חדשה עם הודעה חשובה וארוכה

fanyoni

New member
חדשה עם הודעה חשובה וארוכה

שלחו לי באימייל ואני מעבירה לכם. אם אתם רוצים להשתתף כתבו לי במסר את האימייל שלכם ואעביר לכם את שאר הנאמר באימייל, כולל דף העצומה. חבר'ה זה הולך להיות אסון!!!!! ה ו ר י ם נ ג ד י ו ם ל י מ ו ד י ם א ר ו ך הורים יקרים, 1. אנחנו קבוצת הורים בלתי תלויה שהתארגנה בעקבות דו"ח ועדת דברת והשפעתו על מערכת החינוך. 2. בימים הקרובים יוגש הדו"ח הסופי של ועדת דברת לראש הממשלה ולשרת החינוך. 3. בין ההמלצות יום לימודים ארוך חובה מ-08:00 עד 16:00 החל מכתה א' לכל התלמידים בכל בתי הספר, וברובם החל משנת הלימודים הקרובה. 4. גם בגנים יתקיים יום לימודים ארוך, אולם בינתיים, שם תהיה להורים אפשרות בחירה. לא ידוע לנו אם בעתיד יחייבו גם שם ביום לימודים ארוך אם לאו. 5. התלמידים ילמדו 5 ימים בשבוע, אך שינוי זה לא מחייב יום לימודים ארוך, שכן הוספת השעות של יום שישי לשאר ימי השבוע מוסיפה רק כ-4 שעות שבועיות, שהן פחות משעה אחת בכל יום. 6. בנוסף, ממליצה הועדה לקצר את החופש הגדול, לבטל את חופשת חנוכה, לקיים חופשת סמסטר באמצע החורף ועוד. 7. דו"ח דברת, כולל המלצות אלה, מקובל על ראש הממשלה, על שרת החינוך ועל שר האוצר. מיד לאחר הגשתו ב- 9.1.05, יתחילו בהליכי חקיקה. חוקי החינוך הקיימים יבוטלו ובמקומם יחוקקו חוקי יסוד שיכללו את הרפורמה המוצעת כולל חובת יום לימודים ארוך, השינויים בחופשות וכל השאר. לאחר החקיקה יהיה קשה מאד אם לא בלתי אפשרי לשנות את המצב. 8. הורים רבים מתנגדים להטלת חובת יום לימודים ארוך ומעדיפים שילדיהם יגיעו הביתה בצהריים, יאכלו בבית, ינוחו מהמתחים והלחצים של ביה"ס, יבלו עם משפחתם ועם עצמם ועוד. יש בינינו אמהות שבחרו לוותר על קריירה ולגדל את ילדיהן בעצמן. אמהות אלה מבקשות לקבל את הילדים בבית בצהריים ולבלות איתם כמה שיותר, ולמדינה אין זכות למנוע זאת מהן. יש בינינו גם הורים עובדים המעדיפים למצוא לילדים פתרונות אחרים, ולא להשאירם בביה"ס. אנחנו מבקשים שאפילו במקרה שיונהג יום לימודים ארוך, לא תהיה זו חובה, ומי שירצה יוכל להמשיך להוציא את ילדיו מביה"ס בשעות הצהריים. 9. אנו פונים לכל ההורים שמתנגדים ליום לימודים ארוך להשמיע את קולם עכשיו, לחתום על העצומות ולפעול כנגד יישום התכנית, לפני שיהיה מאוחר. ניתן לכתוב לועדת דברת פקס: 03-6466456, לשרת החינוך פקס: 02-5602246, לראש הממשלה פקס: 02-6705475 , לועדת החינוך של הכנסת פקס: 02-6753158, למועצה לשלום הילד פקס: 02-6790606 ועוד ועוד. יש לפעול במהירות שכן הזמן קצר מאד ובתוך ימים עלולים להתחיל בהליכים שקשה יהיה לשנות. 10. מצ"ב 2 עצומות: האחת נגד יום לימודים ארוך והשנייה נגד השינויים בחופשות. ניתן לחתום על שתיהן או רק על אחת מהן. מצ"ב גם דף הנחיות לחותמים ולמחתימים. הינכם מתבקשים למלא את הפרטים המלאים ולהחזיר באי מייל בהקדם לכתובת: [email protected]. 11. את העצומות בצירוף דף זה ודף ההנחיות הנכם מתבקשים להעביר הלאה באי מייל כמו מכתב שרשרת, וזאת לכמה שיותר חברים, מכרים, בני משפחה וכל מי שעונה לקריטריונים, ולבקש גם מהם למלא פרטים ולהעביר הלאה. לכשתושלם המלאכה נעביר את העצומות לראש הממשלה, לשרת החינוך ולשאר הנוגעים בדבר. רק מספר רב של מתנגדים יוכלו לעצור את התכנית. בהצלחה!

