חדשה כאן

danit2309

New member
חדשה כאן../images/Emo53.gif

שלום לכולם אני בת 25 אם חד הוריות לילד מדהים בן 5. בסיום הצבא נכנסתי להריון והמנייאק עזב אותי ואין לי שום קשר אליו , הוא אפילו לא רשום כאב בתעודת זהות של בני. מאז החלטתי שאני נאבקת בקושי של להיות אם חד הורית ובעיות כלכליות. כיום 4 שנים לאחר מכן אני מסיימת תודה לאל עם דמעות וזיעה רבה את לימודי בטכניון כאחות. יש כמה דברים שברצוני לשאול 1. האם יש עוד אנשים שניסו ללמוד והמדינה המחורבנת שלנו הפסיקו להם את הקצבה כי זה קרה לי ברגע שנעשתי סטודנטית טענו שלא מגיע לי שום עזרה אם אני מסוגלת לממן שכר לימוד. איזה חוצפה!!!!!! בגללם עבדתי כול תקופת הלימודים כמו חמורה 2. בני הגיע לגיל שהוא מתחיל לשאול איפה אבא שלו. בהתחלה הוא אמר שהוא מת ואמרתי שלא שזה לא נכון אבל אני לא כול כך יודעת איך להתמודד עם זה מהפחד שאגרום לבני נזק נפשי כול שהו עצה ממשהו??????? 3. בזמן האחרון בני פשוט נהיה מכור לטלויזיה, הוא חוזר מהגן ועד הערב לא קם אני מנסה לסגור לו את הטלויזיה אבל ללא הצלחה הוא מתחיל לכעוס ולא לדבר איתי, הוא גורם לי רגשי אשם מה לעשות?????? מאובדת עצות......

היי דנית ../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

אתחיל מזה שלדעתי פסיכולוגית לגיל הרך מאוד תעזור לך להבין את הילד שלך ותנסה להבין מה הוא מבין מהסיטואצייה ד"א יכולים להפנות אותך מהמועצה שלכם לישכת החינוך אצלכם וזה ללא תשלום . לגבי לימודים ניסית לקבל מלגות או סיוע בדרך אחרת ? כי עד כמה שידוע לי באמת אין סיוע מהמדינה לחד הוריות סטודנטיות { תודה לביבי נתניהו } מה התחליף שאת נותנת לבנך במקום הטלויזיה ? את יושבת איתו לשחק ? יוצאת איתו לגן שעשועים ? בהצלחה לך וישר כוח

daniela1975

New member
היי דנית וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית...לגבי התואר, אני כל כך מבינה אותך, גם אני חוויתי את מה שתיארת. משום מה המדינה שלנו אטומה לגמרי, לא מסוגלת לחשוב צעד אחד קדימה. עפ"י חוק מי שלומד/ת לתואר ראשון אינו זכאי/ת להשלמת הכנסה...נו באמת...זה הגיוני לגמרי (לאאאאא
). לא מבינה את אופן החשיבה. במקום לעזור לסטודניות החד הוריות, על מנת שייסמו את התואר ויצאו ממעגל מקבלות הבטחת ההכנסה, בעצם העובדה שאינם תומכים בנו הם למעשה "מעודדים" אותנו לא ללמוד ולהישאר תלויות בהם לנצח...אבסורד לחלוטין
לכי תביני....אני כבר הפסקתי. כל הכבוד על הנחישות להמשיך ולסיים את התואר למרות המכשולים שבדרך
לגבי בנך...חושבת כמו חלבלובה היקרה, רצוי להיוועץ עם גורם מוסמך על מנת לא לגרום לנזק שישפיע בטווח הרחוק. בנוגע לטלווזיה, אכן קשה מאוד להניע את ילדינו מהמסך, אבל חייבים. חושבת שאם יהיו לו חלופות שהוא מאוד אוהב, הוא ישמח לקום מן המרקע. ואם בשום פנים ואופן אינו מוכן, אני חושבת שיש צורך בהצבת גבולות...אז בפעם הראשונה הוא יכעס, גם בשניה ובשלישית, אבל בטוחה שבשלב כל שהוא הוא יבין. בכל מקרה מאחלת לך

