חדשה כאן

חדשה כאן ../images/Emo9.gif

אני מכורה קשות לסוכר שהוא גם סם קשה ומסוכן, קשה לאנשים להבין כמה שההתמכרות הזו היא כמו להתמכר לחומרים אחרים. אני הולכת כבר 3.5 שנים לאו.איי, מנסה עבוד את הצעדים אבל ההתמכרות שלי כ"כ קשה שנראה לי ששום דבר לא יעזור.... מחר הולכת לפגישת NA בפעם הראשונה, אולי זה יוסיף לי משהו. ממש נואשת כבר. ההתמכרות הזו הורסת לי כל חלקה טובה בחיים. אשמח להצטרף איכם כאן לקבל ולתת תמיכה

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

14 במרץ מערכות יחסים "חשבון הנפש שלנו יכלול, כמובן, גם חומר על מערכות יחסים שלנו עם אנשים אחרים." טקסט בסיסי, עמוד 29 וזה בלשון המעטה! במיוחד בשלבים המתקדמים של ההחלמה, חשבונות נפש שלמים עשויים להתמקד ביחסים שלנו עם אחרים. חיינו היו מלאי יחסים עם בני-זוג, חברים, הורים, חברים לעבודה, ילדים ואחרים שעימם באנו במגע. מבט על קשרים אלה, יכול להגיד לנו הרבה על האופי הבסיסי שלנו. לעיתים קרובות חשבונות הנפש שלנו מפרטים את הטינות העולות כתוצאה מהקשרים היומיומיים שלנו עם אחרים. אנו שואפים להסתכל על החלק שלנו בחיכוכים אלה. האם יש לנו ציפיות לא מציאותיות מאנשים אחרים? האם אנו כופים על אחרים את קני-המידה שלנו? האם אנו מתנהגים לפעמים בחוסר-סובלנות מובהק? לעיתים קרובות עצם הכתיבה של חשבון-הנפש שלנו יכולה לשחרר חלק מהלחץ שמערכת יחסים לא תקינה יוצרת. אבל עלינו לשתף אדם נוסף בחשבון נפש זה. בדרך זו נקבל נקודת מבט נחוצה על החלק שלנו בבעיה ועל איך אנו יכולים לפעול בכיוון של פתרון. חשבון הנפש הוא כלי המאפשר לנו להתחיל לרפא את מערכות היחסים שלנו. אנו לומדים שהיום, בעזרת חשבון-נפש, אנו יכולים ליהנות מהיחסים שלנו עם אחרים. רק להיום: אבדוק בעזרת חשבון-נפש את החלק שלי במערכות היחסים שלי. אנסה למלא תפקיד עשיר ואחראי יותר במערכות-יחסים אלה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הכל לטובה . בכפר קטן בהודו חי איש מבוגר ועני, שנהג לזמר לפרנסתו פרקי דת, מתוך הוודות הקדושות. העוברים והשבים היו זורקים לעברו מפעם לפעם פרוטה, או שהיו מזמינים אותו לזמר פרק מיוחד בשבילם, ואז היו מכפילים את שכרו. הוא ואשתו חיו מן היד אל הפה והתייקמו בקושי רב. יום אחד הגיעה לכפר חבורת נערים פוחזים מכפר שכן. הם היו בריונים וחורשי רע. ראו את האיש הזקן יושב בככר הראשית של הכפר ומזמר בלחש. פנו אליו ואמרו לו: 'היי, זקן מצומק, שיר לנו את פרק ההודיה והשבח לאלים'. הביט בהם האיש הזקן, והם לא מצאו חן בעיניו. לא אשיר בשבילם דבר, החליט. הוא סרב, וסירובו עורר את חמתם. הם החלו מכים אותו ובועטים בו. וכאילו זה לא הספיק, תפסו אותו, גילחו את שיער ראשו, מרחו את קרקפתו במיץ של ליים (סוג לימון), הפכו דוכן פירות וירקות סמוך, ולקחו את הפרי והירק שהתגלגל על הרצפה. הם השחילו את הפירות והירקות על חוט ועשו מהם מחרוזת, כמו מחרוזות הפרחים שההינדים משתמשים בהם בשעת תפילה. הם תלו את מחרוזת הפירות על צווארו כדי להשפילו. אחר כך העלו אותו על החמור שלהם, אבל במהופך, כשפניו אל אחורי החמור, וידיו אוחזות בזנבו, וככה הובילו אותו במין תהלוכה של קלון ברחבי הכפר, כדי שכל התושבים יראו מה קורה למי שמסרב לעשות כרצונם. כשסיימו לכלות בו את זעמם, בעטו בו לקרן רחוב והסתלקו מן המקום. אשתו חשה אליו בוכיה ומושפלת, והוא צחק בעליצות וניחם אותה: 'על מה בוכה, אשה? ראי איך הכל יצא לטובה: שיערי היה ארוך וסבוך, ובגלל שלא היה כסף - לא הלכתי לספר. הנה קיבלתי תספורת חינם. וחוץ מזה, היו לי קשקשים, ועכשיו מיץ הליים ירפא את עור קרקפתי, אלמלא הם לעולם לא היתה ידינו משגת לקנות את הליים היקר. מחרוזת הפירות והירקות תשמש לנו אוכל, לא רק לארוחה אחת אלא לכמה וכמה, קומי, הזדרזי ובשלי לנו משהו טעים. אלמלא הפוחזים הללו, היינו גוועים היום ברעב. והכי חשוב, את זוכרת שכשהתחתנו, לא היה לנו מספיק כסף לשכור חמור ולנסוע רכובים עליו בתהלוכה של שמחה מסביב לכפר? אז הנה, זכיתי לתהלוכה שלי היום, שלושים שנה אחרי הזמן, וכולי מלא אושר. את רואה שהכל לטובה?