fanyoni

New member
לא יודעת

כי עצומה לא נשאל אם יש לך ילדים או לא. נראה לי שכן. אם את רוצה כתבי לי את האימייל ואשלח לך

תשובה- לא

העצומה מיועדת אך ורק להורים ולא למורים ובני זוגם. (רק כדי שלא יפתחו עלינו פה) ל"הורים רגילים" תודה על האיכפתיות .

תומרגר

New member
לא חובה

כפי שהתרשמתי מהדו"ח יום הלימודי הארוך הוא רק אופציה, למי שמעוניין

כפי שהתרשמתי מההסכם הקוהליציוני,

כל הדו''ח הזה הפך לאופציה. לימודי ליבה-אופציה. ועוד מעט נגלה בדיוק אילו חלקים בודדים של הדו''ח ייושמו. אני בטוח שיישמו רק מה שקל, יוציאו דברים מהקשרם, יסגרו בתי ספר איכותיים רק בגלל שהם לא סופר-נורמטיבים ומהערכת הממלכתית תמשיך לשקוע.

למה אתה מניח שהדו"ח חיובי?

הלואי הלואי הלואי שדו"ח דברת לא ייושם, אבל אני חוששת שזה לא יקרה... כל קשר בין הדו"ח לבין הבנה בחינוך מקרי בהחלט וממש חבל שכשכבר מחליטים לשפר את החינוך עושים זאת באופן כל כך מנותק מהתחום...

חלקים מהדו'ח שליליים ואחרים חיוביים

לגבי הביצוע, אין לי ספק: יבצעו חלקים מקריים תלושים מכל הקשר אחרי פרשנות של ועדי עובדים ושום טובה לא תצמח מזה.

"טעות" אמר הקיפוד וירד מהמברשת.

יום הלמודים הארוך בהחלט אינו אופציה . הוא חובה הוא יכנס במסגרת "חוק יסוד" של מדינת ישראל (מה שקשה לשנות אחרי שנים,גם אם נכשל) זה בדיוק מה שאנחנו רוצים שהיות ותכניו כפי שהוצגו בדוח ובתקשורת הם ארוחת צהרים, הפסקת צהרים, הכנת שיעורי בית, ופעילות חברה , וכל אלו לא על ידי המחנכות או מורות בית הספר אלא על ידי "כוח עזר" או "סייעות" -שיהיה במסגרת רשות למי שמעוניין ב"בית תלמיד" בבית הספר ולא חובה לכלל הילדים. תודה על המעורבות.

באתי עם התשובות (כאילו)והעצומה

אנחנו קבוצת הורים איכפת לנו מהילדים שלנו, איכפת לנו מהחינוך שלהם אנחנו רוצים להיות המחנכים של הילדים שלנו, לאהוב אותם,לחבק אותם ולתת להם גם מרק חם בצהרי יום חורף. חלקנו מסכימים עם חלקים אלו ואחרים של הדו"ח חלקנו שוללים את כולו. מה שכולנו יודעים שהחלת יום למודים ארוך בחוקי היסוד, כפי שהשרה מעוניינת ומביאה לדיון בכנסת, היא בכיה לדורות. אנא עזרו לנו לעזור לילדים שלנו. אפשר לקבל מידע נוסף, את טפסי ההחתמה, את דו"ח דוברת (למי שיש רצון לקרוא את כל העמודים שם) ועוד באתר שהקמנו. תודה לכל מי שיענה ,שיחתום,שיפיץ ושיהיה מספיק איכפתי גם לעזור לנו. יום טוב

תודה על התשובות

אני לא הורה (וגם לא מורה במערכת)- פשוט מישהי שאכפת לה מחינוך אבל מזדעזעת ממערכת החינוך הרגילה. בהצלחה!!!

למעלה