חדשה לגמרי

דניעל

New member
חדשה לגמרי

שלום פורום. על אף גילי הקשיש (כפול מרוב החברים כאן...) החלטתי ללמוד לקרוא ערבית. בחטיבת הביניים למדתי ערבית מדוברת והיום אני בקושי זוכרת כמה מילים בסיסיות מאוד. מעולם לא למדתי לקרוא ערבית, וכל השנים הרגשתי ממש בורה. אני עומדת מול גראפיטי בערבית ולא יודעת אם אני צריכה להתמוגג או להעלב. פעם, במהלך חופשה בגליל, נאלצתי להכנס לבית-מרקחת בכפר ערבי, והרוקח התחיל לכתוב על התרופה הוראות בערבית. הסובבים העירו לו שאני יהודיה והוא התנצל וכתב בעברית. הרגשתי ממש בורה! בקיצור, היינו שוב בגליל, בסופ"ש האחרון, וכדי לא להשתעמם בדרך, ניסיתי ללמוד את הכתב הערבי משלטי הדרכים. פשוט השוותי בין שמות המקומות בעברית לאופן בו הם כתובים בערבית. להפתעתי, עד מוצ"ש כבר היכרתי כמעט את כל האותיות בערבית. הרגשתי כמו עוור שנפקחו עיניו, כשקראתי בשלט מעל אחד מבתי העסק "אהלן וסהלן". לא מבינה איפה הייתי כל השנים האלה. עד אותו הרגע, ערבית נראתה לי פשוט כמו תרשים א.ק.ג... הבן שלי בכתה א', לומד לקרוא ולכתוב עברית. אני עכשיו מזדהה איתו ומרגישה איך העיניים נפתחות כשפתאום יודעים לקרוא שפה נוספת (הרגשתי ככה כשחברה לימדה אותי לזהות את האותיות ברוסית). בבית רציתי ללמוד את האותיות באופן יותר יסודי וגיליתי את האתר הזה. חמוד ביותר. אני חושבת שהוא לא בקישורי הפורום. אפילו כמעט הצלחתי לקרוא את הכותרת של הודעת הפתיחה של הפורום הזה... שאלה לי - איך אתם מצליחים לקרוא אותיות ערביות במחשב? הן כל כך קטנות וצפופות ואני לפעמים מנחשת מה כתוב שם. נורא קשה לי ואני ממש תוקעת את הראש במסך ועדיין מסתבכת.

ringo rulz

New member
זה משהו שמתרגלים אליו...

אבל תמיד אפשר להגדיל את הפונט.

anna the best

New member
מוטב מאוחר מאשר אף פעם! ../images/Emo105.gif

כל הכבוד לך שהחלטת ללמוד לקרוא בערבית, זה ממש מעולה! ת'אמת בהתחלה זה באמת קצת קשה והאותיות נורא צפופות, אבל מתרגלים. ככל שתקראי יותר ככה תתרגלי מהר יותר
לרוב האותיות הערביות יש אות עברית מקבילה, ככה שזה די קל. וכל שאלה שתיהיה לך- נשמח לעזור
נ.ב יש לך אחלה חתימה! הארי פוטר

דניעל

New member
יש אות מקבילה בעברית?

דווקא התרשמתי שלא... למשל - אם הבנתי נכון, יש שלוש צורות הגיה לאות ד'. אחת כמו בעברית (דאל), אחת שקרובה יותר לשיניים (ד'אל) ואחת קרובה יותר לגרון (דאד). אם זה לא מספיק - שתיים נכתבות באופן דומה והשלישית בכלל לא. אותיות שנכתבות באופן דומה נהגות אחרת לגמרי (כמו זאי וראי) ויש אותיות שנכתבות אחרת לגמרי, על פי המקום שלהן במילה. מצטיינות בכך האות עין (וגעין) והא, שיש להן ארבע צורות כתיבה... יש למישהו, אולי קישור, או דף סרוק, שמדגים איך כותבים את האותיות בכתב יד? יש כמה אותיות שלא הבנתי בכלל מאיפה מתחילים אותן ואיך מסיימים (במיוחד עין והא, וגם סאד, דאד, ת'א וז'א) לגבי הגיה - באתר שאני לומדת ממנו מלמדים את ההגיה המצרית, שם האות גים נהגית כמו גימל. האם בארץ מדברים עם ג'ימל במקום גימל? (אני גרה בגבעת-שמואל ופתאום קלטתי שבשלט שמוביל אלינו אולי כתוב בכלל "ג'יפעת שמויל". בכל השלטים לתל-אביב הפכו את ה- ב' ל- בּ', ולא ל-פ', כמו בגבעת-שמואל. כתוב בהם "תל-אבִּיבּ") כשלמדתי ערבית מדוברת, אני זוכרת שהמורה אמרה לנו שהיא מלמדת את ההגיה הכפרית (נדמה לי), בה מחליפים ק' ב- א'. (אהוה במקום קהוה - קפה). היא ציינה שבהגיה העירונית הוגים את ה- ק', והבדואים בכלל אומרים גאוה. מישהו מכיר את זה? באיזו אות מדובר, ובאיזו הגיה אני בוחרת היום? נ.ב. פרופסור דמבלדור מודה לך

anna the best

New member
או.קיי... ../images/Emo105.gif

אז הנה כל האותיות והמקבילות שלהן בעברית (כדי שתביני למה התכוונתי): ا מקבילה לאות א' ب מקבילה לאות ב' דגושה. ت מקבילה לאות ת' ث אין לה מקבילה, נהגית כמו TH באנגלית ج מקבילה לאות ג'. במצריים היא ניהגת כמו הגימל בעברית, אבל בשאר המדינות הוגים אותה ג' (כמו במילה ג'ירפה). ح מקבילה לאות ח' בעברית, אבל ניהגת מהגרון (כמו שהתימנים אומרים) خ מקבילה לאות כ' לא דגושה (או ח' בהגיית האשכנזים) د מקבילה לאות ד' בעברית ذ אין לה מקבילה בעברית, ניהגית כמו הצירוף TH באנגלית ر מקבילה לאות ר', נהגית מהגרון ز מקבילה לאות ז' בעברית س מקבילה לאות ס' ش מקבילה לאות ש' ص אין לה מקבילה בעברית, נהגית כמו ס' גרונית ض כנ"ל, ניהגית כמו ד' גרונית ع מקבילה לאות ע', נהגית מהגרון غ אין לה מקבילה בעברית, נהגית כמו ר' אבל לא מהגרון (כמו שמבטאים ר' בעברית בד"כ) ف מקבילה לאות פ' לא דגושה ق אין לה מקבילה, ניהגית כמו ק' גרונית ك מקבילה לאות ק' ل מקבילה לאות ל' م מקבילה לאות מ' ن מקבילה לאות נ' ه מקבילה לאות ה' و אין לה מקבילה, נהגית כמו האות W באנגלית ي מקבילה לאות י' והייתי סורקת לך איך כותבים אותם בכתב אבל אין לי סורק...

דניעל

New member
תודה על הפרוט. עזר לי.

סליחה שלקח לי כמה זמן להגיע לכאן ולהגיב.

pilpelmemule

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo13.gif../images/Emo20.gif

איך אני מבינה אותך.. שפות זה כזה כייף:) כן.. את צודקת.. באמת זה קצת קשה.. אבל אני מניחה שכמו שכבר אמרו, את תתרגלי.. המון המון בהצלחה!!

למעלה