חדשה לגמרי....

mikilk

Active member
חדשה לגמרי....

שלום. ניסיתי יוגה - במשך שני שיעורים (שנראו לי כנצח), אין לי מושג באיזו שיטה. אני בת 36, לא מאוד רזה (לא מוגדרת שמנה...) ודי חורקת מבחינת תחזוק וחיזוק הגוף. פשוט לא עושה כלום ומרגישה רע וכואבת - במיוחד אחרי 3 הריונות ועליה במשקל בהתאם... חשבתי שאתחבר ליוגה, די היה לי טוב עם סוג זה של "אימון" הכולל גם נשימות והתחברות לגוף, אולם, ההרגשה הפיזית היתה מאוד לא נעימה וקשה, התנוחות השונות גרמו לכל עצבי לזעוק "די" ולמרות שהשלמתי את כל התרגיל, הגוף הרגיש מאוד לא נוח וצעק הצילו. הפסקתי. הייתי מאושרת אילו הייתי מתחברת ליוגה, האם הבעיה היתה שויתרתי מהר מדי? למה התרגילים כל כך לא נעמו לגופי? ולא מדובר רק על קושי פיזי של שרירים כואבים אלא עם תנוחות שממש היו לי לא נעימות לביצוע. אשמח לשמוע דעתכם

ריקי29

New member
תנסי בכל תרגיל להגיע למקסימום שלך

בלי להסתכל על מה שאנשים מסביבך משיגים. המטרה בכל תנוחה היא להרגיש את הגוף אבל לא לסבול. כך תצליחי גם לבצע את התנוחה נכון ויותר מזה, תצליחי להנות מהיוגה. התוצאות יגיעו בהמשך. בכל שיעור תראי שהגוף מסוגל לטיפה יותר מבלי להרגיש סבל עד שתגיעי הכי נמוך (או הכי גבוה...) שהגוף שלך יכול מבחינה אנטומית. אולי תנסי להחליף מורה. לא כל תלמיד מתחבר לכל מורה. בהצלחה.

gaiegos1

New member
היי מירי

תגובה קצת באיחור אבל... נשמע לי שנקלעת לשיעור יוגה מלא ללא ניסיון וכושר. כתלמידה מתחילה חדשה אל לך לבצע הרבה תנוחות וזה לא פלא שגופך הרגיש כאב הוא לא רגיל לשאת בעומסים כאלה. היוגה יכולה לעזור אך עליך להכנס לעניין בהדרגתיות. הייתי ממליץ בחום על קורס מתחילים בשיבננדה יוגה שבו מתחילים ממש מהבסיס ומתקדמים לאט שלב אחרי שלב עד שמגיעים לרמה נאותה של תירגול. יכול להיות שכך כן תצליחי להתחבר. אם תצטרכי יעוץ נוסף תוכלי לכתוב אלי למייל [email protected] ואני אשמח לעזור.

mikilk

Active member
תודה רבה, אכן,

אנסה לחפש קורס מתחילים באזורי - עד כמה שהצלחתי לראות עד כה, אין הגדרות בקורסים למתחילים / מתקדמים. מיקי

למעלה