חדשה כאן, צריכה עצה לגבי התרנגולת

anatblum

New member
חדשה כאן, צריכה עצה לגבי התרנגולת../images/Emo140.gif

שלום לכולם, לפני מספר חודשים מצאתי פרגית שנפלה כנראה מרכב על הכביש. לקחתי אותה וטיפלתי בה והבחנתי שהפרק העליון של אחת הרגליים פצוע קצת (כנראה מהנפילה). זה החלים ולמרות צליעה קלה היא בסדר גמור, חמודה ונמרצת. אתמול הבחנתי בנפיחות קלה והיא גם יושבת הרבה יותר וצולעת יותר. שמתי לה משחה שעשויה מקינמון ודבש ביחסים שווים ונדמה שהיה שיפור אבל היום שוב היא יושבת הרבה וצולעת. אולי למישהו יש רעיון?

anatblum

New member
רק תוספת קטנה:אני אחפש וטרינר רק רציתי

לשאול איזה סוגי אנטיביוטיקה בד"כ מותרים לתרנגולות. אני לא מתייחסת לזה במקום טיפול וטרינרי. רק מידע כללי של מבינים בדבר.

popi199

New member
אמנם אני לא וטרינרית

ותמיד כדאי לקחת את החיה לוטרינר כשיש בעיה. אבל מה שאני חושבת שאולי יכל לקרות זה שהתרנגולת הרגישה קצת יותר טוב אצלך ואז היא התחילה להסתובב אבל יכול להיות שיש איזה סדק ברגל או אולי נקע ועכשיו זה כואב לה שוב מכל ההסתובבויות, אני אולי הייתי מגדרת אותה בנתיים במקום קטן יותר בשביל שגם אם היא כן תתחיל להרגיש יותר טוב שלא תסתובב יותר מדי, וכמובן שאחרי שבת כדאי לקחת אותה לוטרינר.

anatblum

New member
איזה סוג אנטיביוטיקה מתאים לתרנגולת

הוטרינר שלי לא היה בטוח איזה סוג לתת ואיך, כי למשל צפורל בזריקה הוא קצת חשש לתת אבל בייטריל הוא אמר שזה בטוח רק שאיך נותנים כדורים לתרנגולת?

חג שמח מערבבים כ חצי סי סי ביטריל עים ליטר

מים מצמאים את העוף יום שלם ואז נותנים לעוף בצורה הרגילה לשתות הוא מתנפל על המים המהולים עים הביטריל כמובן זה צריך להספיק לכ 5ימים ביטריל נחשב לאינטיביוטיקה פצצה, רק לא לתת הרבה אוכל באותו יום כי העוף בלי מים

anatblum

New member
לא בטוחה שהבנתי: חצי סיסי סירופ בייטריל

לליטר מים זה הריכוז הנכון לתרנגולת ששוקלת 5.5 ק"ג? ומה אני עושה עם כל הכמות של המים , שמה במקרר ליום המחרת או לכמה ימים. עד כמה שאני יודעת בייטריל נותנים מספר ימים ברצף.

כל הכמות בכלי כבד שלא ישפך נוח לשתיה כבכול

יום רגיל, על מזרק רגיל יש לך מידות סיסי בקופת חןלים עולה 1 שח למשך 5 ימים ,הבקבוקים של הביטריל מגיעים כ 6 סיסי כך שאים יש תקלה תמיד תכלי להכין מנה נוספת מניסיון,

anatblum

New member
תודה שוב אבל לא ענית לי אם לתת את אותם

מים מספר ימים או שפשוט להשאיר לה את המים עד שיגמרו?

שלום ,הרעה במצבה עים ירך שבורה בידקי סימנים

בצבע ירוק דבר המעיד על התחלת רקבון בכול מקרה אים המצב כך פניה לוטרינר היא בגדר כוסות רוח למת וישמש לך רק להרגעת מצפונך שלך,,מרקחות סבתא רק יגרמו לזיהום,,,צריך לב ברזל אבל לבי לבי איתך עשי לפי מה שיאמר לך ליב ך עדכני בתוצאות

anatblum

New member
ושוב שאלה: איך לתת כדורי בייטריל?????????

