חדשה כאן

אלמה1

New member
חדשה כאן ../images/Emo140.gif

שלום לכולן, כבר זמן רב אני עוקבת אחרי הפורום ומקבלת מידע חדש ומעניין על כל הנושא של לידות בית ולידות פעילות בכלל. אני כרגע בשבוע 24 ואת הלידה הראשונה שלי עברתי בחדר הטבעי בליס. בזמנו הגדרתי אותה כחויה טובה מאוד, וגם היום היא נחשבת בעיני כזאת, אלא שכיום אני יודעת דברים נוספים שאז לא ידעתי ואני יודעת במה ארצה שהלידה הקרובה תהיה שונה. אני מאוד מתחברת לרעיון של לידת בית (בעלי עדין לא, למרות שהוא כבר יותר בכוון מאשר בהתחלה) אבל עדין צריכה לקרוא עוד הרבה כדי לקבל החלטה. היום הייתי אצל רופאת נשים שתומכת מאוד בגישה הטבעית ואף לא שללה את רעיון לידת הבית, אבל היא נתנה לי עוד שתי אפשרויות נוספות:לידה במרכז הלידה הטבעי בתל השומר (לי זה נשמע קצת אוקסימורון אבל היא טוענת שהוא טוב) ואפשרות נוספת של שכירת מיילדת פרטית בבי"ח מעייני הישועה, כשהיא תמליץ על מיילדת עם אוריינטציה טבעית. אחת הסיבות שאני רוצה לידת בית היא חוסר הצורך במאבק עם הממסד הרפואי ואני לא ממש יודעת אם האפשרויות שהיא נתנה תואמות את הציפיה הזאת. הייתי שמחה לשמוע דעתכן ואם ידוע למי מכן על המרכזים הנ"ל. תודה רבה

אשכר ש

New member
הי וברוכה הבאה!

תראי, דעתי ידועה... אם את מתחברת לרעיון לידת הבית ובעלך תומך בך (גם אם הוא כרגע רק בכיוון), אני ממש בעד ללדת בבית. שום מרכז חיצוני, הכי טבעי שיהיה (ותל השומר, עם כל הכבוד, הוא לא הכי טבעי שיש), לא יחליף את ההרגשה הביתית ואת החופש המוחלט שיש לך בבית.

אלמה1

New member
תודה ועוד שאלה ../images/Emo35.gif

האמת היא שאני לא כל כך מתחברת ללידה בבית חולים אחרי כל מה שקראתי עד כה, אבל בגלל שמדובר ברופאה עם גישה מאוד סובלנית לענין, שאף המליצה לי על שתי מיילדות בית אם ארצה, החלטתי לפחות לבדוק את האפשרויות האחרות שהיא הציעה. בנושא אחר, אך קשור, כשהצגתי לפני בן זוגי את הנושא, אחד הדברים הראשונים שהוא אמר לי היה, שאני קראתי רק מאמרים פרוֹ לידות בית ולשם האיזון עלי (עלינו) לקרוא גם מאמרים נגדיים המתנגדים ללידות בית. כל מה שאני מצאתי בחיפושים שלי היה מאמרים לא מקצועיים (סטייל YNET) או מאמרים התומכים בלידות בית, שבתוכם מובאים טיעוני נגד והפרכתם. האם תוכלו להפנות אותי למאמרים המעלים טענות בנוגע לחסרונות לידות הבית או הסיכונים הקיימים? תודה רבה

אם פי 3

New member
כל מה שמצאתי

היו הפחדות רפואיות בלתי מבוססות, או מחקרים עם בעיות מתודולוגיות - כמו כאלו שכללו לידות בית לא מתוכננות, שהן, מטיבן, בסיכון גבוה יותר, והכללה שלהן על לידות הבית. ברור שישנם מצבים ספציפיים שבהם מוטב ללדת בסביבה רפואית - אבל בלידה בריאה, קשה למצוא טיעונים מבוססים עובדתית ללדת בסביבה רפואית.

אלמה1

New member
אם זה אפשרי

אני אשמח לקבל הפניות גם למחקרים הלא מבוססים או הבעייתיים תודה

אלמה1 אומנם אני עוד לפני הלידה אבל

אני יכולה לומר לך שגישתי הייתי שכל אחד מהצדדים צריך למצוא טיעונים (מגובים במחקרים וענייניים) התומכים בעמדתו. כי אם אני תומכת בלידת בית אני לא חושבת שאני צריכה למצוא טיעונים נגד העמדה שלי. אם כי, כמובן, זה מאוד רלוונטי להבנתי להסתכל על התמונה כולה ולא רק על החלק הצר שלי בה. אז למה שבן הזוג הוא לא זה שימצא את המידע שרלוונטי לעמדתו ואת תמצאי את המידע שרלוונטי לעמדתך ואז גם כל אחד מכם "מרוויח" את הזכות להצגת עמדתו כי שניכם מעורבים והשקעתם מאמץ. והרי מה החוכמה שרק את תאספי את המידע (עבור שניכם) ואז בסופו של דבר, "הטיעון המנצח" (לכאורה) נגד העמדה שלך יהיה "המאמרים שתומכים בעמדה שלך מוטים מראש" (מה שאפשר אגב לומר בדיוק אותו הדבר גם על העמדה המנוגדת)? אני אישית לא תומכת בגישה שכל העבודה תהיה עלי ובן הזוג יישב לו מהצד ויחלק ציונים למידע שאני טרחתי להשקיע הרבה שעות למציאתו. כאמור, אתה מתנגד ללידת בית? אז קדימה "תשכנע אותי" בדיוק כפי שאתה מצפה שאני "אשכנע" אותך לגבי העמדה ההפוכה (של "למה כן לידת בית). בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

אלמה1

New member
../images/Emo13.gif מבינה את הרגשתך

אבל כמו בכל זוג גם אצלנו יש "חלוקת תפקידים" (שמוסכמת על שנינו), שבמקרה שלנו כוללת את זה שאני מביאה מידע חדש כי אני יותר אוהבת לקרוא ולהתעניין ומעבירה לו את התקצירים-גם מאמרים כתובים אבל אחרי סינון ראשוני שלי, כי לא תמיד יש לו את הסבלנות לכך. הוא לא מחלק ציונים למידע, כמובן, אבל שנינו שקולים מאוד ואוהבים לקבל החלטה לאחר בדיקה מעמיקה של שני הצדדים. הסיבה שפניתי לפורום במציאת מאמרים המתנגדים לנושא היתה בשביל לוודא שאכן אין מספיק מחקרים מבוססים המתנגדים לנושא ואני רואה לפי דברי אםפי3 שזה נכון (תודה). לפני ששנינו ידענו על זה משהו, שנינו התנגדנו נחרצות לנושא, וטענו שכל מי שיולדת בבית מסכנת את עצמה ואת העובר. היום, אחרי שאני קראתי די הרבה בנושא (ועל כך התודות לפורום הזה) אני יודעת שהיינו מושפעים מטיעונים ודעות לא מבוססים. בעקבותי, גם הוא כבר מבין ויודע (וכאן התודה גם לזהר שהודיעה על ההופעה בפוליטיקה, שהיתה אמנם לא ממצה אבל עשתה את העבודה במקרה שלי
) שיש בנושא הרבה דעות קדומות לא מבוססות. אנחנו ממשיכים לקרוא ולהעמיק בנושא - לשמחתנו יש לנו עוד קצת זמן לשם כך ואשמח גם לשמוע כאן או במסרים המלצות על מיילדות בית באזור המרכז.

למעלה