חדשה כאן:)

student2290

New member
חדשה כאן:)

היי, אני בת 22 (תסלחו לי שאני לא נחשפת בשם, נכון?) וממש שמחתי לראות שנפתח הפורום הזה.
אני חולה במאניה דיפרסיה שאובחנה אצלי לפני כמעט שנה, אחרי שלוש אפיזודות דכאוניות ואפיזודה מאנית אחת (אחת מאובחנת, לדעתי הייתה עוד אחת)
מטופלת אצל פסיכולוג, פה ושם אצל פסיכיאטר. לוקחת דפלפט (מייצב) ואיקסל. אחרי תקופות ארוכות שלא הייתי מסוגלת לעבוד ולהרים את עצמי, פיטורים די טראומתיים מעבודה שממש אהבתי וכו', התחלתי ללמוד השנה. אני חושבת שעוד לפני הלימודים הייתי די בדכאון, והלימודים קצת שחררו אותי מזה, אבל לא לגמרי. היו לי הרבה ימים שהצלחתי ללכת ללימודים, להרים את עצמי ולהרגיש חלק, אבל פה ושם ויתרתי לעצמי ולקחתי כמה ימים בבית. בדרך כלל זה היה כל מיני בקרים שפשוט לא הצלחתי לצאת מהמיטה בבוקר.
מאוד מהר הבנתי שהלימודים לא מתאימים לי, מדובר בנושא אמנותי שמצריך ממני המון יצירתיות, שיש לו גם פן טכני שלא מתאים לי. פעם הייתי מעידה על עצמי שאני מאוד יצירתית, אבל במסגרת הזאת אני לא מצליחה ומרגישה ממש מחוץ. בנוסף יש לי המון חרדות מהמקצוע הזה בעתיד (אין כסף, אין עבודה.. וכו'- לא בדיוק מעניק יציבות שבעיני מאוד חשובה לחולים במאניה-דיפרסיה)
מצד אחד, ברור לי שאני לא אסיים את הלימודים האלה, וכבר חשבתי על תחום אחר שאני רוצה להתחיל בו בשנת הלימודים הבאה, אבל ההורים שלי והסביבה שלי ממש לוחצים עלי לסיים את השנה ואז להחליט. הבעיה היא שבמצב ה-די- דכאוני שאני נמצאת בו עכשיו אני לא מסוגלת לחשוב על רעיונות לעבודות וזה מאוד בולט אצלנו להיות בכיתה ולא להגיש את מה שצריך, אנחנו לומדים בקבוצות קטנות יחסית. גם המרצים שואלים פה ושם. אי אפשר להסתיר.
השאלה היא איך אני ממשיכה הלאה? איך אני ממשיכה ללמוד כשבסמסטר הבא צפויה לי מערכת הרבה יותר עמוסה, והרבה יותר דרישות שאין לי מושג איך למלא, ובמיוחד שאני כבר בטוחה שלא מתאימים לי הלימודים? איך אני אקים את עצמי בבוקר כדי ללכת ללימודים שלא מתאים לי?
ובכלל אני שואלת את עצמי הרבה שאלות, מה יהיה אם אני לא אצליח גם בלימודים הבאים שאני מתכננת.. וכו'.

Lady Stark

New member
היי, ברוכה הבאה

לא רק את חדשה, גם הפורום ממש חדש :)
אני אתן לך תשובה מורכבת לאור התוכן הרב שיש בהודעה שלך.
נתחיל מעניין העיסוק - אני מעודדת עיסוק בתחום אהוב שעושה לנו טוב. אנחנו, יותר מהאדם הממוצע, זקוקים למשהו שיעזור לנו למצוא כוחות לקום בבוקר. לכן מאוד חשוב שזה מה שינחה אותך. נכון שמצוקה כלכלית יכולה מאוד להגדיל סטרס, אבל גם חוסר עניין. לכן אני ממליצה לך לחשוב היטב (אין בושה בלקחת זמן כדי להגיע להחלטה שקולה) מה התחום שבו את רוצה להמשיך.
עכשיו, היתרון בלימודים גבוהים, בניגוד לבי"ס תיכון למשל, הוא שאת תמיד יכולה לקחת את הלימודים בקצב שיתאים לך ולפרוש אותם לעוד קצת זמן. אם זה אומר שתלמדי 4 שנים במקום 3,למשל, אבל תקחי פחות קורסים בכל סימסטר ותעשי את הדברים בקצב שיאפשר לך גם לנוח יותר ולצבור כוחות וגם לתת ליצירתיות שלך לעלות, יכול להיות שזה שווה את זה.
בכל מקרה, את בגיל שבו את לא צריכה להיות לחוצה. יש לך את כל הזמן לחשוב על הדברים האלו.

