חדשה כאן :)

dimitrygo

Active member
מנהל
ככה חתולים שותים יותר. טוענים שבטבע חתולים לא שותים

ממקור המים בקרבת המקום איפה שהטרף שלהם נשאר מחשש לזיהום המים.
בבית מזון יבש הוא טרף וקערת המים זה מקור המים ולכן כדאי להרחיק אותם.

חדשה כאן :)

היי לכולם, אני חדשה כאן בפורום וחשבתי אולי זה מקום טוב לשאול כמה שאלות.
פעם ראשונה שלי עם חתולים, ואני לא ממש מכירה אותם פרט למה שקראתי באינטרנט אז חשבתי לשאול...
אימצתי גור מתוק בוגר לפני 3 חודשים ואני מעריכה שהיום הוא בן 9-10 חודשים.
אני גרה לבד בדירה קטנה ולצערי יש ימים שאני נעדרת מחוץ לבית להרבה זמן, יש לו הרבה משחקים שהוא אוהב ותמיד מקפידה על מספיק אוכל מים וחול לפני שאני יוצאת.
אנחנו מאד קרובים והוא מאד אוהב חברה, אז כשאני בבית אנחנו משחקים הרבה.

יש לי שתי שאלות עיקריות כרגע....
מההתחלה החלטתי על שינה נפרדת, זאת אומרת אני סוגרת את הדלת של החדר שינה. בהתחלה הוא היה מיילל הרבה אבל לאט לאט נרגע והיום נראה שהוא כבר מבין שאני הלכתי לישון והוא נשאר בסלון ולא עושה עניין.
מה שכן, הוא מתחיל ליילל בעקשנות לפני בוקר. אני מנסה בערב לפני השינה לשחק איתו הרבה כדי שיוציא אנרגיה. וגם משתדלת בזמן שהוא מיילל לפנות בוקר לא להתייחס כדי שלא יתרגל לקבל מענה מהייללות האלה, אז הוא מפסיק קצת וחוזר שוב. האם מנסיונכם האישי זה משהו שמתמן עם הזמן? זאת אומרת שגם מוקדם בבוקר הוא יתרגל...?

ושאלה נוספת בנוגע לתזונה, יש לו אוכל גורים יבש של חברה ברמה גבוהה. בנתיים הכל נראה תקין אבל האם יש חשיבות גדולה לאכילת אוכל רטוב?

תודה מראש!

voyager2005

New member
יש חשיבות לאכילת אוכל רטוב

במיוחד לחתולים זכרים, זה עוזר למנוע בעיות של סתימת דרכי השתן. חתול בטבע אוכל אוכל עם אחוזים גבוהים של מים (70-75%). באוכל יבש יש רק 5-10% מים.
&nbsp
חשבת לאמץ גור נוסף? זה יתן לגור שלך דרך להוציא אנרגיות ומישהו לשחק איתו בצורה שרק חתולים יכולים
&nbsp
&nbsp
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
יש חשיבות במתן צ'ופרים ואוכל רטוב יכול להיות צ'ופר טוב ובריא

אם בוחרים במזון איכותי.
א) אחרי משחק מאוד כדאי לתת לחתול ציופר, זה מדמה את הצייד בטבע, כלומר חתול מתאמץ ואז תופס את הטרף שלו.
ב) רצון או חוסר רצון לאכול צ'ופר מעיד על המצב הבריאותי של חתול. כך אפשר לדעת בקלות מה מצבו של החתול.
&nbsp
מעבר לזה כמו שנכתב מעליי יש חשיבות בנוזלים. אבל כל עוד את לא מתכוונת לתת שימורים כחלק ניכר מהתזונה זה פחות משמעותי. מה שכן חשוב וכדאי לעשות זה לרכוש מזרקה. ברוב המקרים חתולים אוהבים מים זורמים ושותים ממזרקה יותר וכאמור זה בריא מאוד. חשוב לזכור שגם את קערת המים וגם המזרקה צריך למקם במקום מרוחק מהאוכל.
&nbsp
איזה מזון יבש הוא אוכל?

