חדשה כאן

חדשה כאן ../images/Emo140.gif

קוראים לי עדי ואני בת 15, אני חושבת שיש לי חרדות, אולם לא כ"כ קיצוניות. אני מאוד מפחדת לטוס כיום (פעם אחרונה שטסתי הייתה בגיל 12 ואז לא פחדתי) ובגלל המצב היום פיתחתי מין חרדה ואני לא מוכנה לטוס לחופשות בחו"ל. בנוסף, אני מאוד חדשנית כשאני נוסעת באוטובוסים מפחד לפיגועים. אשמח לשמוע עיצות

mulltiie

New member
היי עדיי וברוכה הבאה../images/Emo13.gif

אני רוצה לומר לך שזה טיבעי לפחד מפיגועים כי גם לי לפעמים זה קורה. וגם עם המטוס עם המצב של היום כניראה פיתחת פחד כל שהו או שבעבר לא היית מודעת לזה אבל קרה משהו עם מטוס שקשור בתת מודע שלך. הכי טוב יהיה לדבר על זה להוציא הכל ויהיה בסדר

פחד מטיסות ומפיגועים

האם משהו התגבר פעם על פחד מטיסות ? האם מישהו יכול לספר על המחשבות שעברו לו בזמן הטיסה ? מה אפשר לעשות בזמן טיסה כדי להרגיש יותר טוב בגוף ובראש ?

noni2222

New member
גם לי יש את החרדה הזאת.. מטיסות

אני כרב משתגעת.. לפני חודש עברתי מישראל לאוסטרליה וכל הטיסה עד תאילנד (10 שעות) ואחרי ז מתאילנד לאוסטרליה (עוד 10 שעות) לא ישנתי שניה מפחד שיקרה משהו..=/ המשפחה שלי מטיילת הרבה בעולם בגלל העבודה של אבי ואני לא יודעת מה לעשות!

האם היו איזשהם רגעים טובים יותר

בזמן הטיסה ?, אם כן מתי ? רגעים שדעתך היתה מוסחת ? רגעים שנתת למתח פשוט להיות ולא להלחם איתו ?

noni2222

New member
לא..

במשך כל הטיסה לא יכלתי להירדם - הייתי סחוטה מעייפות זאת הייתה טיסת לילה (שתי הטיסות) ולא נתתי לעצמי להירדם.. לא משנה מה עשיתי - ראיתי סרט - אכלתי עדיין פחדתי.. מה שכן - הפחד תמיד גובר כשאני הולכת לשירותים במטוס.. גם אם אני לא צריכה ואני רק שם לבדוק את השיער במראה - אני עדיין מפחדת... יש לי הרגשה שזה המקום הכי לא בטוח במטוס..

נשימות והרפיות

אחד הדברים שהכי עוזרים בתוך מצב של חרדה מתמשכת זה עבודה על הנשימות שלנו. אפשר לשים לב שכשאנחנו בלחץ, הנשימה שלנו בד"כ שטוחה ומהירה. מה שעוזר במצבים אלה זה לעבור לנשימות "בטן", נשימות עמוקות לכיוון הסרעפת, ואחריהן הוצאת אויר איטית וארוכה. הנשיפה צריכה להיות איטית וארוכה יותר מהשאיפה. אם מתרגלים זאת כל יום זה ממש עוזר בזמן לחץ. אפשר לנסות זאת בתור לקולנוע , בפקק תנועה ובכל מצב מלחיץ - כולל טיסה. תנסי זאת במשך 10 נשימות רצוף ותחושי הקלה מסוימת במתח. האם משהו מכיר טכניקות הרפיה ונשימה נוספות לשחרור לחץ ?

הנשימות האלה אף פעם לא עוזרות ../images/Emo10.gif

כמה שאני מנסה ומנסה, ברגע שאני בלחץ אז שום דבר לא עוזר. אני נכנסת למתח ועצבים וקשה לי לחזור לעצמי..

זה נכון אבל

זה נכון שברגע האמת עצות כאלה לא עוזרות. העמידה בזמן חרדה בכלל וחרדת טיסה בפרט, היא ענין מורכב - מחשבתי וגופני. אלה דברים שלפעמים שווה לבדוק אותם לעומק ביעוץ אישי. אבל חשוב להבין ששום הרפיה לא תעבוד אם יש במקביל מחשבות שאת באמת נמצאית במצב של סכנה פיזית. במצב כזה, אם זה אכן מה שקורה לך, המוח משדר לגוף כל הזמן איתותי לחץ והגוף מגיב בתגובות חרדתיות בהתאם. מה שאפשר לנסות זה אולי לתרגל מצבי לחץ יותר קטנים ויותר קצרים ויותר נשלטים מטיסה (כמו להימצא במקום סגור למשך זמן מוקצב או כל כלי תחבורה אחר שיכול לעורר לחץ), ובהם לאט לאט להשתלט על הנשימות ועל התגובות הגופניות. זאת כמובן בתנאי שהמחשבות בזמן הנסיעה או הטיסה הן שאת יודעת שמדובר בתגובת חרדה ולא בסכנה אמיתית. כל עוד את חושבת שיש סכנה משמעותית בסבירות גבוהה, בטיסה היכולת להלחם בחרדה היא נמוכה. אני מניח לסיום, שגם תשובה זו מתומצתת מידי ולא מספקת את הפתרון המלא בשבילך. נסי להגיב ואולי עוד יוכלו לסייע לך.

למעלה