אני יודעת מעצמי ומסביבתי שמאוד מאוד חשוב לאנשים עם בעיות נפשיות לקחת את הזמן שלהם, ולמעשה הדרך היחידה בשביל רובנו להשתלב בחיים מתפקדים היא לרווח את מגוון הפעילויות שלנו ולמצוא לוח זמנים שיתאים לצרכים שלנו. זה אפילו הכרח.

לגבי לחצים מהסביבה, אני חושבת שזה לגיטימי לומר למרצים שלך מה קורה ולבקש הקלה בינתיים בזמני המשימות. אם לוקים בבעיות למידה יכולים לקבל הקלות, למה שאת לא תקבלי, כשאת סובלת ככה?
בנוסף, אני מציעה שתדברי עם המשפחה שלך באופן פתוח על הקושי שאת מרגישה כרגע ואולי זה יעבוד והם יורידו את רמת הלחץ שהם מפעילים עליך . רוב הסיכויים שהם חושבים שחשוב לדרבן אותך, אבל הכי חשוב בתכלס זה שהם יבינו מה את מרגישה ומה גורם לך להרגיש הכי טוב.

אני חייבת לשבח אותך על כך שלמרות הכל את פתחת דף חדש ובאמצע המחלה התחלת ללמוד! זה כל כך לא מובן מאליו ואפילו נדיר.

student2290

New member
ממש תודה על התגובה:)

הבעיה בתחום שאני מתעסקת בו כרגע בלימודים היא שמאוד אהבתי אותו כתחביב, אבל באמת לאור הסמסטר הקודם, שיטת הלמידה ואי הוודאות בהמשך, אני לא רוצה להמשיך להתעסק בו. בעצם כל עוד זה היה תחביב, הכל היה נחמד ולא היה לחץ. כשיש לחץ? לא כייף לי, לא בא לי. ונראה לי שפה אני כבר די בטוחה בעצמי. לצערי, במוסד שאני לומדת בו אין אפשרות לפרוס את הלימודים, לבנות מערכת לבד ולקחת פחות קורסים, והם בכל מקרה 4 שנים ולא 3.. ככה שזו לא אופציה, לקחת את הדברים יותר באיזי. בתחילת השנה הייתה לי שיחה עם הפסיכולוגית של האקדמיה והיא אמרה לי שאין צורך בעיניה לדבר עם המרצים וכו', והייתה די אטומה ולא ממש הראתה לי אפשרויות ליותר גמישות. אבל אני אחשוב לדבר אולי עם המזכירה של המחלקה או משהו כזה (רוב המרצים הם לא דמות כל כך אוהדת ומקבלת )
בנוסף, התחום החדש שאותו אני כן רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה מדבר אלי מאוד, וזה לא מהווה כל כך התפשרות בעיני. במיוחד שעסקתי בזה בצבא ומאוד אהבתי את זה במסגרת הזאת.
ככה שאולי אני בכלל מתפשרת עכשיו.

תודה על המחמאות, הלוואי שאני אצליח לסיים את הלימודים, למצוא עבודה ולתפקד. זה מצחיק איך משהו שהוא כל כך טריוויאלי לרוב האנשים יכול להיות הגשמת חלום בשביל אנשים חולים. הייתי ממש רוצה לדעת שזה אפשרי, כי בינתיים לא יצא לי כל כך להכיר אף אחד כזה.

Lady Stark

New member
היי שוב

נראה לי גם שכדאי שתדברי עם מזכירת המחלקה.
ומגניב מאוד שמצאת משהו שבא לך עליו. שמחה לשמוע :)
תמשיכי לעדכן איך זה מתקדם!

למעלה