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! סוף שבוע הגיע השבת בפתח שתהייה שבת נעימה ונינוחה שבת שקטה ורגועה שבת עם רק בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

חשבתי שיהיה רומנטי . אוהד חיטמן מילים: יואב גינאי לחן: אוהד חיטמן חשבתי שיהיה רומנטי - נשב לבד בבית קפה, כשמישהו סביבנו כבר הופך את הכיסאות. חשבתי שיהיה רומנטי נראה איך שכוכב נופל ורוח על פנינו תסחרר את השעות. חשבתי שיהיה רומנטי - לשיר חזק עם אנקורים, שירים של ברל ופיאף על "בורגנים ואספסוף". חשבתי שיהיה רומנטי למות כמו משוררים, לשתי דקות קדושות ושוב יהיה לנו עצוב. העלים על הבולוואר ירחפו למים, קו האופק של העיר יתרחץ מול השמיים, שלוש בבוקר סלה וי בלילה צרפתי, גיליתי שאהבה שבחיי היא הדבר האמיתי. חשבתי שיהיה רומנטי - נעיף ביחד עפיפון, אל שמש שקרנית ונתעטף במעילים. חשבתי שיהיה רומנטי - נאהב חזק עד עילפון, אבל הזמן כבר יתאבד כמו נשימות בין המילים. העלים על הבולוואר...

366 דלתות ל-../images/Emo23.gif

14 במרס ------------- תפקידך ליצור את השמים החדשים ואת הארץ החדשה. לפיכך אל תדגיש את הסבל והמצוקה, את המגפות והייסורים. את המלחמות והסכסוכים. אל תרשה לעצמך להיות מעורב בהם. ולא. חלקך יהיה במגפה. ולא בתרופה לה. כשאתה מתעורר את תודעתך. אתה מתחסן מפני מצוקות העולם ויכול לחיות ולעבוד בלי שהן תוכלנה לגעת בך או להשפיע עליך בשום צורה. רופא או אחות חייבים להיות מחוסנים כדי לטפל בחופשיות במגפה קשה ומידבקת. ואין מקום לחשש בליבם. אל תיתן לחשש לחדור לליבך כשאתה מתבונן במצבו המידרדר של העולם. העולם אל תתייאש. הוסף פשוט להחזיק באמונתך. הנח לתודעתך להתייצב עלי. ודע שהכול טוב. טוב מאוד

עליזה 63

New member
קולות של החלמה.