על איזה אוכל רטוב אתה ממליץ?

בעקרון לא חשבתי להכניס תזונה קבועה של שימורים. אבל כן אוכל לצ׳פר אותו אחרי משחק:) על מה אתה ממליץ? לפעמים הוא הולך בעצמו לקערה לאכול אחרי משחק בהתאם לצייד שלו...
הוא אוכל יבש של רויאל קאנין גורים, שלהבנתי זו חברה טובה נכון?
בעניין המזרקה באמת הזמנתי אחת באינטרנט ואנסה למקם אותה שלא בסמוך לאוכל. יש לי דירה יחסית קטנה אז אנחנו קצת בצפיפות על כל האביזרים...

dimitrygo

Active member
מנהל
אם את מתכוונת לקנות קופסאות קטנות של שימורים אז יש שזיר,

נטורל באלנס, למעשה כולן פחות או יותר טובות.
רויאל קנין זה מותג מאוד ידוע אבל בפועל המזון הזה לא כ"כ איכותי.
הוא בסדר, הוא מספק את כל הצרכים של גור אבל הוא יקר יחסית למה שיש בו
והכי גרוע - הרבה חתולים מתמכרים לטעם שלו ולא מוכנים לעבור למזון אחר.

רוןרי

New member
נצל"ש שאלה על אוכל רטוב- פנסטי פיסט

לעומת שזיר? מה מהם איכותי יותר

dimitrygo

Active member
מנהל
האמת שמזמן לא בדקתי אותם. עכשיו אני רואה שבפני פיסט יש מלא

דברים שלא הייתי נותן לחתולים שלי. שזיר יותר טוב אבל רוב הסוגים שם הם על בסיס דגים.

רוןרי

New member
שנים היתה לי הקונספציה שפנסי פיסט

הכי טוב...תודה. חידשת לי.
ואם אני מבינה עדיף שזיר לא בטעם דגים?

dimitrygo

Active member
מנהל
זה תלוי בטעמו האישי של החתול, לא כולם אוהבים דגים

הכוונה שלי הייתה יותר שלמרות כל המבחר הגדול שלהם עדיין רוב הסוגים הם עם בסיס דגים.

גם אני זוכר שבזמנו הקופסאות הקטנות של פנסי פיסט היו בסדר. אבל עכשיו אני רואה בהם גם גלוטן, גם חומרי טעם מלאכותיים ועוד כל מיני דברים לא רצויים.

יש הרבה סוגים של שימורים בקופסאות קטנות. אפשר לבדוק עוד כמה סוגים.

g l o r y

New member
דימיטרי, הגלוטן תלוי טעמים

בדקתי את זה בפסח. המרכיבים משתנים מטעם לטעם והגלוטן נמצא רק באלה עם רוטב. הפטה לא מכיל. כמובן שזה רק מרכיב אחד מתוך הרשימה.

גורדיאן

New member
בקשר לעניין השינה.

השעות האלה לפנות בוקר הן שעות הפעילות של החתולים, החתול שלך אולי יתרגל עם הזמן לא ליילל ואולי לא יתרגל, והכי סביר שלפעמים הוא יעשה את זה ולפעמים לא, השאלה היא רק באיזה מינון וזה מה ששונה מחתול לחתול. צריך לזכור כי לחתול אין משהו אחר לעשות ואין מה להפסיד, הוא יכול להשקיע בזה אינסוף שעות.
מצד שני זה באמת שווה את כל המאמץ? נראה לי שרוב האנשים נמאס להם מהמאבק והם נותנים לחתול להיכנס חופשי ולבסוף מגלים שזה דווקא נעים, וגם כי החתול בעצם לא כל כך מתעניין בלישון איתם (כי זה לא זמן השינה שלו).

בעניין השינה

יש משהו במה שאתה אומר. אני עוד בוחנת את העניין, לא תופסת את זה כמאמץ גדול, פשוט ממה שיצא לי עד כה הוא בדרכ רוצה ממש לשחק ולהעיר אותי ואני עם שינה קלה ומוגבלת מנסה למצוא את הפתרון הטוב כרגע.
פשוט תהיתי אם היותו גור מאד פעלתן זה משהו אופייני שיצא לכם להכיר...
תודה!

