חדשה כאן..

חדשה כאן..

שלום לכולן,
מצטרפת אליכן

לפני שלושה שבועות עברתי לידה שקטה..
מנסה לזהות סימנים של ביוץ לפי שמ"פ..
האם הגיוני שיש ביוץ לאחר 3 שבועות?
מתי אתן קבילתן ביוץ/מחזור ראשון?

אצלי המחזור הראשון הגיע תוך חודשיים בערך

8-9 שבועות מהגרידה/הפלה. אני לא יודעת אם היה ביוץ או לא כי לא עקבתי ולא ניסיתי להרות מיד.

אצלי בין 4 ל-5 שבועות אחרי ההפלות

מעולם לא ניסיתי לאתר ביוץ מיד אחרי הפלה, תמיד חיכיתי לפחות וסת אחת.
את רוצה לשתף אותנו בנוגע לאובדן? באיזה שבוע היית ומה הוביל ללידה השקטה?
משתתפת בצערך על האובדן

תודה!

אני גם מחכה לוסת אחת, פשוט מנסה לזהות מעכשיו..
הייתי בשבוע 41. זה קרה באמצע הלידה, עד אז הכל היה תקין.. ככה פתאום לא ראו דופק..

פשוט אין מלים, בדרךאלהקשת

היה ואיננו. אני מקווה שהסביבה תומכת ומכילה את השכול שלך, שלכם. מאחלת לך החלמה בגוף ורפאות של הנפש.

תודה

לפעמים נדמה שהסביבה לא ממש מכילה. אבל אולי זה מה שנדמה לי. אני כועסת עכשיו על כל העולם.. אז גם הסביבה מעצבנת אותי..

אין לי מילים. שולחת לך מלא חיבוקים.

*מתנצלת על הדיליי בתגובה ועל כך שהיא סופר קצרה. אני בחו"ל כרגע וקשה להגיב מהסלולרי.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על האסון הכבד

מאוד אודה לך אם תוכלי לכתוב יותר פרטים רפואיים. בפורום השני ציינת שזו היתה לידה שקטה בשבוע 41. האם ידוע מה קרה? האם המליצו לך על בדיקות כלשהן? האם העובר/תינוק (סליחה- לא יודעת מה המינוח שמתאים לך ושנכון עבורך...)- האם עבר בדיקות כלשהן? האם השיליה עברה בדיקות?
האם המליצו לך לבצע בדיקות כלשהן בתקופה הקרובה כדי לנסות ולמנוע אסון נוסף?...

אני לא עברתי לידות שקטות. עברתי הפלות מרובות. רובן בגרידות. מחזור קיבלתי 6-8 שבועות מהגרידה. מעולם לא ניסיתי לזהות ביוץ לפני המחזור הראשון.
ההמלצה תמיד היתה לחכות מחזור אחד, ללכת להיבדק ורק לאחר קבלת אישור רפואי- להתחיל לנסות. היו פעמים שהתחלנו בנסיונות מיד לאחר המחזור, והיו פעמים שמבחינה נפשית זה היה בלתי אפשרי, או שהיינו צריכים לעבור כל מיני בדיקות שלא איפשרו לנו להתחיל במיידי.

לגבי הפן הנפשי- לא יכולה לתאר לעצמי את התופת שאת עוברת. אני מקווה שאת זוכה לתמיכת הסביבה. יש פה בנות שעברו לידה שקטה בשבועות מתקדמים, אם את רוצה להיעזר בהן או בנו- לכל דבר שהוא- אנחנו כאן.

שולחת חיבוקי תנחומים וכוחות

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

תודה!

זה קרה באמצע הלידה.. פתאום לא ראו דופק.. עד אז הכל היה תקין..
עוד לא יודעים מה קרה. שלחנו אותו ואת השיליה לנתיחה..
כמובן שאני מחכה 6 שבועות של משכב לידה.. פשוט מנסה לזהות איך הגוף שלי מתנהג, כבר מעכשיו. כדי ללמוד.. וב"ה להקלט כמה שיותר מהר אחרי המשכב לידה..

שירהד1

Member
מנהל
מאוד מאוד עצוב, אסון כבד

את רוצה לספר על מהלך הלידה? האם את חושבת שזה משהו שקשור לסיבוך של הלידה, או חבל טבור שהסתבך (שאת זה אפשר לראות) או שמא מדובר בפגם לבבי כלשהו שלא עלו עליו? יש לך או לרופאים/ות איזושהי השערה?

