חדשה כאן

TheSunshine

New member
חדשה כאן ../images/Emo140.gif

שלום לכולן, ילדתי לפני שבועיים בדיוק את בני הבכור והמושלם בלידה רגילה שבועיים לפני התל"מ ויש לי כמה שאלות ראשונות מכל מיני סוגים. 1) כמה זמן בערך עד שנמסים / נופלים (או מה שאמור לקרות להם) התפרים? 2) כמה זמן בערך עד שמפסיק הדימום לחלוטין? (אני מניקה בלבד) 3) האם זו רק אני או שתמיד אין חשק לאף אחד אחרי הלידה? (אצלי בבית הטלפון לא מפסיק לצלצל ולי יש פחות ופחות חשק לענות) זהו בינתיים... יש לי עוד המון מחשבות ורגשות לשתף ולשאול אבל ייקח לי עוד קצת זמן לארגן את המחשבות למילים. מחר אגב התל"מ שלי המיועד אז אולי בגלל זה אני מרגישה עוד בהריון?

nubi

New member
../images/Emo24.gifברוה הבאה!

על כל אחת שיולדת לפני התל"מ יש אחת שיולדת אחרי
(אני ילדתי 3 שבועות אחרי!). התפרים נמסים אחרי שבועיים. רק אחרי 4 חודשים הפסקתי באמת להרגיש את האיזור שם. אצל כל אחת משך הדימום הוא שונה. אצלי פסק אחרי 5 שבועות. אם אין לך חשק לאף אחד-פשוט לנתק טלפונים! זה טבעי ומובן! ואם למישהו יש בעיה עם זה, אז שיקפצו לך! אני לא הייתי מספיק חכמה והתנחלו אצלי בבית, מה שהרס את ההנקה ואת ההחלמה. חוץ מזה, שאחה"צ מאוד נעים בחוץ-קחי את הפשוש וצאו החוצה! תרגישי טוב!

TheSunshine

New member
נובי יקרה

אני זוכרת אותך מפורום הריון ולידה :) אחרי ארבעה חודשים
ואו... ומה זאת אומרת נמסים בכלל? הם פתאום נעלמים או מה? (המראה נהייתה החבר הכי טוב שלי) לגבי הטלפונים זה מה שאני עושה. מדי פעם כשהמתוק ישן ואני כבר לא אספיק להרדם אז אני חוזרת למישהו אחד או שניים אבל לא תמיד זה יוצא ואני שומעת פה ושם הערות נעלבות... כמובן מכאלה שעוד לא ילדו ובטחלא כל כך מבינים מה זה אומר. את חושבת לצאת איתו החוצה כבר כל כך מוקדם? אני עדיין קצת חוששת לקחת אותו לטייל. חוץ מביקורים אצל הרופא הוא עוד לא ממש יצא החוצה.

nubi

New member
התפרים עצמם נעלמים

אחרי שבועיים-שלושה. את האיזור אני הרגשתי עוד הרבה אחרי. זה נורא אינדיווידואלי. עזבי את המראה. אני רופאה ולא הצצתי אפילו פעם אחת! ממש פחדתי ממה שקורה שם. יש דברים שעדיף לא לראות. ולגבי יציאות החוצה-שי נולדה בחורף. כבר אחרי שבועיים יצאנו. מה שבריא לאמא-בריא לילד!

שקמי

New member
שאלה על התפרים

חמישה שבועות אחרי וזה עדיין לא נמס - נראה לכן סביר? ועוד משהו - פתאום הדימום התגבר למימדי מחזור מפלצתי, אחרי שכבר כמעט ולא היה כלום. זה נורמלי? מוכר למישהי?

nubi

New member
זה לא שזה לא נמס

(אלא אם את ממש רואה אותם). נראה לי שאת פשוט מרגישה. גם אצלי ההחלמה היתה זוועה. לגבי הדימום-גם אצלי זה הפסיק והתחיל שוב...

lulyK

New member
ברוכה הבאה, מזל טוב ../images/Emo79.gif

1. לא העזתי להסתכל. אני יודעת להגיד שלקראת הבדיקה של ה-6 שבועות, כבר היתה הרגשה נורמלית לגמרי. 2. לא זוכרת, אבל יכול לקחת הרבה זמן. 3. זה לא רק את
ולי לקח די הרבה זמן לצאת מתחושת הבהריון (שבגדי ההריון רק תורמים לה....)

ת ו ל

New member
מזל טוב!!

אצלי התפרים נמסו אחרי 3 שבועות , הדימום הפסיק בערך אחרי 5 שבועות, אין חשק לכלום , אבל זה עובר מבטיחה , רק תדאגי שתהיה לך כמה שיותר עזרה וחודשיים אחרי כבר הכל חוזר לתיפקודו הקודם! רק טוב , תול.

u z a

New member
../images/Emo26.gif נצל"ש בקשר לדימום ../images/Emo36.gif

עוד לא הצגתי את עצמי באופן רשמי, אבל ילדתי לפני 4 ימים וכבר יש לי שאלה... אלי אלו "צרות של עשירים", ואני מקווה לא להרגיז אף אחת, אבל עושה רושם שהדימום שלי נעלם... לפעמים אין דימום במשך כמה שעות, ובכל מקרה, הדימום ממש ממש חלש. האם זה תקין או שעלול להעיד על משהו (משהו שקשור לשיליה שאולי חלקים ממנה נשארו שם בפנים? סליחה אם השאלה ממש טפשית, אבל זכור לי מקרה כזה בפורום ממש לא מזמן)? אולי זה בגלל שלא היו לי תפרים? שוב, מצטערת על ההתפרצות לפורום, מבטיחה להגיע לכאן באופן רשמי בקרוב

lulyK

New member
ברוכה הבאה (באופן רשמי)

הזיכרון של התקופה הזו קצת מעורפל לי, אבל אם אני לא טועה אחרי 5 ימים הדימום מאד נחלש אצלי, והפך למין הפרשה חומה. אח"כ היו ימים של יותר וימים של פחות. רוב הסיכויים שאם בדקו את השליה והיא נמצאה שלמה - שהכל בסדר. מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג, אבל תמיד נעים לשמוע את זה גם מרופא/ה. הדימום לא קשור לתפרים, הוא מתוך הרחם, לא מהפרינאום.

משוש30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ומזל טוב!1 תפרים בין שבועים לחודש. 0ובערך יום לפני שהם מפסיקים לכאוב הם כואבים מאד אז אל תבהלי מזה) הדימום בין 6 שבועות לחודשיים וחצי לי דווקא היה חשק לאנשים אבל זה מאד אינדווידואלי תזרמי עם מה שמתאים לך.

למעלה