כמה זמן הוא מיילל?

אולי זה לא קשור לשינה. טומי שלנו בערך באותו גיל כמו שלך והוא חתול רגוע ושקט. אבל לאחרונה הוא עובר מחדר לחדר בשעות הערב ומשמיע "מאוו מאוו" לא ברור מה הוא רוצה אבל זה לא נמשך הרבה אז לא אכפת לי.
לגבי אוכל טני לא ממש מבינה. אצלנו הוא מאד אוהב יבש. לפעמים אוכל קצת שימורים אבל אוהב גם לשתות מים. באנטרנט כתוב שחתולים לא שתיינים גדולים. השאלה איך שלך.

מיילל

האמת שאני לא בטוחה להגיד כמה זמן הוא מיילל... בהתחלה הוא היה מיילל הרבה יותר מוקדם בלילה ועכשיו יותר לקראת בוקר... בעיקר תהיתי מה הנסיון של אחרים עם זה למרות שבטח כל חתול הוא אחר. אני פשוט ממש חדשה בתחום :)
תודה!

sharonei1

New member
בעיניין שינה לדעתי אין יותר כיף מחתול במיטה

לא יודע למה להרגיל שלא יבוא למיטה במיוחד גור קט שצריך כל הזמן חום
והאוכל לשלב בעיקר יבש ובבוקר ובערב קצת בשר
אם יש שאריות אוכל של עוף ובשר גם נותן לו

Yukita

Active member
מנהל
מזל טוב על האימוץ

אם ברצונך לבדוק קצת יותר לעומק מזונות יבשים לחתולים, עמיתי לניהול הפורום יצר השוואה בין מרבית המזונות היבשים לחתולים המשווקים כאן בארץ (ללא קשר ליצרן או יבואן). בקובץ הרלבנטי, מה שנראה כמו תוכן עניינים מכיל גם דירוג של המזונות (0-100). מי שמתעמק יכול גם לקרוא בקובץ השלם ולהחליט אם צורת החישוב והחלוקה נראית לו, אבל אפשר גם פשוט להיעזר בדירוג בתוכן העניינים. כדי להגיע לקובץ, נכנסים לאתר catfood.co.il לוחצים על השורה שבה כתוב Dry Cat Food Evaluation And Comparison ואז בוחרים אפשרות הורדת קובץ (בדרך כלל אנשים מורידים וורד).
&nbsp
באשר להפרדה בשינה, זה תלוי בך. הרבה אנשים מרגישים שגורים צעירים קופצים יותר מדי בלילה ולכן סוגרים את הדלת לחדר השינה. אם יש לגור אוכל, מים, ארגז צרכים ואיזה צעצוע או שניים בצד שלו של הדלת לא אמורה להיות בעיה משמעותית ואפשר להתעלם מהיללות (ואכן די נפוץ העניין של יללות לפנות בוקר). רובנו מתחילים או מגיעים עם הזמן לאיזה שלב שלחתול מותר לישון איתנו במיטה: בדרך כלל כשהם גדלים ומתמתנים קצת הם גם פחות משתוללים בלילה ואז מאוד כיף שהם ישנים איתנו, אבל כל אחד ובחירתו. כל זמן שיש לו מה שהוא צריך, כאמור, זה בסדר להחליט מה שמתאים לך, והוא יתרגל. דרך אחרת להתמודד עם העניין היא אכן לאמץ גור נוסף כפי שכבר הציעו לך: זה אולי נשמע כמו "אוי לא, עוד אחד" אבל בדרך כלל אם עושים זאת בגיל צעיר, הם מתחברים היטב והופכים להיות אחים אוהבים לכל החיים, משחקים יחד כגורים ומתכרבלים יחד כבוגרים. אז גם שאלות כמו חשש מבדידות כשאנו נעדרים הרבה מהבית הופכות להיות הרבה פחות מהותיות.

למעלה