חדשה כאן עם שאלה

חדשה כאן עם שאלה

שלום לכולם,אני מחפשת להרחיב את ספריות הדיסקים שלי בעוד קצת,כרגע רוב המוזיקה שאני שומעת היא רוק אנד רול,ופסיכדליה,"הבעיה"היא שכבר עכשיו יש לי הרבה מאוד דיסקים ,מקינג קרימזון כל האלבומים,ועד לגונג,לאוזריק טנטיקלז,מיסטר באאנגל,ג"נטל ג"יאט ועוד ועוד ועוד,אני מחפשת המלצות לדיסקים השבוע רכשתי את הטייגר לילז,גו"ן פושיאנטה,ועוד דיסק של מיסטר באנגל ואלבום של זמרת מתחילה ומדהימה,וכאן נכנסת גם המצלה,טל וויס,הבחורה עושה מוזיקה מוטרפת לחלוטין,תענוג מוזיקלי רצוף ואני בספק אם היו הרבה אומנים בארץ שהצליחו להגיע לכאלו דרגות של מיוחדות בשנים הארחונות בשילוב עם אכויות מוזיקליות ווקאליות...סתם המלצה.בקיצור אני אשמח לשמוע המלצות לדיסקים שבעיניכם הם טובים.תודה רבה רבה...

Jflyaway

New member
ברוכה הבאה אופק ../images/Emo24.gif

קשה מאוד להפריד מהמון הדברים הטובים מספר מצומצם של דיסקים ולומר שאלו הם ה MUSTS... ובעיקר קשה לעשות את זה כשאין נקודת מוצא ברורה לגבי טעם ונטיות. מה שאני מציע לך לעשות זה להשאר איתנו לעקוב אחר המלצות שאנשים מעלים פה כמעט מידי יום. אני במקומך הייתי מתעלם בשלב זה מההמלצות של הדברים האיזוטריים והנדירים שהם ברובם פריטי אספנות, ומתרכז בהמלצות על "אבני הדרך" של הפסיכדלייה. אני שם לב שנקודת המוצא שלך לחומרים "ישנים" היא בעיקרה בריטית, ולגבי חומרים "חדשים" אמריקאית, ושרוב הדברים שהזכרת נופלים תחת מכנה משותף שהייתי קורא לו: מורכבות. תגידי לי אם זה הכיוון, או ש"הכל הולך"...ואז אני ואחרים נוכל לעזור לך יותר בעניין של אלבומים ספציפיים, או מה שאני קורא: אבני היסוד של הז'אנר.

זה משתנה מאוד אצלי

למשל אני יכולה מאוד להנות גם מג"פרסון אירפליין או מג"ימי הנדריקס,ולשמוע ברוק הרגיל את PEARL JAM ואת ALLICE IN CHAINS,השבוע שמעתי דיסק מענין של בלונד רד הד,שהיה נחמד אבל לא ממש התחברתי אליו,כעיקרון אני אשמח לשמוע מה שנראה לך טוב,מה הם אבני היסוד של הז"אנר?LOVE למשל?

Jflyaway

New member
ברשותך אזרוק מספר כיוונים

אני לא מת על "זריקת שמות" אבל זו הרי הבקשה, ואני פה בכדי לתת שירות לבאי המקום... אז: GARAGE PSYCH אמריקאי בסיסי אני ממליץ על: THE CHOCOLATE WATCHBAND - NO WAY OUT THE CHOCOLATE WATCHBAND - THE INNER MYSTIQUE ELECTRIC PRUNES - UNDERGROUND ELECTRIC PRUNES - I HAD TOO MUCH TO DREAM אסיד רוק פסיכדלי יש המון מצויינים: הראשון של QUICKSILVER שני הראשונים של COUNTRY JOE AND THE FISH (בידקי את שמות האלבומים ב ALLMUSIC.COM ) אני מאוד ממליץ על אלבומי הפסייח האמריקאים: THE WEST COAST POP ART EXPERIMENTAL BAND בעיקר השניים הללו: PART ONE ו VOLUME TWO על FREEBORNE - PEAK IMPRESSIONS על MANDRAKE MEMORIAL - PUZZLE על THE UNITED STATES OF AMERICA פסיכדלייה בריטית מצויינת TOMORROW - S/T PRETTY THINGS - SF SORROW JULY-S/T FAMILY - MUSIC IN A DOLLS HOUSE KALEIDOSCOPE - TANGERINE DREAM ועוד... ועוד.. ועוד... ועוד...ועוד... ועוד.. ועוד... ועוד... זהו קצה הקרחון, ומשקף טעם אישי בלי לכלול דברים איזוטריים ונדירים.

Jflyaway

New member
ובהזדמנות, להמליץ לך ולכולם על

משהו שמשום מה נוהגים להתעלם ממנו... שני האלבומים הראשונים של STEVE MILLER BAND שניהם אלבומים מדהימים, שילוב של פסיכדלייה ובלוז רוק כמו שאף אחד אחר לא ידע לעשות. בעיקר אני ממליץ על האלבום SAILOR שכל כולו מן ההתחלה ועד הסוף תענוג עילאי.

epitaph

New member
לגבי Tomorrow...

זו הלהקה שסטיב האו היה בה לפני שהוא עבר ל-Yes, נכון? ניגנת הגיטרה שלו שם היא כמו ביאס או בסגנון אחר?

Jflyaway

New member
זו אחת משלושת הלהקות דרכן עבר

לפני YES. ונגינת הגיטרה שלו שם בסגנון אחר, פחות מיופייף, פחות מופק, פחות סטייליסטי, פחות מדוייק, והרבה הרבה יותר 'חזק', חופשי, משוחרר, ומלא באהבה וחדוות חיים.

Jflyaway

New member
אני אגדיר לך את זה אחרת...

ההבדל המהותי בין פופ ורוק פסיכדלי בריטי לבין פרוגרסיב הוא במידת החשיבות העצמית שבה התעטפו היוצרים. HOWE של TOMORROW הוא התגלמות ההשתעשעות לעומת ה HOWE כחלק בדוקטריבה הרצינית והמחייבת של מוסיקה שהתפיסה שלה הרבה יותר "אקדמית" (קרי: PROG )

epitaph

New member
שכחת משהו קטן...

הפרוג הוגדר כפרוג רק כמה זמן אחרי התקופה הזאת, זה לא הכי נכון לומר על כל הלהקות שהם היו "בדוקטריבה הרצינית והמחייבת של מוסיקה שהתפיסה שלה הרבה יותר "אקדמית"".

yossivin

New member
ועוד פסיכדלייה בריטית

sam gopal - escalator תקליט מ-1969 . הגיטריסט והזמר הוא ian lemmy willis שאחר כך עבר ל - hawkwind ול- motorhead . משובח.

מורנא007

New member
hawkwind - hawkwind

אני בדרך כלל ממליץ למי שאהב פינק פלויד ורוצה משהו דומה. רוק כבד, בריטי ופסיכדלי.

למעלה