קולות של החלמה. אחד ההבטים של התוכנית הזאת שמחזיק אותנו כאן, הוא ההבטחה להחלמה קבועה מהמחלה המבלבלת הזאת". שנים עשר הצעדים ושתים עשרה המסורות של אכלני יתר אנונימיים, ע 67 יום אחרח יום אני מודה בחוסר האונים שלי לגבי האוכל, ולגבי כל דבר אחר בחיי. כשאני מוסרתצ את חוסר האונים שלי לאלוהים, אני מסכימה לקבל עזרה. אני מבקשת מן הכוח עליון שלי להראות לי מהו רצונו עבורי, וכן יכולת להתרכז בהחלמה. כשאני קוראת בספרות שנים עשר הצעדים, זה מזכיר לי שאני לוקה במחלה, וכי יש ביכולתי להחלים, יום אחד בכל פעם. התוכנית מלמדת אותי שעליי להתחייב לעבוד ולחיות ברוח הצעדים. לשמור על ההימנעות, למסור דין וחשבון למאמנת שלי, לתת שירות, ולכפר על מעשיי - אלה הם חלק מן הפעולות שבזכותן אני בהימנעות. כשאני מקיימת את המחויבויות הללו מדי יום ביומו, אני זוכה להבראה, לאושר, לשמחה ולחירות שמקו ממני לפני התוכנית. אני אסירת תודה לאלוהים, למשפחתי, למשפחת או איי שלי ולכל אלה אשר אוהבים אותי ללא תנאי, על העזרה שהגישו לי, בהפיכתי לאישה שאני אמורה להיות. החלמה מתמדת היא דבר אפשרי, ואני ראויה לקבלה.

../images/Emo51.gif לנונה על השירות../images/Emo24.gif

משום מה נדמה לי כאילו הפרק הזה של "רק להיום" נכתב במיוחד עבורי הבוקר
תודה יקרה שכמוך, לוקחת את הכתוב לתשומת ליבי
אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifחוסר אונים../images/Emo203.gif

חוסר אונים
ביום בהיר אחד, ישב בן-אדם מתחת לעץ, ולא הבחין שהעץ היה מלא יונים. כעבור זמן קצר, היונים עשו מה שהיונים עושות, האיש צחק על היונים, והסתלק משם בכעס גם על היונים וגם על ה"חומר” שנפל עליו. רק אחר-כך הוא הבין שהיונים עשו מה שיונים עושות, מפני שהן יונים, לא מפני שהוא ישב שם. האיש למד לבדוק את העצים לפני שהתיישב.
מכורים פעילים, הם אנשים שמשתמשים. הם לא משתמשים בגללך או בגללי, אלא שהם מכורים. מה שלא נעשה, לא ישנה עובדה זו; לא אשמות, לא צעקות, לא תחינות, לא הסחות דעת, לא הסתרת כסף או בקבוקים או מפתחות, לא שקרים, לא איומים, ולא נימוקים היגיונים. אנו לא גרמנו למחלת ההתמכרות. לא נוכל לשלוט בה. ולא נוכל לרפאה. כן נוכל להמשיך להיאבק ולהפסיד. או שנקבל את העובדה שאנו חסרי אונים מול המכור וההתמכרות, וניתן לנר-אנון לעזור לנו לכוון את האנרגיה שהוצאנו על המאבק במחלה זו, לכיוון ההחלמה מן התוצאות שלה.
“הגיוני הוא, ששינוי לטובה יחול בנו, יהווה כוח לטובה שיעזור לכל המשפחה”
תזכורת להיום:
לא קל לי לצפות באדם שאהוב עליי כשהוא או היא לא מפסיקים להישתמש, שעה שמה שלא אעשה, לא יעצור בעדם. אם אבין עד כמה אבדה לי השליטה על חיי, אוכל להודות שאני חסר-אונים אל מול המחלה הזאת. רק אז אוכל להתחיל לשפר את חיי. אוהבים

