חדשה כאן

חדשה כאן

האמת שאני עדיין לא בשלב כתיבת התיזה ואפילו לא בלימודי תואר שני. רק השנה אני אתחיל לימודי השלמה לתואר שני בספרות. הסיבה שאני כותבת כאן היא בגלל שאני חושבת להמשיך לכיוון של תיזה, אבל לא ממש יודעת במה זה כרוך ומה זה דורש ממני, אפשר לומר שאני ממש חדשה בנושא הזה... הרצון שלי לכתוב תיזה בספרות נובע בעיקר מהאהבה שלי לתחום ומהשאיפה לעסוק בו בעתיד (אני אפילו לא יודעת אם זה מספיק בשביל להגיע להחלטה הזו...) אולי השאלה שלי תשמע כללית מידי - אבל אם הייתה לכם אפשרות לייעץ למישהי כמוני שנמצאת ממש בתחילת הדרך, על סמך ניסיונכם, מהם הדברים החשובים ביותר שהייתם מציעים לי לעשות כיום או בשלב התיזה שייסיעו לי להצליח ולהגשים את שאיפותיי? אני חייבת לציין שאני קוראת כאן לעיתים קרובות ומאוד מתרשמת מהרצינות וההשקעה שלכם שמאוד מוערכת בעיני ולכן אשמח מאוד לקרוא את המלצותיכם ולקחת טיפים להמשך הדרך. בהצלחה לכולכם ותודה מראש

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אבל כמו שאמרנו בתקנון שלנו - את כל ההכוונות - אפשר למצוא, עקרונית, בפורומי הסטודנטים. עם זאת, ישבהחלט שיבות בשאלה לך, ואני חושבת שמה שיכול לעזור לך לפחות כהתחלה של תשובות הוא אם תיכנסי לקישורים של הפורום, ולמאמרים של הפורום. במאמרים יש סקציה שלמה של - אם אני רוצה ללמוד לתואר שני ולכתוב תזה - מה כדאי לי לעשות. יש שם שאלות רובת ותשובות שניתנו כאן על ידי אנשי הפורום לדורותיו. החל מאי ך מחליטים אם בכלל, ועד - איך בוחרים מנחה , מהכדאי לשאול אותו , ועוד ועוד. אם אחרי זה תרגישי שיש שאלות יותר קונקרטיות, אני מניחה שימחו מאוד לעזור כאן. בהצלחה

p i t e r פן

New member
רק הערה קטנה, ברשותך

אין כמעט שום סיכוי לכך שיענו לה בנושאים כגון אלה בפורום סטודנטים. ראשית, רוב האנשים שם הם סטודנטים או מועמדים לתואר ראשון. שנית, רוב הזמן דנים שם בעניינים חברתיים ופוליטיים למיניהם, ואני בספק שניתן לנהל שם דיון רציני לגבי תיזה ועוד בספרות, רחמנא ליצלן (מבלי לזלזל בפורום סטודנטים, שכבודו במקומו מונח וכל זה).

אז אני מחזקת את הצעתי הראשונה

קראי כאן במאמרים, ושאלי את שאלותייך הנוספות כאן. שבת שלום

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שהדבר הכי חשוב זה שאת לומדת מאהבת

המקצוע שלך. בלי ציניות, אהבה בסיסית לתחום שלך תביא אותך רחוק כי מן הסתם יהיה לך רצון להשקיע בו. אני חושב שהרבה אנשים שוכחים לפעמים בלהט הלימודים או התיזה את הדבר הבסיסי הזה ואם תצליחי לשמר אותו ההצלחה שלך מובטחת. אני לא חושב שיש איזו עיצה בובמסטית שיכולה לעזור לך כרגע ואני גם די נגד עיצות כלליות מדי כי החוויה היא חוויה ייחודית שלך. יש לך שאיפה לכתוב תיזה וזה מלווה בהרבה צעדי ביניים קטנים שכל אחד מהם חשוב כשלעצמו ובהם צריך להתמקד בלי לאבד את הראייה הכוללת. הכי טוב זה פשוט להכיר את הדרישות של המחלקה שלך ולתכנן בהתאם. את לא צריכה להטריד את עצמך יותר מדי מה יהיה בעוד שנתיים או שלוש כי אי אפשר לצפות את זה.

אורנה222

New member
צעדים ראשונים לקראת התיזה

אני סיימתי בימים אלו כתיבת התיזה למ.א.בספרות. עצתי היא שעליך קודם כל להגדיר לעצמך מה הוא תחום המחקר- שירה, דרמה, פרוזה וכד' וכמובן התקופה- ימי ביניים, מודרני וכו'. לאחר מכן הסתכלי סביבך וסמני לך מי הם המרצים שעוסקים באותו ז'אנר ובאותה תקופה והחלי לחקור עליהם מבחינת שיטת עבודה, חוות דעת של סטודנטים עליהם, נסיונם כמנחים. באם מצאת אחד או שניים, נסי לשוחח עימם ובדרך זו תראי עם מי יש לך כימיה טובה. חשוב להגדיר כבר בשנה הראשונה את תחום המחקר, לקרוא הרבה, לחפש מאמרים ומחקרים ולבוא לשיחה עם המנחה מוכנים. בדרך זו המנחה יראה שאת אכן רצינית ויהיה לכם בסיס משותף על מנת לגבש את שיטת המחקר ודרכי העבודה. בהצלחה.

למעלה