חדשה כאן

ורדה 1

New member
חדשה כאן במקרה גיליתי את הפורום הזה. הבן הבכור שלי התגייס לפני 4 שבועות, וכבר יש לי שאלה אליכם. מתוך 3 שבתות בטירונות, הוא נשאר רק אחת ובה נסענו לבקר אותו. השבת הזו, השבת הראשונה שהוא נשאר מאז התחיל את הקורס. הוא נמצא במרחק של כשעה ורבע נסיעה לכל כיוון. האם לדעתכם עלינו ליסוע לבקר אותו? הוא הודיע לי ששעות הביקור הן מ-X עד Y.

כדאי לכם ועוד איך והנה הסיבה שבת שלום לכם גם אני חדשה כאן אבל לא חדשה בקטע של בן מגוייס. הבן שלי בעוד חצי שנה עומד להכנס לשירות קבע. כשהוא היה בקורס.. קורס של חצי שנה... וגם במרחק של שעה ורבע מהבית נסעתי בכל פעם שנשאר. קודם כל היה כייף לראות אותו...וזה היה אחת לשבועיים שנשאר שבת. סיבה נוספת היא... 90 אחוז מהקורסיסטים שהיו איתו ההורים הגיעו לבקר וזה היה מעין כייף כזה שההורים באים ואחר כך כל אחד מביא איתו את "השלל" שההורים הביאו וחוזרים ביחד למאהל ועושים חפלה נוספת. זוכרת איך נראו מהצד אותם חבר'ה שההורים לא הגיעו, איך הם הסתובבו בין כולם וכל אחד הציע להם "בוא שב איתנו" "בוא תתכבד"... התחושה לא נעימה בכלל... אם חשוב לכם ואם עוד הורים נוסעים לדעתי כדאי לכם לנסוע.. בהצלחה לו בשירות אמא שגאה בצה"ל בכלל ובבני בפרט

ורדה 1

New member
תודה! חיכיתי לתשובה כזו... הסיפור שלי קצת שונה. זהו בני מנישואים ראשונים. אבא שלו לא כל כך בקשר, ובעלי הנוכחי טוען שאני מגזימה, ואני אהיה האמא היחידה שם. כנראה שהוא זוכר צבא אחר מלפני 30 שנה. בכל אופן, עזרת לי להיות יותר בטוחה בנסיעה הזו. מחר "אארוז" את הקטנצ'יק וניסע לבקר את האח החייל. אם בעלי רוצה - הוא מוזמן להצטרף, ואם לא, לא...

מוכר ולא חביב אז אצלי אני לא נשואה בשנית אבל גם אצלי האב לא כל כך בקשר איתו. הכל מתוך התחושה שלך. כמובן מה דעתו של הבן בנדון.. אם הוא מסרב בכל תוקף זה משהו אחר. נכון שזה צבא אחר מלפני 30 שנה. היום לכל אחד יש רכב והדרך נעימה יותר וקלה יותר הגישה לכל מקום סעי ותבלי. תהני מכל רגע שאפשר עם הבן נסיעה טובה

ורדה 1

New member
הוא צלצל אתמול ואמר את שעות הביקור אז שאלתי אותו אם הוא מעוניין שנגיע. הוא היסס קצת, אבל אני מניחה שזה בגלל שהוא רוצה שנגיע, אבל מעדיף בלי בעלי../images/Emo10.gif. כשביקרנו אותו בטירונות בעלי הצטרף. אני מניחה שאם הוא ממש לא היה רוצה שנגיע, הוא לא היה אומר לי את שעות הביקור מלכתחילה. הוא גם ביקש שכשנבוא, נביא אוכל ונשנושים בכמות שתספיק גם לחבר'ה../images/Emo6.gif. זהו, הולכת "לארוז" את עצמנו, את עוגת הקוקוס המדהימה שהכנתי לו אתמול ועוד כמה נשנושים, ויוצאים לדרך../images/Emo99.gif.

גם אני בדרך אל הבן שלי למרות שהוא כבר קצין מפקד על טירונים שמח מאוד כשהצעתי לו לבוא עם החברה שלו ישר קפץ על ההצעה ואמר תביאי לי... ו... ו... ילד הוא ילד בכל מצב גם אם יש לו דרגות על הכתף

שויו

New member
ורדה, ראיתי את ההודעה אחרי שכבר החלטת לנסוע ואני שמחה על זה. אנחנו בדיוק מתלבטים אם לנסוע לבקר את הבן השני שנמצא במחנה אימונים (כדורגל) ואני אסע בגלל הלב..... אני אמרתי לחייל הטירון שלי שכל עוד הוא ירצה, אני אסע לבקר אותו בכל מקום. ובדיוק כמו שכתבה אלומת אור ילד הוא ילד.. לא חשוב בן כמה ומה יש לו על הכתף. והבן שלי, שלפני הגיוס בקושי ראינו אותו בבית, מתקשר כל יום מהטירונות ומודיע כמה הוא אוהב אותנו, ומבקש שנשלח חבילה, ורוצה עוגיות לקחת לבסיס כי אין כמו לאכול עוגיה של אמא לפני השינה- ככה הוא אומר..........