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה דנית ../images/Emo140.gif

אכן המדינה לא מאפשרת ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה ולקבל הבטחת הכנסה. למה? ככה זה החוק , והדבר היחיד שנעשה כדי לשנות אותו הוא תביעה של אם אחת שהגיעה כבר עד בג"צ ועדיין אין החלטה (כפי הידוע לי) בנושא. לגבי תשובות לבנך, מדוע את חוששת לנזק נפשי? אני דוגלת באמת בכל מצב את צריכה להסביר לו שאבא שלו לא גר איתכם ואת בחרת לגדל אותו לבד. אם הוא שואל איפה הוא -אימרי לו את האמת - שאת לא יודעת איפה הוא. כמובן שעליך להתאים את המילים וההסבר לפי גיל הילד. כמובן ששיחה כזו צריכה להביע במקביל אהבה וקירבה מצידך. להסביר לו שיש כל מיני סוגים של משפחות (יש ספרים מומלצים בנושא בטאגליינס שלנו למעלה) להסביר שבמשפחה שלו אוהבים אותו (אמא, סבא, סבתא, דוד, דודה וכו') אל תחששי מנזק נפשי ... אני חושבת שהסתרה של האמת ממנו תגרום לבעיה גדולה יותר . אם את בכל זאת מתלבטת את יכולה לפנות לפסיכולוגית של ילדים, דרך קופ"ח ניתן לקבוע תור במחיר מוזל . בקשר לטלוויזיה -כפי שכבר הציעו לך, להגביל אותו בשעות צפייה. למשל לתת לו לבחור 3 תוכניות שהוא אוהב במיוחד ולאפשר לו לצפות. לאחר שהוא מסיים לכבות את המכשיר ולעבור לפעילות אחרת (משחק, ציור, גינה, ארוחת ערב, מקלחת וכו') חשוב להיות עקביים בכל גבול חדש שקובעים כהורים. בהתחלה זה קשה מאד אבל זה שווה את ההשקעה כי לאחר מספר פעמים מועט הילד יודע שאתם מתכוונים לגבולות שקבעתם ולא נשברתם מול הבכי/נדנודים/ברוגז שלו. וגם זה חשוב מאד עבורו. לדעת שיש הורה שמציב לו גבולות ומקפיד עליהם.

seven9

New member
תגובתי

הילדים זקוקים לנו שניהיה חזקים והחלטים, במידה ונוותר להם על כל דבר וניתן להם להחליט בגלל מזגם ובגלל שאנו חושבים או כמה מסכן הילד שלנו אין לו אבא אז נוותר לו בכך שניתן לו לעשות מה שהוא רוצה אנו יכולות לגרום לנזק לילד רק מיזה !!! {הם מרגישים אותנו ויודעים איך לנגן בנו על מנת לקבל את מה שהם רוצים } חשוב להחדיר לנו וגם לילד עצמו שהוא לא מסכן {ואנחנו לא גם }, עם הרבה שיחות נפש והמון אהבה וחיבוקים לומר לו כמה בר מזל הוא וכמה מיוחד ואין כמוהו בעולם!!! כי הוא שלך ! והכי חשוב לתת מעצמך לפחות שעה לקחת ספר ולקרא סיפור, או לדגדג {מצאתי לנכון שאני מדגדגת את הילדים הם ממש בעננים צוחקים ואני איתם כי הם מחזירים לי גם ..והם שוכחים בכלל את מה שמטריד אותם .. כן לפעמים הטלויזיה עוזרת לנו בביבי סיטר כי אנו עסוקים בדברים אחרים ולא מתאפשר לנו לתת זמן לילד , וזה נעשה הרגל לילד כשזה מה שנותנים לו לעשות ... ועוד עיצה חשובה כשאומרים לילד "לא " אסור וכו ... תמיד תמיד תסבירי לו "למה" ואסור שהתשובה תיהיה "ככה " {הילדים תמיד מזכירים ואומרים לי כי ככה זה לא תשובה וכמה שם חכמים אני לומדת מהם המון ,, חשוב להסביר בנחת ולרדת על הברכיים {כדי שהוא לא ירגיש מאויים }להסתכל לו בעניים ולומר לו כי אמא סוגרת את הטלויזיה כי היא מתגעגעת אליך מאוד ,,,,{ואם הוא כועס בוכה וכו תסבירי לו כי הוא מעניש את עצמו וחבל מאוד כי יכל להיות לנו הכי כיף שבעולם ,, אני מקווה שלא נסחפתי עם התגובה שלי ,, {רק רוצה שיהיה לך טוב !} מאחלת לך המון הצלחה עוד דבר ! אני מחזיקה ממך! לא קל ללמוד לעבוד ולטפל בילד !!! כל הכבוד לך !!

danit2309

New member
תודה רבה לכולם../images/Emo51.gif

תודה רבה לכולכם העצות שלכם ממש עוזרות בסוף שבוע ישבתי איתו הרבה ואני כבר רואה שינוי תודה

למעלה