כוח ../images/Emo63.gif

לחברותא שלנו יש כוח שמשנה חיי אדם - הכוח של הידידות והאהבה. הרבה מאיתנו יכולים לשמש עדות לנסים שאלוהים עשה ועושה, כשאנחנו חיים את התכנית הזאת. יתכן והשינויים והניסים יבואו באיטיות וההתפתחות הרוחנית תהיה גם היא בהדרגה, אבל הכוח הוא אמיתי. כשאנחנו מגלים את הכוח הזה, אנחנו מגלים שסמכנו על דברים חלשים ובלתי נחוצים לפני כן. ייתכן וחיפשנו תמיכה בדברים חומריים, בהישגים אישיים וסטטוס חברתי. כל התמיכות הללו לא עזרו, ואכלנו על מנת להסתיר את החולשה שלנו. עכשיו, כשאנו מכירים את הכוח של החברותא , איננו צריכים יותר לסמוך על תמיכה מזוייפת. אנחנו יכולים להתפתח בתכנית ולהתקרב לכוח העליון שיוצר ותומך בנו. מי ייתן ואסמוך עליך יותר, אלי (מתוך "מזון למחשבה")

שלווה ../images/Emo189.gif

אין דבר שיוכל להביא לך שלווה מלבד עצמך. אם ארצה בזה ואם לא, אני חלק מעולם הרודף אחרי רכוש ויוקרה כאילו הם המפתח לאושר. להיות הבעלים של מוצרי מותרות מסויימים, זה נקרא "לחיות טוב". אבל האם זה באמת כך? לחיות טוב זהו מצב פנימי ולא מצס חיצוני. משמעותו היא להרגיש טוב לגבי עצמי. אם אני תלויה במשהו שמחוץ לעצמי -חפצי ערך, אנשים, מקומות- ההרגשה הטובה יכולה להילקח ממני באותה קלות שבה ניתנה לי. אני רוצה שהרגשת הערך העצמי תבוא לי מבפנים, שמקומי בעולם יבוא לי מכך שאני חיה בשלום עם עצמי. זה מה שתכנית שנים עשר הצעדים מבטיחה ומקיימת. השלווה הפנימית שאני משיגה כשאני צומחת בתכנית מאפשרת לי לדאוג לכל צרכי. להיום: איני יכולה להביא את עצמי לשלוות הנפש בכוח, אבל אני יכולה לבדוק מחדש את סדר העדיפויות שלי. האם אני משקיעה די זמן ומאמץ בפעילויות שמזינות את נשמתי?

לשמור על פשטות ../images/Emo204.gif

כמה פעמים היה לי חלום שרציתי לבצעו, אבל חדלתי לפני שהתחלתי מפני שנראה לי שזו הייתה משימה גדולה מדי? לחזור ללמודים, לעבור דירה, לצאת לטיול, להחליף עבודה; בהתחלה, כל אלה, ומטרות אחרות נראות כמשימות שאין לעמוד בפניהן. התכנית מזכירה לי "לשמור על פשטות". במקום לגשת למשימה כמשהו שלם, "הכל או לא כלום", אוכל לפשט את העניין אם אבצע כל שלב בנפרד. שלב אחד שאני יכול לעשות כבר היום הוא איסוף אינפורמציה. אחר-כך, כשאהיה מוכן, אוכל לקדם את הפרוייקט. זה מוריד את הלחץ מזה שלא התחלתי אפילו. בנוסף לכך, אני גם חופשי לנסות משהו ואחר-כך לשנות את דעתי. אין הכרח שאתחייב לכל החיים לפני שאפילו אדע באם המטרה שלי היא באמת רצוייה. ייתכן והרבה פעולות והרבה סכנות כרוכות בתוכניות שלי, אבל אינני חייב להתמודד עם כולן דווקא היום. אין צורך להחפז ואפשר להתקדם צעד אחרי צעד בקצב האישי שלי. אוכל "לשמור על הפשטות" ולהשיג את מה שנדמה בלתי-אפשרי, אם אתמקד לעסוק בכל דבר בנפרד. "בעזרת התכנית והכוח העליון שלי, אני יכול לעשות דברים שבעבר לא הייתי מסוגל אפילו לחשוב עליהם. אולי אהיה מסוגל לעסוק אפילו במה שהשתוקקתי לו כל חיי". מתוך "כל יום ביומו"

ברוכה הבאה אנונימית../images/Emo24.gif

תמשיכי לבוא, יקרו לך דברים טובים
ובאשר לשאלה שלך, אפשר להביא לכאן מה שבא לך, אם את חושבת שזה יכול לעניין גם את החברים.. זקוקים לך ואוהבים אותך.

למעלה