ורדה 1

New member
חזרנו הביתה! בסוף גם בעלי הצטרף אלינו. הבן הקטן רץ אל אחיו החייל בכזו שמחה ושניהם שכחו בכלל שאנחנו קיימים. הגדול לקח את אחיו להראות לו את החדרים, את החבר'ה, ועוד כל מיני דברים מעניינים. צחקתי עם בעלי שבפעם הבאה פשוט נשלח את הקטנצ'יק במונית לבדו../images/Emo6.gif. הוא אמור להיות בצריפין בקורס לוגיסטיקה, אבל "השאילו" אותם לעצור מסתננים בגוש קטיף. בלילה ובשבת הם נמצאים בבאר שבע (שם ביקרנו אותו). שויו, את יודעת שהגעתי לכאן בעקבותייך? זו אני ב"ניק" אחר...

גם אני חזרתי הביתה היה כל כך כייף. אחרי האוכל ישבנו ושיחקנו בכייף קלפים רמי וצחקנו ושמענו מוסיקה בהחלט שבתות כאלו הן שבתות של איכות. יווווווו אז מי את? ספרי ספרי

ורדה 1

New member
סליחה על אי ההבנה ההערה האחרונה היתה מיועדת לשויו. אנחנו מכירות מפורום אחר. בכל מקרה, תודה.

סמדר בנ

New member
ברוכה הבאה וטוב שנסעת לבקר. אם בנך מסר לך מתי שעות הביקור זה סימן שרצה שתבואי. חשוב לדעתי להגיע, לתמוך, להביא לו כל מיני פינוקים. זה גם זמן איכות - נטו בשבילו. אצלינו הבת שירתה במקומות כמעט הכי רחוקים (שיבטה, רמת הגולן) - כשאפשר היה לבקר - תמיד נסענו. רק כשהיתה בשטחים היא לא רצתה שנבוא. עכשיו הבת השנייה מתגייסת ותשרת קרוב לאילת ../images/Emo5.gif היא כבר הכינה אותנו שלא תוותר לנו ומצפה שנבקר.... היי דרומה...../images/Emo79.gif

ברוכה הבאה ובוודאי שכדאי לבקר כשרק אפשר. תהנו ותנצלו את זה, אצלינו בכלל לא הותרו ביקורים בזמן התירונות וזה היה חסר. חשוב מאד להגיע ולפנק את הבן, זה נותן להם המון כח נפשי. המון בהצלחה

אימשל2

New member
גם בשריון ובצנחנים אסור לבקר ביום הורים בטירונות בביסל"ש ועכשיו במכתב ממפקד בא"ח צנחנים, הסבירו לנו שאוסרים על ביקורים של הטירונים כדי ליצר שוויון. כדי למנוע את הבאסה מאותם החיילים שההורים שלהם לא יכולים להגיע כי: הם חיילים בודדים, כי אין להם רכב, כי הם גרים מאד רחוק (כשהביסל"ש נמצא בסוף העולם ימינה זה שיקול), כי הם דתיים ועוד כהנה וכהנה סיבות שבגינן ההורים לא יכולים להגיע ובסופו של דבר הילד מסתובב מסכן בין החברים שהוריהם הגיעו.

סמדר בנ

New member
יש בזה הרבה הגיון בסה"כ בטירונות מדובר בד"כ על לסגור שבועיים. לא קורה כלום לא לחייל ולא להוריו אם הם לא מתראים בשבת שבאמצע. לעומת זאת, באמת אומללים החיילים שאותם לא מבקרים כאשר הם רואים שלאחרים יש ביקורים ולהם אין. בד"כ הם מצטרפים למשפחה של החברים אבל זה לא אותו דבר. בשבטה אכן אין ביקורים בטירונות אבל בקורס מפקדים יש. עם כל הגעגועים והרצון לראות את הילדה, לפעמים התגעגעתי לימי הטירונות...../images/Emo8.gif

י רדן

New member
מצטרפת לדבריה של סמדר אכן יש הרבה הגיון בהחלטה שאין ביקורים במיוחד המחשבה על אותם חיילים שאותם לא מבקרים, או שאין מי שיבקר אותם..

למעלה