חדשה כאן

חדשה כאן

שלום לכולן,
אני מתעתדת, בע"ה, להפוך להיות אם יחידנית בעוד מספר חודשים. התברר לי שמשפחתי לא תוכל לסייע לי, פחות או יותר בכלום. אני מודאגת מהשלב שמיד לאחר הלידה, בהקשר לחוסר ניסיוני, ולמצבי הפיזי שאין לי מושג איך יהיה. עדיין לא ברור אם אצטרך לעבור ניתוח קיסרי או לידה וגינלית, הרופאה אצלה אני נמצאת במעקב ממליצה על קיסרי.
מלבד המלוניות למיניהן, שראיתי שהן יקרות ביותר, האם יש אופציות נוספות לשהות אחר לידה, עם סיוע והדרכה?
גם רציתי לשאול לגבי זכויות וגורמים שניתן להיעזר בהן.
תודה רבה

עדי

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

ברכות להריון, שימשיך בבריאות ונחת.
&nbsp
לגבי עזרה אחרי הלידה. אם אכן תלדי בלידה קיסרית אני חושבת שכדאי לך מלונית. גם במחלקת יולדות רגילה יש הדרכות לגבי רחיצה החתלה והנקה. תדאגי להינות מכל ההדרכות. אם מאיזו סיבה את מפספסת את ההדרכה המאורגנת את יכולה לפנות לאחיות בתינוקיה שידריכו אותך בהחתלה ורחצה, לגבי הנקה כדאי לקבל הדרכה מיועצת הנקה מוסמכת ולא סתם מכל אחות. יש להן כוונות טובות אבל לפעמים הן מפספסות. אם את פונה לאחיות כדאי כמובן לשים לב שזה לא בשעות העומס.
לבית את יכולה למצוא בייביסיטר/מטפלת שתבוא להיות יחד איתך, לרחוץ כלים או סתם להשגיח בזמן שאת מתרחצת או קצת נחה. עם הזמן תגלי שאת מסתדרת יותר ויותר לבד.
&nbsp
בהרבה ערים ישנו ארגון "אם לאם" או משהו דומה של אמהות שבאות לעזור ולהדריך אחרי לידה. יש גם עמותות שמביאות אוכל מוכן ליולדות לאחר הלידה. אצלנו בעיר זה דרך חבד או בית הכנסת, אף אחד לא שואל אם את דתייה. יש גם קבוצות בפייסבוק, בזה אני לא מומחית כי אין לי פייסבוק.

אם את יכולה להימנע מקיסרי - אז עדיף

אבל... באופן יחסי ההחלמה מהירה למדי אם תקפידי על ההליכות שהן כל כך מומלצות ותקחי אופטלגין כשכואב.
אני ויתרתי מראש על מלונית, ובסוף ילדתי (קיסרי) בבית חולים שאין בו ממילא.
כנראה שזה משתנה בין בתי החולים, אבל יש בתי חולים שבהן *כל* האחיות הן גם יועצות הנקה. שבהם יראו לך איך לרחוץ ולחתל ולטפל אם רק תבקשי.
אם יש התארגנות של ״סירי לידה״ באזור שלך, ממליצה להשתמש.

dandale1

New member
יש קופות חולים שבמסגרת סל ההריון

ניתן לרכוש שירותי דולה, לממן מלונית, יעוץ הנקה/שינה וכד',תבררי למה את זכאית בקופ"ח שלך.
כמו כן, אני לא זוכרת איפה קראתי על עמותה/ארגון של נשים שמסייעות לנשים אחרי לידה. תעשי חיפוש בגוגל בטח תמצאי משהו.
מלבד זאת, אני חושבת שרוב הנשים שנמצאות כאן עומדות/עמדו בדילמה הזאת. גם אם יש עזרה, בסופו של דבר את יכולה לסמוך רק על עצמך, אני חושבת שזה ללמוד תוך כדי תנועה.

למעלה