חדשה כאן.. כמה שאלות

MrsNorris

New member
חדשה כאן.. כמה שאלות

-מצטערת מראש על החפירה המיועדת-
קראתי ב"כלים ומידע" אבל לא ממש הצלחתי למצוא תשובות, מקווה שתעזרו לי.

אז אתמול הלכתי ללשכת גיוס, והודיעו לי שהפרופיל הרפואי שלי ישתנה מ24 זמני ל21, כלומר פטור, בגלל עודף משקל. היה לי פרופיל 24 כבר כמעט שנה, שבמהלכה שקלתי אם לנסות להעלות את הפרופיל או להתחיל התנדבות- בשל לחצים (בעיקר משפחתיים) נשארתי בסוף עם הפרופיל הזמני, עד אתמול בעצם בו הודיעו לי שנותנים לי 21 (בועדה רפואית אחרי סוכות, קיבלתי צו)
בשנה הזאת התחלתי להתמיין לתפקידים במודיעין, ע"ע שחקים ועח"מ. בשחקים הודיעו לי שהתקבלתי אבל בגלל שאין לי בעצם פרופיל אני לא יכולה בנתיים להתחיל את הקורס ולכן אני 'על תנאי' עד שיהיה לי פרופיל, ועח"מ כרגע התקבלתי כנראה, אבל אותו סיפור עם הפרופיל.

עכשיו, מעבר לתחושת ה'זה-לא-הוגן' שאני שרויה בה כרגע ומנסה להתנתק ממנה (כי אין לי שום בעיה רפואית מלבד עודף משקל, וגם לא בעיות שנלוות ל'מחלה' (סוכרת/לחץ דם), כלומר שאם הייתי כמה קילו פחות היה לי פרופיל 97
), הבנתי שכדאי לי להתחיל הליך של התנדבות וכמה שיותר מהר, כי את הגיוס של שחקים אני כנראה כבר בטוח אפספס (קד"צ בנובמבר) אבל יש לי עוד סיכוי להגיע לעח"מ, באפריל.

ניסיתי להבין מאיפה אני מתחילה אבל לא ממש קיבלתי תשובה. התקשרתי לתא מתנדבים (03-7387157) ואמרו לי שם שיעבירו את הבקשה שלי ללשכת גיוס והם יתקשרו אלי. התקשרו אליי שעה אחר כך בערך, ואמרו לי שאני צריכה לבוא לפתוח תא מתנדב בלשכת גיוס (ירושלים במקרה שלי), אבל אין לי טעם בעצם לעשות את זה עד שאני אקבל פרופיל 25, בועדת מתנדבים.
ניסיתי להבין איך אני יכולה להיות מזומנת לועדת מתנדבים והבחורה בטלפון לא ידעה ממש ואמרה שכנראה הועדה הרפואית שיש לי זאת הועדת מתנדבים. אחרי בירור קצר מסתבר שלא, זה לא, זאת רק הועדה של הפטור.
אז איך אני בעצם מתחילה ומקבלת פרופיל 25?

אמרו לי לחכות לועדה רפואית ושם להגיד שאני רוצה ועדת מתנדבים, אבל אני באמת רוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר (כי אמרו לי שכל התהליך יכול לקחת גם שנה.. ואני ממש לא רוצה לשבת שנה בבית :( ) ואני מפחדת שאני אחכה סתם לועדה רפואית ושם יגידו לי שועדת מתנדבים זה בכלל עוד כמה חודשים וסתם אחכה.

אז מאיפה בעצם להתחיל?

ועוד שאלה, אם אתם יודעים, אני עוברת ניתוח כנראה עוד שלושה חודשים לקיצור קיבה, ואתמול אמרו לי גם ששנה אחרי ניתוח לא מגייסים. זה נכון גם לגבי מתנדבים?

