חדשה סמויה

חדשה סמויה

שלום לבנות הפורום ולמנהלות :)


הפורום הזה פשוט מדהים, מפרגן, עושה חשק, מוטיבציה ורצון להסבות מקצוע


יש לי כמה שאלות של מתחילה מתקדמת (אני אופה אבל פחות דקורטיבי):
לקטנה שלי יש יום הולדת בגן, חוגגים ביום שישי.
רציתי להכין עוגה עם תמונה של נסיכות, את עניין ההעתקה והעברה על הבצק סוכר הבנתי וגם את אופן הכנת הגנאש וכו'.
החלטתי שבכדי שתהיה לי עוגה מרשימה אני אאפה שתי עוגות שוקולד ואשים אחת על השנייה להגדלת הגובה.
לפי מה שבדקתי בבית, התבנית שאני תמיד אופה בה את העוגה גודלה 28*26 (מלבנית) ולכן גם העוגה תהיה מלבנית.
אז לשאלה הראשונה, האם 2.5 ק' בצק סוכר יספיק לעיטוף העוגה? (מכיוון שאין לי ניסיון רב בכך אני מניחה שיהיו לי כמה וכמה פישולים בדרך ולכן הכמות הגדולה)
חשבתי לקנות בצק סוכר ורוד ולתמונה עצמה לבן (נראה לי קילו לבן יספיק לי).

אם הבנתי נכון הדבקה בין העיטוף לתמונה היא ע"י מים נכון? או מי סוכר? לא כל כך הבנתי...

שאלה שנייה, לגבי אפיית העוגות ועיצוב.
אם אני צריכה שבשישי בבוקר הכל יהיה קשיח ויפה האם זה בסדר שאאפה את העוגות ביום רביעי בערב ורק בחמישי בערב אתחיל לעבוד עליהן (אין לי את כל יום חמישי, רק את הערב) או שזה מעט זמן לתת לבצק להתקשח?

שאלה שלישית לגבי הגנאש, ראיתי שצריך לקרר אותו ולאחר מכן להקציף אך אין לי מיקסר בבית (לא לשאול למה, אני בעצמי לא יודעת איך למישהי שאוהבת לאפות אין מיקסר בבית
) איך אני יכולה להקציף את הגנאש?

ועוד שאלה אחרונה לסיום, מישהי מכירה חנות המתמחה בחומרי גלם בתל אביב? שהמחירים סבירים ולא מפוצצים? ושבאמת יש בה הכל..


תודה רבה לכן!!!
 

Miss Cake1

New member
היי קודם כל ברוכה הבאה לך


כמות הבצק שקנית תספיק לעיטוף העוגה וכמובן יישאר לך עוד בצק.
לעיטוף עוגה עגולה קוטר 24 אני משתמשת בקילו 1 ועדיין נשאר שאריות.
לא הבנתי לגביי התמונה... למה את רוצה גם בצק לבן לתמונה, את רוצה שהתמונה תבלוט מעט? או שאת מעמידה את התמונה?
הדבקה בין הבצק סוכר לתמונה זה בסדר גמור בעזרת מים, אל תשימי הרבה מים, שכבה דקה מספיקה.
לשאלתך השנייה מבחינת הזמנים של אפיית העוגה והכנתה זה בסדר גמור. לא הבנתי למה את צריכה שהבצק יהיה קשיח? אלא אם כן את מתכוונת להעמיד את הדף אכיל אז תרשמי פה ואגיד לך איך לעשות.
לגביי הקצפת הגנאש לא בהכרח חייבים לעשות זאת, אם את עושה גנאש שוקולד מריר תעשי יחס של 1/1, תשימי בקירור, את יכולה להקציף מעט עם מטרפה ידנית בכדיי לפתוח קצת את הגנאש.

לגביי חנויות יש לך ברחוב החלוצים את חייק, המחירים שלו סבירים לחלוטין ולדעתי יש לו הכל, יש עוד חנות כמה מטרים ממנו לא זוכרת את שמה.
שיהיה המון המון בהצלחה, תהני ומזל טוב :)
 
היי, תודה על התשובה

הבנת נכון, אני רוצה שהתמונה תבלוט.
לא, זה ציור כמו שצרפתי...רק תמונה אחרת.

רגע, הבצק סוכר לא צריך להיות יבש? קראנצ'י כזה חחחחח...

רגע, זה לא 250 מ"ל על 400 גרם שוקולד מריר?
אני עדיין מנסה להבין עד כמה הגנאש יהיה קשה ל"פתיחה" והאם הכמות הזאת מספיקה למריחה בין השכבות וגם על כל העוגה כולה...
לא נראה לי שמספיק מיכל אחד של שמנת ו-400 גרם שוקולד על עוגה כמו שציינתי.
כמה זמן צריך לקרר את הגנאש? האם זה בסדר למרוח בין השכבות ורק ביום חמישי בערב למרוח על כל העוגה ולהדביק את הבצק סוכר?
אולי אפשר לאפות ולהדביק בצק סוכר ורק ביום למחרת לעשות את הציור?

אז אולי לא להגזים עם הבצק סוכר ולקנות 1.2 ק'?

 

Miss Cake1

New member
את הציור את יכולה להכין מראש כבר עכשיו אפילו

עם החיתוך של הבצק סוכר בהתאם לציור ולשמור את זה בצד עד שהעוגה תיהיה מוכנה. אם אין לך זמן להכין מראש את בהחלט יכולה גם לאחר עיטוף העוגה מכיוון שהציור עם הבצק סוכר שוכב על העוגה ולא עומד אז אין צורך בזמן ייבוש.
לגביי הגנאש יחס של 250/400 לא תצליחי להקציף עם מטרפה ידנית לאחר קירור.
אני משאירה את הגנאש לילה במקרר.
אם את רוצה לעשות גנאש שכבות בתוך העוגה וגם ציפוי העוגה אז תעשי כמות של 2 על גודל העוגה שציינת.
אם את חדשה בתחום אז תעשי קצת יותר בצק מ 1.2 .
את יכולה למלא שכבות נאש בתוך העוגה , לעטוף את העוגה טוב ולשמור מקרר עד למחרת לגינוש ועיטוף.
 
ועוד טיפ קטן

תעמידי את העוגה על קאפה ולא על קרטון דק כי אם היא תעמוד על קרטון דק ותזיזו אותה היא יכולה להיסדק... בהצלחה
 
אוקיי, מצויין!

תודה רבה על התשובה!

אבל רגע, אם זה יהיה 1/1 זה לא ייצא נוזלי? או שאת מתכוונת 100 מ"ל על 100 גרם שוקולד?

לא כל כך הבנתי את הכמויות של 1/1.
 

Miss Cake1

New member
כן 1/1 הכוונה לפי הכמות

נגיד על מיכל שמנת מתוקה של 250 מל שמנת -250 גרם שוקולד מריר
 
למעלה