סטודנטית כאן87
New member
חדשה סמויה
שלום לבנות הפורום ולמנהלות
הפורום הזה פשוט מדהים, מפרגן, עושה חשק, מוטיבציה ורצון להסבות מקצוע
יש לי כמה שאלות של מתחילה מתקדמת (אני אופה אבל פחות דקורטיבי):
לקטנה שלי יש יום הולדת בגן, חוגגים ביום שישי.
רציתי להכין עוגה עם תמונה של נסיכות, את עניין ההעתקה והעברה על הבצק סוכר הבנתי וגם את אופן הכנת הגנאש וכו'.
החלטתי שבכדי שתהיה לי עוגה מרשימה אני אאפה שתי עוגות שוקולד ואשים אחת על השנייה להגדלת הגובה.
לפי מה שבדקתי בבית, התבנית שאני תמיד אופה בה את העוגה גודלה 28*26 (מלבנית) ולכן גם העוגה תהיה מלבנית.
אז לשאלה הראשונה, האם 2.5 ק' בצק סוכר יספיק לעיטוף העוגה? (מכיוון שאין לי ניסיון רב בכך אני מניחה שיהיו לי כמה וכמה פישולים בדרך ולכן הכמות הגדולה)
חשבתי לקנות בצק סוכר ורוד ולתמונה עצמה לבן (נראה לי קילו לבן יספיק לי).
אם הבנתי נכון הדבקה בין העיטוף לתמונה היא ע"י מים נכון? או מי סוכר? לא כל כך הבנתי...
שאלה שנייה, לגבי אפיית העוגות ועיצוב.
אם אני צריכה שבשישי בבוקר הכל יהיה קשיח ויפה האם זה בסדר שאאפה את העוגות ביום רביעי בערב ורק בחמישי בערב אתחיל לעבוד עליהן (אין לי את כל יום חמישי, רק את הערב) או שזה מעט זמן לתת לבצק להתקשח?
שאלה שלישית לגבי הגנאש, ראיתי שצריך לקרר אותו ולאחר מכן להקציף אך אין לי מיקסר בבית (לא לשאול למה, אני בעצמי לא יודעת איך למישהי שאוהבת לאפות אין מיקסר בבית
) איך אני יכולה להקציף את הגנאש?
ועוד שאלה אחרונה לסיום, מישהי מכירה חנות המתמחה בחומרי גלם בתל אביב? שהמחירים סבירים ולא מפוצצים? ושבאמת יש בה הכל..
תודה רבה לכן!!!
שלום לבנות הפורום ולמנהלות
הפורום הזה פשוט מדהים, מפרגן, עושה חשק, מוטיבציה ורצון להסבות מקצוע
יש לי כמה שאלות של מתחילה מתקדמת (אני אופה אבל פחות דקורטיבי):
לקטנה שלי יש יום הולדת בגן, חוגגים ביום שישי.
רציתי להכין עוגה עם תמונה של נסיכות, את עניין ההעתקה והעברה על הבצק סוכר הבנתי וגם את אופן הכנת הגנאש וכו'.
החלטתי שבכדי שתהיה לי עוגה מרשימה אני אאפה שתי עוגות שוקולד ואשים אחת על השנייה להגדלת הגובה.
לפי מה שבדקתי בבית, התבנית שאני תמיד אופה בה את העוגה גודלה 28*26 (מלבנית) ולכן גם העוגה תהיה מלבנית.
אז לשאלה הראשונה, האם 2.5 ק' בצק סוכר יספיק לעיטוף העוגה? (מכיוון שאין לי ניסיון רב בכך אני מניחה שיהיו לי כמה וכמה פישולים בדרך ולכן הכמות הגדולה)
חשבתי לקנות בצק סוכר ורוד ולתמונה עצמה לבן (נראה לי קילו לבן יספיק לי).
אם הבנתי נכון הדבקה בין העיטוף לתמונה היא ע"י מים נכון? או מי סוכר? לא כל כך הבנתי...
שאלה שנייה, לגבי אפיית העוגות ועיצוב.
אם אני צריכה שבשישי בבוקר הכל יהיה קשיח ויפה האם זה בסדר שאאפה את העוגות ביום רביעי בערב ורק בחמישי בערב אתחיל לעבוד עליהן (אין לי את כל יום חמישי, רק את הערב) או שזה מעט זמן לתת לבצק להתקשח?
שאלה שלישית לגבי הגנאש, ראיתי שצריך לקרר אותו ולאחר מכן להקציף אך אין לי מיקסר בבית (לא לשאול למה, אני בעצמי לא יודעת איך למישהי שאוהבת לאפות אין מיקסר בבית
ועוד שאלה אחרונה לסיום, מישהי מכירה חנות המתמחה בחומרי גלם בתל אביב? שהמחירים סבירים ולא מפוצצים? ושבאמת יש בה הכל..
תודה רבה לכן!!!