תודה בכל מקרה על התשובות, אני ממש אשמח גם לשמוע חוויות אישיות של אנשים שכרגע בהתנדבות, זה קצת מלחיץ אותי וכמו שאמרתי המשפחה שלי נגד (אבא שלי בגישה של "אם לא צבא רגיל אז לא צבא בכלל) אז אני באמת אשמח לשמוע כל דבר מהשירות שלכם וכו'.
תודה

נ ו ע ה 12

New member
ברוכה הבאה (:)

בדיוק כמו שאמרו לך - בשביל להגיש בקשה לפתיחת הליך התנדבות את צריכה קודם כל להיות פטורה משירות ע"פ חוק. הועדה הרפואית שתהיה לך לאחר החג היא אכן לא ועדה שקשורה להתנדבות; בועדה הזו ככל הנראה יקבעו לך פרופיל 21 באופן רשמי. לאחריה (עוד באותו היום) תוכלי לפנות למדור פרט, להגיש בקשה ולפתוח בהליך התנדבות. התהליך אכן לא קצר, אבל לא ניתן לאמוד מעכשיו כמה זמן הוא ייקח, זה משתנה מאחד לשני. היו מקרים נדירים של אישור התנדבות תוך פחות משבוע והיו גם מקרים של שנה וחצי (כמו שהיה אצלי).

לגבי השאלה על הניתוח אין לי מושג... תנסי לשאול בלשכת הגיוס.

"אם לא צבא רגיל אז לא בכלל" - קודם כל, תלכי לפי מה שאת מרגישה... הורים שדוחפים להתנדבות זה דבר נוראי בעיני, אבל גם ההפך זה לא להיט... תעשי מה שאת חושבת שיעשה לך טוב.
ולעניין, חייל מתנדב הוא חייל ככל החיילים, למעט כמה שינויים והטבות שנועדו להבטיח שהמצב הרפואי שלו לא ידרדר, לדוגמא טירונות קצרה ועיונית בלבד, פטור משמירות, טיפול ע"י רפואה אזרחית וכו'... באמת שבשירות הסדיר כמעט לא מרגישים בהבדל. אני השתחררתי לפני כשבועיים וחצי ואני לא מתחרטת לשניה על ההחלטה להתנדב. אני מצרפת לך קישור עם כמה מאמרים שכתבו משוחררים, ממליצה לך לקרוא. :)

MrsNorris

New member
תודה על התשובות :)

חייבת להגיד שעודדת אותי ועזרת לי מאוד.

יש לי עוד שאלה - מתנדבים עוברים יום המא"ה? כי לא עברתי אותו עד עכשיו ואני תוהה אם אצטרך לעשות, אפילו שכבר יש לי בעיקרון תפקיד שהגעתי אליו :O

ולגבי טירונות.. היו מקרים של מתנדבים שעשו טירונות רגילה ולא טירונות מתנדבים? אם אין מניע מבחינה רפואית, אז נגיד זה אפשרי ללכת לטירונות הרגילה רק עם פטור מריצות או משהו?

נ ו ע ה 12

New member
אם כבר יש לך שיבוץ אז אין צורך

לא כולם עוברים. לאן את משובצת?

במידה ורופא מדור מתנדבים מאשר ניתן לבצע טירונות 02, נדיר אבל היו מקרים כאלה. בכל אופן לפני כן יש לבצע גם טירונות מתנדבים.

שמחה שהצלחתי לעודד קצת

MrsNorris

New member
למודיעין,

מסלול עח"מ (או שחקים- אמ"מ, אבל זה תלוי אם אני רוצה לחכות שנה וכנראה שלא :)) התמיינתי במשך כל השנה בלי פרופיל, אתמול התקשרו אליי ואמרו לי שהם מודעים לעובדה שאני מעלה את הפרופיל לפרופיל התנדבותי, ואם מבחינה רפואית אצלי לא תהיה מניעה, מבחינתם אני אצלם בעח"מ והתקבלתי.

למעלה