חדשה כאן, מרגישה די נאחס...

חברה

New member
חדשה כאן, מרגישה די נאחס...

שלום לכן, קשה להתבטא אל מול גילויי האושר הרבים כאן, אבל...בכל זאת. אני אם (בוגרת, לאחר טיפולי הפרייה), לשני מקסימים. בתי בת השלוש היא משוש חיי ואני עדיין מאוהבת בה, ממש כך. בני המתוק נולד לפני כחודשיים, ואני אוהבת אותו כמובן מאד, אבל...יחד עם זאת מרגישה מועקה, על כך שהוא "גוזל" את תשומת ליבי מהבת, על כך שקשה, אני מרגישה חצויה בין שניהם, וקשורה אליה יותר (האם זה נורמלי? תמיד נראה לי שאמהות מעדיפות את הקטנים יותר). אני רק רוצה "את אמא", מדכא אותי כשהיא לא נמצאת, להיות רק עם בעלי, ובכלל בדמעות כל הזמן על הסף (אך התפקוד תקין לחלוטין). האם זהו דיכי לאחר לידה? או מה? אשמח לתגובות. תודה!

פשושולה

New member
אני בטוחה שזה סוג של דיכי...

אבל אני יכולה להגיד לך שמה שאת חווה עכשיו הוא חלק מהשיקולים עליהם אני חושבת כשאני חושבת אם להביא עוד ילד בכלל... אני חושבת שאמהות לשניים ויותר יכולות לענות על הנושא יותר טוב ממני. יש שאומרים שדווקא הגדולים הם המיוחדים, והיחס אליהם שונה דווקא בגלל שהם הראשונים... באופן כללי, להיות רק עם הבעל ושזה יכניס אותך לדיכי עד סך דמעות נראה לי בעייתי. אולי תדברי עם מישהו מקצועי?

daldan

New member
גם הזמן יעשה את שלו

ויכול להיות שזה דכאון שלאחר הלידה. אבל קודם כל אל תשפטי את עצמך לחומרה כל כך את עדיין תחת השפעתם האכזרית של ההורמונים, אז תקלי עם עצמך. עם הזמן צראי שהדברים מתחילים להסתדר לך. ועד אז? אנחנו כאן בשבילך

אפרת12

New member
דבר ראשון ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מה שאת מתארת באמת נשמע כמו דכדוך שכזה לאחר לידה. אני גם מאוד יכולה להבין את תחושת ה"חציות" למרות שאני עדין לא שם. אני בדרך לשם (חוזרת לטיפול אינשאללה החודש), אבל כבר היום אני לא מבינה איך אוכל לחלוק כך את ההקדשה, ועוד כשמדובר ב"ברירה" בין יצור קטן מתוק - חסר אונים ולא מתקשר, לבין בנאדם בן 3 (בת שלוש), שאת מכירה. אז זהו - שאין את הברירה. אז יש לי טיפ אחד קטן - בת השלוש יכולה להבין ולהסתדר בלעדיך קצת. היא יודעת שאת שם ותחזרי ואת אוהבת אותה. נכון שלעולם יותר לא תוכלי להקדיש לה כמו שהקדשת עד עכשיו. גם לבן הקטן לעולם לא תקדישי את מה שיכולת להקדיש לבכורה. עם האהבה שלך - הם יגדלו בסדר גם ככה. ואשרייך שיש לך אמא שעוזרת. מותר להתבכין קצת - גם אנחנו ילדות של מישהי, לא

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

גם לי כאב הלב על הגדול שהפסיד את הבלעדיות כשהקטן נולד,עם הזמן ההרגשה התחלפה ל"ביחד".

new mermaid

New member
גמצלנו התחלף ל"ביחד"(ניסוח נחמד../images/Emo13.gif)

ויותר מזה: בתור מישהי שהרגישה כמוך לפני הלידה, ואפילו קצת אחריה עוד המשיכה לשאול את הבעל אם הוא חושב שעשינו טעות (חשש שבוטא באיחור קל
) אני רוצה לאמר לך שיש אמת באגדת
האם שמתרחב ולא מתחלק. בלי קשר להנ"ל, תמיד יכול להיות קצת בייבי בלוז, ובכ"ז: >>ה
: כמו שהבעל שינן לי, לטווח הארוך עשית בשביל ילדתך דבר נפלא. יצרת לה משפחה. >>ה
: א. זה ללא ספק נכון שמס' 2 מקבל פחות תשומת
מאבאמא ואולי גם טיפה פחות התלהבות מהסביבה. עובדתית יש פחות זמן לשבת ולבהות והחידוש של תינוק ראשון במשפחה שמור - מה לעשות - לתינוק הראשון במשפחה.... ב. תשומת ה
שהקטן מקבל מאחותו (לטוב ולרע
) היא א-ד-י-ר-ה, ופעמים רבות באופן שהרבה יותר מעניין ומלהיב אותו. לה אין בעיה לעשות את עצמה נופלת 9,571 פעם רק כי הוא מתגלגל מצחוק... אולי זה אינסטינקט הישרדותי ("היא תאהב אותי ואולי תפסיק לנסות לחנוק אותי בכרית כשאמא לא שמה לב" עיין ערך הקריצה מקודם) אבל הוא משוגע עליה ללא קשר למה היא עושה לו. את מרגישה "פחות איתו נטו" אבל בסה"כ יוצא הפסדו בשכרו. לפעמים הגדולים צריכים אותנו יותר (נשמע מוזר, נכון?) והקטנים - עם חיתול יבש ושבעים - מרוצים מהחיים. אז לא נורא אם תהיי איתה יותר והביחד יבוא

מה שהיא אמרה (נ"מ)

כדאי לקרוא אותה, היא הרבה פעמים אומרת נכון
תהני מהשניים שלך, כל אחד בדרכו או בדרכך. ואת יודעת מה? אני מניחה שהנדנדה הזאת, שלמי את קשורה יותר עוד תשתנה כמה פעמים.

../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה ורק מוסיפה

שאני בטוחה שהילדים שונים זה מזה (לא רק בגלל הגילאים) וכל אחד צריך ומקבל ממך דברים שונים, כך שאת בעצם לא "נקרעת" ביניהם אלא נותנת מעצמך מה שדרוש. וכמו שאמרו לפניי - הרווח שלהם זה מזה שווה הכל.

למעלה