מציעה לך גם לעשות בדיקות כלליות כדי לבדוק מצב הברזל, ההמוגלובין, הסוכר ושאר המדדים שבודקים בבדיקות דם, כדי לראות שמבחינה גופנית הגוף חזק ועם המשאבים הראויים לקראת הריון חדש.

אני מקווה שאת לא רק פועלת על אוטומט, אלא גם פועלת על-מנת לעבד רגשית את האובדן הכבד (את ובן זוגך, כמובן, שאיבד בן, כפי שאת איבדת). אני מאוד מאמינה בעבודה רגשית בתהליך טיפולי- אישי וזוגי.
צריך לקחת בחשבון שההריון הבא יהיה הריון מורכב בהיבט הרגשי, וחרדתי, ורצוי להגיע אליו תוך כדי עיבוד של הדברים.

אנחנו פה, לכל דבר ועניין שאת זקוקה לו.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

היו כמה דברים בלידה

חבל טבור כרוך חזק סביב הצוואר, והוא נולד כחול.. אז אני משארת שזאת הסיבה העיקרית.
מים מוקוניאלים
וג'י.בי.אס שעלה למעלה. לרחם.. בהמשך גילו אותו גם אצלי והייתי צריכה לחזור לבית חולים להתאשפז ולקבל אנטיביוטיקה.. אבל אני בסדר עכשיו.
בדיקות כלליות עשו לי באשפוז אחרי, וכבר אז רמת ההמוגלובין היתה תקינה. מאז אני לוקחת ויטמינים ופרוביוטיקה קבוע כדי לתחזק את הגוף. אבל כמובן אבקש מרופא נשים לעשות שוב את כל הבדיקות ואפילו מעבר. לא רוצה לקחת שום סיכון הפעם. עוד שלושה שבועות עד הפגישה, סופרת את הימים

וכמובן, אנחנו בטיפול של פסיכולוגית, עוסית וקבוצות תמיכה. וגם גיליתי על עצמי דברים שעוזרים לי בהתקפי חרדה/בכי, דברים שלא עשיתי/אהבתי לפני, אבל עכשיו הם עוזרים, אז אני עושה אותם.. כמו כתיבה, צביעת מנדלות, הליכה איטית(עדיין אסור לי, אני עדיין במשכב לידה), סופרת את הימים עד סוף המשכב לידה כדי שאוכל לעשות ספורט נורמלי..

שירהד1

Member
מנהל
אני קוראת אותך ומתמלאת גם בחמלה וגם בהתפעלות-

נשמע שאתם מטופלים היטב.
אני מקווה מאוד שבפגישה עם רופא הנשים יתברר שאת אכן יכולה מבחינה רפואית להתחיל מחדש, תוך המשך הפעילויות התרפויטיות והתמיכה המקצועית.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

מים מקוניאליים לא גורמים למוות תוך רחמי

בלידות כאלה יש רופא ילדים בהיכון לשאוב את המים מהלוע מייד אחרי הלידה, זה נכון. אבל הם לא גורמים למוות תוך רחמי ככל שידוע לי.

שירהד1

Member
מנהל
א. אני יודעת זאת בתוקף היותי מרפאה בעיסוק,

ב. מעתיקה לפה מתוך ויקיפדיה- מידע קצר-

"מקוניום היא הצואה הראשונה של יילוד, צבעה ירוק כהה. הצואה מורכבת ברובה ממים ומכילה גם תאי רירית מעי שנשרו, מלחי מרה ורכיבים נוספים המופרשים מגוף העובר לתוך מי השפיר ובהמשך נבלעים על ידו.[1] באופן תקין המקוניום מופרש ביומיים שלאחר הלידה, אך הפרשתו יכולה להתרחש גם לפני הלידה, כתגובה למצוקה עוברית עקב מחסור באספקת החמצן לעובר. במקרה של מצוקה מתמשכת העובר שואף את המקוניום לריאותיו, דבר הגורם לחסימת דרכי האוויר ולקשיי נשימה אחרי הלידה".

שירה דוד
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

ess2

New member
מצטערת לשמוע...

עברתי לפני חודש ושבוע גרידה ועדיין ממתינה למחזור המיוחל...

למעלה