ילדה זיגזג21
New member
חדשה כאן
היי לכולם, פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אז אספר קצת על עצמי: אני בת 23 גרה בצפון. אני סטודנטית לנטורופתיה כיום, אך גם לזה הגעתי אחרי תהליך ארוך של חיפוש ותהיה מה בריא ומה טוב לי להכניס לגוף. לפני כשנתיים נחשפתי לספריו ותורתו של אבי הטבעונות בארץ יצחק בן אורי ומאוד התחברתי לתפיסה הזו, ראיתי בה היגיון ולאט לאט במהלך חצי שנה הפכתי לטבעונית. זה התחיל בנסיון להוריד במשקל והסתבר גם כיעיל מאוד כנגד מחלה כרונית שסבלתי ממנה כל חיי ונעלמה כליל בזכות השינוי. (חשוב לי לציין בשלב זה שאני לא מטיפה לאף אחד שום דבר אני רק מספרת את הסיפור שלי אז אבקש שלא תפרשו מדבריי כפייה כלשהי.) מלבד הפן הבריאותי אני מאוד אוהבת חיות ויש גם צד אידיאולוגי לטבעונות הזו, בעברי הייתי כבר צמחונית 5 שנים וחזרתי לאכול בשר רק כי באותו הזמן לא היה לי את הידע המתאים איך להשלים חוסרי ויטמינים וסבלתי מאנמיה, כך שאפשר לומר שהטבעונות שלי נובעת משתי הסיבות ואולי לכן היא כל כך חזקה בי. ראיתי שאתם מעוניינים במתכונים יש לי הרבה אז אני אשתף אתכם, הם כולם טבעוניים ובריאים למי שזה מעניין אותו... אז נחמד להכיר ואני מקווה להשתלב פה
אז המתכון הראשון שלי: אורז עם מש, עדשים כתומות ופטריות שונות קודם כל מי שצמחוני וטבעוני אני ממליצה מאוד להכיר ולגוון כמה שיותר בדגנים וקטניות למיניהם כי זה גם טעים גם מגוון וגם מכיל ויטמינים מינרלים וחלבונים חיוניים שאנחנו לא מקבלים מהבשר....אז ככה: את המש יש להשרות במים פושרים לפחות לילה שלם ז"א 12 שעות לפני הבישול, רצוי אפילו יותר זמן ורצוי להחליף מים לעיתים קרובות. אחרי שתראו שהוא קצת תפח הוא מוכן לבישול. 1. טגנו את הבצל והפטריות- רצוי לעשות "טיגון" במים למי ששוחר בריאות אך לא חובה 2. הוסיפו כוס אורז, כמובן שאני ממליצה אורז מלא או אדום לבריאות אבל גם לבן יתקבל בברכה ותנו לאורז "להיטגן" במים או בשמן עד שהגרגרים ישנו את הצבע ללבן כזה 3. הוסיפו את המש המושרה אך ללא מי ההשריה (בערך כוס, כמות זהה לאורז) וגם כוס עדשים כתומות, ומים לפי הצורך: שתי כוסות מים על כל כוס דגן (ז"א- 6 כוסות מים על 3 כטסות: 1 אורז 1 מש ו1 עדשים) 4. תבלו לפי הטעם- אני שמה כל פעם קצת אחרת, הולך טוב עם פפריקה, טימין, כורכום, מעט כמון, עלי דפנה, אפשר גם בזיליקום טרי או מיובש- תתפרעו הכל הולך 5. עד רגע הרתיחה שהאש תהיה גדולה, מרגע שהמים רתחו שימו על אש קטנה ותנו לזה להתבשל לבד בערך 40 דקות. אל תערבבו! מידי פעם תבדקו את מצב המים בסיר, תזיזו את האורז הצידה עם כף ותראו כמה מים עוד מבצבצים מלמטה. ברגע שאין יותר מים בכלל- זה מוכן. בתאבון!
היי לכולם, פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אז אספר קצת על עצמי: אני בת 23 גרה בצפון. אני סטודנטית לנטורופתיה כיום, אך גם לזה הגעתי אחרי תהליך ארוך של חיפוש ותהיה מה בריא ומה טוב לי להכניס לגוף. לפני כשנתיים נחשפתי לספריו ותורתו של אבי הטבעונות בארץ יצחק בן אורי ומאוד התחברתי לתפיסה הזו, ראיתי בה היגיון ולאט לאט במהלך חצי שנה הפכתי לטבעונית. זה התחיל בנסיון להוריד במשקל והסתבר גם כיעיל מאוד כנגד מחלה כרונית שסבלתי ממנה כל חיי ונעלמה כליל בזכות השינוי. (חשוב לי לציין בשלב זה שאני לא מטיפה לאף אחד שום דבר אני רק מספרת את הסיפור שלי אז אבקש שלא תפרשו מדבריי כפייה כלשהי.) מלבד הפן הבריאותי אני מאוד אוהבת חיות ויש גם צד אידיאולוגי לטבעונות הזו, בעברי הייתי כבר צמחונית 5 שנים וחזרתי לאכול בשר רק כי באותו הזמן לא היה לי את הידע המתאים איך להשלים חוסרי ויטמינים וסבלתי מאנמיה, כך שאפשר לומר שהטבעונות שלי נובעת משתי הסיבות ואולי לכן היא כל כך חזקה בי. ראיתי שאתם מעוניינים במתכונים יש לי הרבה אז אני אשתף אתכם, הם כולם טבעוניים ובריאים למי שזה מעניין אותו... אז נחמד להכיר ואני מקווה להשתלב פה