אתמול בערב הייתי אצל וטרינר של עופות והוא פסק שאכן צריך בייטריל אבל היה לו בכדורים. אני צריכה לתת לה כל יום רבע כדור. הצעתו היא שאני אכתוש את רבע הכדור במים ואתן לה עם מזרק לפה טיפה אחר טיפה. אני מפחדת שהיא תחנק. למישהו יש עיצה? יש אפשרות שאני אכניס לה לגרון והיא תבלע כמו שאני עושה עם הכלבים והחתולים? יש סכנה שהיא תחנק או שזה יבלע בוושט אוטומטית? תודה שוב על עזרה

חושש אני שהתרנגולת תמות מרוב אהבתך אליה

יש פיתגם למות מאהבה, ולשאלתך רמזתי לך בהודעה הריאשונה שמוטרינרים אל תצפי הרבה עברת 2 ועדין התרנגולת ללא טיפול זה העובדה בשטח,בעיקרון בלולים לא נותנים בכדורים תארי לעצמך לתת לכמות עצומה של עופות אחד אחד כדור זה לא נורמלי כך שאני מסתיג גם מהוטירינר השני, ותוהה אך ? רופא עופות אין לו ביטריל בנוזל ? המסקנה שהוא לא מבין גדול ב עופות ולרוב מתעסק בכלבים וחתולים ולכן יש לו רק בכדורים,,, לדעתי יותר נוח ויותר בטוח ויותר יעיל לגשת לחנות של אבייק זה שם של חנוית לממכר תרופות לבעלי חיים באחד הערים הקרובות למקום מגוריך ולקנות ביטריל בנוזל, בשום פנים ואופן שלא תעיזי לתת לעוף לבלוע כדור ,אים כבר קיבלת כדורים ואת רוצה בכול אופן לישם אז רסקי את הכדור והמיסי אותו טוב טוב במקום מזרק שהשליטה עליו קשה, השתמשי במטפטפת עינים טיפה טיפה החזקי את העוף עים פה פתוח ומתוח כלפי מעלה וטפטפי אחד אחר השני ברציפות

anatblum

New member
מגדל עיזים יקר, למה בשום אופן לא לתת כדור?

מסכנת חנק? קודם כל תודה רבה על התשובות וההתיחסות העניינית שלך לשאלותי. שנית, פעם מזמן היו לי יונים ומידי פעם יונה חלתה והפסיקה לאכול ולשתות, אני שלא הבנתי בעופות הייתי נותנת להם מים במזרק וכנראה שמחוסר מיומנות הייתי הורגת אותם - כנראה שהקדימו קנה לוושט. לכן לי נכנס פחד ממתן נוזלים בכח לציפורים כי אני פוחדת מאוד מחניקה שלהם. מנגד, אתמול והיום נתתי לה רבע כדור כל יום (רק הכנסתי לה לפה והיא כבר בלעה לבד) וזה עבר בשלום. אז מה לעשות בהמשך, להמלצתך (כי ברור לי כבר שניסיון רב לך). תודה, מחכה לתשובה

anatblum

New member
וד"כ ברור לי כשמדובר בלול מלא עופות לא נותנים

פרטני כדורים. אני שואלת רק לגבי המקרה שלי.

מדוע הוטרינר לא הסביר לך אך להשתמש בכדורים ?

מוזר לי קשה להבין תמוה בעיני כך בכל אופן אני מרגיש,,כתבתי לך באותיות קידוש לבנה לרסק ולהמיס את הכדור ואפילו במה להשתמש על מנת שיהיה לך נח ולעוף בטוח, ולמרות,,,,,,הכול ולמרות הניסיון הכושל עם היונים ולמרות שאת יודעת מה זה להקדים קנה לושט את חוזרת על טעויות ,לא יודע מה השיקולים שלך? בסך הכול ההחלטות הן שלך ורק שלך,,דבר נוסף שרציתי להבהיר הסדר של הפעילות התרופתי מבחינת מהירות ההשפעה של התרופות הוא זריקה, לאחר מיכן נוזל, ואחרון זה כדור עים תגובה איטית,

למעלה