם לא - ערבי אותם !!) ללמוד ולהכיר את ההתנהגויות של החולים. זה מאוד מאוד מאוד לא פשוט. החולים משתנים מול עינינו, באופיים (אלימות למשל), בהגיונם (חוזים דברים שלא היו ולא נבראו) ועוד ועוד. יש ספרים, יש את האתר, יש את הקישורים של האתר, יש קבוצות תמיכה (בארץ). והעיצה הטובה ביותר - קראי את המסרים באתר זה לאחור. יש פה הכל על הכל. טיפים, רגשות, התלבטויות, סיפורי מקרים וכו' וכו'. והלוואי ותתבדי !!
 

ענתי44

New member
gokoll שלום

רובנו עברנו את שלב ההכחשה, שהסימנים על הקיר זועקים וברורים ואנחנו מתרצים העיקר לא אלצהיימר!!! ראשית, תנשמי עמוק. יש לפניכם הרבה עבודה. במחלה הזו צריך, כמו שרוני אומרת, להקדים את המחלה בשני צעדים קדימה, כלומר להיערך לבאות. ולפעמים השינויים באים מהר. אכן, ראשית יש לאבחן את אמא באופן רשמי. במרפאת זכרון. אין חשיבות באיזו מרפאת זכרון. מה שהכי נגיש לכם. מאחר ומחכים בתור למרפאות הרבה זמן ממליצה לקבוע כמה שיותר מהר. או ללכת לאבחון באופן פרטי אצל פסיכיאטר גריאטרי. ( האם לאמא יש ביטוח מושלם? כי אז יש הסדר עם הקופה לקבל התייעצות עם רופא מומחה. אני שילמתי לאמי רק מאה שקל עבור מפגש כזה) דבר נוסף, זה להגיש בקשה לביטוח לאומי לחוק סיעוד. ורצוי שיהיה מסמכים המעידים על הבעייה. חוק הסיעוד יקנה לאמא כ- 15 שעות שבועיות של עזרה ( אם היא נצולת שואה אז יותר) ניתן בשעות האלה לקבל עובדת הביתה לכמה שעות ביום, או כחלק מתשלום לעובדת זרה. אני ממליצה שבן משפחה יבדוק בין מסמכיה של אמא, אולי יש לה ביטוח סיעודי ( הווה אומר עד שלוש שנים עזרה ). למרות שאמא עדיין מתפקדת. אסור לה לשהות לבד!!!!!!!!!! ולכן בני המשפחה הקרובים תחליטו מה הכי עדיף לאמא. יש כמה אופציות : הבאת עובדת זרה שתגור ותטפל באמא, שילוב של מרכז יום ( גם בשעות הסיעוד של ביטוח לאומי ) והכנסת מטפלת או מישהו אחר מטעמכם מרגע שהיא חוזרת הביתה., דיור מוגן, בית אבות או לעבור לבן משפחה . מסוכן שאמא תשאר לבד, היא עלולה לסכן עצמה או ללכת לאיבוד. או להתחיל לחלק לזרים רכוש. אם יש רשיון נהיגה אז לחשוב איך למנוע ממנה לנהוג. מקווה שעזרתי ולא הוספתי על הבלבול שלך
 

gokoll

New member
תודה על התגובות, אתבטח מבינות

איך אני קוראת אותן ברגשות מעורבים: בעיקר הכחשה, כאילו זה לא ממש נוגע למצבנו, אבל עם הסתננות של תחושת דחיפות על דברים שצריך לעשות. קבעתי לאמא פגישת אבחון במרפאת זכרון בתחילת מרץ, ככה שאנחנו מתחילים להריץ דברים. אני אמשיך לעקוב אחרי הפורום הזה, וזה מרגש לקרא את התמיכה והרגישות שאני מוצאת כאן. שיהיה לכולם יום ולילה טוב.
 
למעלה