חדשה כאן...

טלטול1441

New member
חדשה כאן...

לפני כשלושה חודשים ולאחר ניסיונות רבים בעלי סוף סוף הסכים להתייעץ עם הרופא שמייד שלח אותנו לבדיקות. הבדיקות שלי היו תקינות לעומת זאת בדיקת הזרע של בעלי

הייתה כל כך גרועה שהרופא אמר שהפרייה חוץ גופית היא הפתרון או לחכות 3 חודשים ולחזור על הבדיקה. לפני כשבוע בעלי חזר על הבדיקה והתוצאה הייתה טובה הרבה יותר אך

עדיין לא מספיקה להריון ספונטני. הרופא המליץ על הזרעה. אני אמורה להתחיל מעקב זקיקים בשבוע הבא ולמרות שהרופא הסביר לי מה זה אומר ומה עליי לעשות אני עדיין מבולבלת

לפי המחזור האחרון אני אמורה לבייץ כמה ימים לפני הבדיקה הראשונה? איך זה הולך? הוא נתן לי מרשם לכוריגון אמר שאחרי 2 הבדיקות הראשונות נראה האם אצטרך להזריק.

האם הכוריגון מעודד ביוץ??

תודה לכל העונות

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...

אני אתחיל משאלה - האם הרופא שלך הוא מומחה לפריון?
השאלה עולה לי כי את המילה כוריגון לא שמעתי כמעט עשור - זו תרופה לא בשימוש יותר במקומה יש אוביטרל או פרגניל. סתם זה מוזר לי.
אבל אולי היא חזרה ורק אני לא שמעתי על כך כי אני כבר לא בטיפולים.

בכל מקרה הרעיון הוא לבצע מעקב אחר הזקיק המוביל וכאשר הוא מגיע לגודל המתאים להיות בשל - מזריקים מבייץ (פרגניל או אוביטרל או כוריגון). המבייץ גורם להבשלה הסופית של הזקיק ולחריגת הביצית מתוך הזקיק כעבור 36 שעות. לכן בד"כ מתזמנים את ההזרעה ל24 -30 שעות לאחר הזריקה.

אם את אמורה לבייץ לפני הבדיקה הראשונה אז לא ברור לי התזמון של הדברים. בד"כ בהזרעות מתחילים מעקב זקיקים מהיום החמישי למחזור כל כמה ימים עד שהזקיק מגיע לגודל המתאים ביום 12-14.
לא רואה מה הטעם להתחיל לעקוב אחרי הביוץ, אולי לא הבנת טוב?

בהצלחה

טלטול1441

New member
היי

הרופא שלי מומחה לפריון, הוא אכן אמר אוביטרל אבל במרשם רשום כוריגון.

אני יודעת ששמעתי אותו טוב כי הוא הכין לי טופס מעקב לפי תאריכים שלמעשה הבדיקה נערכת 10 ימים אחרי המחזור.

כלומר אם קיבלתי מחזור ב - 10.7 אז את הבדיקה הראשונה אני עושה ב 20.7.

אני מניחה שהוא יודע מה עושים.

anguly

New member
טוב יתכן ומה שהוא רשם

זה את החומר הפעיל ולא את השם של התרופה כפי שהיא כתובה ע"י היצרן.

לגבי התזמון את כתבת כאן שני דברים שונים בשתי ההודעות ולכן נראה לי שאולי לא באמת הבנת עד הסוף מה הוא התכוון.
אם קיבלת מחזור ב10 ואת עושה בדיקה ב20 - את בודקת בעצם ביום העשירי שזה באמת קצת לפני ביוץ - זה מאד הגיוני, וסביר מאד שלזה הוא התכוון!

אם את בודקת 10 ימים אחרי שהמחזור נגמר, סביר שתבדקי אחרי הביוץ, וזה לא הגיוני.
לכן מה שכתבת בהודעה הראשונה שלך נשמע משונה, כומר אם הבדיקה הראשונה היא אחרי הביוץ, זה לא מתקבל על הדעת, אם היא כמה ימים לפני הביוץ זה מאד הגיוי.

למעלה