חדשה עם התלבטות והתחבטות

חדשה עם התלבטות והתחבטות

שלום, אני חדשה כאן. יש לי אח בן 33. הוא בחור מקסים, ואנחנו קשורים מאוד. העניין הוא שלפעמים הוא מעשן סמים קלים, ולפעמים גם שותה אלכוהול- לא לשכרה, אבל בהחלט קם בבוקר ומרגיש במו שמרגישים אחרי ששותים "קצת" יותר מדי. אני מתנגדת, ופעם רמזתי לו על דעתי. הוא התעלם בחינניות. אז מצד אחד אני לא רוצה להציק, ומצד שני, אני קצת דואגת לו. מה עושים?

אם תלחצי עליו בקטע הזה-

יש את הסיכון שהוא ייקח את זה לכיוון שונה ממה שהתכוונת ודווקא ישתמש, לכן את צריכה לפעול בחוכמה ופשוט להראות לו שאת שם בשבילו, להיפגש איתו, להיות שם בשבילו- להראות שאפשר בלי הסמים והאלכוהול.

jKiTTiE

New member
עם הניסיון הרב שיש לי בקטעים האלה

לצערי הרב עוד יותר אני פשוט מציעה לך להגיד לו תאמת מה שאת חושבת פעם אחת...להסביר לו מה הסכנות שיש בזה (מציאת בחורה וכדומה...) אני בטוחה שהוא יודע אותם ותסבירי לו שהוא חשוב לך ואת לא רוצה שיקרה לו משהו...תגידי לו שאת לא רוצה לבקר אותו בבית חולים שאין לך כוח לזה תכניסי טיפה לשיחה הומור זה יעזור המון... אבל בעיקרון אין ממש מה לעשות נגד זה אם הוא ירצה להפסיק הוא יפסיק אם הוא ירצה להמשיך הוא ימשיך...רק לא ללחוץ יותר מידי כי אנשים כאלה עושים דווקא... בהצלחה וברוכה הבאה =]

h e n y

New member
זה יפה שאת דואגת לו../images/Emo13.gif

את באמת צריכה לנהל איתו שיחה ולא להפסיק ולדבר איתו... נכון שההחלטה היא רק שלו..אבל את יכולה להשפיע יותר מימה שאת יודעת.. תראי לו שאכפת לך מימנו דברי איתו...תגידי לו שאת שם בשבילו... בהצלחה...מקווה שהוא יפסיק..

התלבטות לגיטימית אבל..

כיוון שהוא כבר בן 33 ואני מניחה שהוא בוגר בעל החלטות בוגרות הוא יודע מה הוא עושה. השאלה היא מה זה הלפעמים שותה ולפעמים מעשן... מהי התדירות של לפעמים? בקשר לשתייה אני אומר משהו שישמע לא חינוכי ולא נחמד אבל זאת דעתי, שתייה מדי פעם, לא מזיקה, אם זה כשהוא יוצא עם חברים או סתם למסיבה מדי פעם זה באמת לא נורא, כל עוד הוא אחראי ולא עולה להגה בזמן שכרות. בקשר לסמים יש לי דבר אחד להציע, אל תתנגדי לו, להפך תגידי לו שאת גם רוצה תגרמי לו בעצם להיות בצד השני, בצד שלך. כשהוא יסרב לך ואני מאמינה שהוא יסרב תשאלי אותו למה וכשהוא ייתן לך את הסיבות הנכונות תפני אותן חזרה אליו. מקווה שזה יעזור

אני חושבת, שבגלל גילו, הוא אחראי

למעשיו ולא את,אם את מתנגדת- אימרי לו שלא יעשן או ישתה לידך, בחייו הפרטיים אינך יכולה לומר לו כיצד לנהוג. הוא יודע שרוב האנשים לא אוהבים שאנשים סביבם שותים ומעשנים ובכל זאת בוחר לעשות את זה- אז או שהוא לא יספר לך או שהוא יתרחק ממך. האם זה מה שהיית רוצה?

תודה לכולם על התשובות, הדבר

האחרון שהייתי רוצה זה שהוא יתרחק ממני. אולי באמת אני אבקש ממנו להצטרף אליו לעישון. הענייין הוא שבהכירו אותי זה יישמע לו כה הזוי, עד שהוא בטח יחשוב שכבר עישנתי משהו קודם לבקשה...

שלום אחות מקסימה

ראשית רציתי לאמר לך שזה מאוד נוגע ללב הדאגה שלך לאחיך בן ה33 וזה מאוד יפה לראות שיחד עם הדאגה את גם מאוד אוהבת ומכבדת את מקומו ואת אחריותו על חייו. לגבי מה עושים: ראשית חשוב להבין שזה תהליך שאחיך עובר ושיש לכבד אותו ואת התהליך שהוא לחלוטין שלו -ואני בהחלט יכולה לראות שאת עושה זאת. אנחנו מאוד דואגים ליקירנו ולעיתים קצת שוכחים שזה החלק שלהם וזה השיעור שלהם בחיים האלה . מה שאני קודם כל מציעה לך לעשות זה לשלוח לו מסר ברור שאת תמיד תהיי שם עבורו ושאת מוכנה לעזור ולתמוך ובעיקר להיות אוזן קשבת עבורו. וכעת הייתי מוסיפה ושואלת אותך מה הוא טיב הקשר בניכם? עד כמה הוא משתף אותך בחייו ועד כמה את יודעת מה עובר עליו? האם בדינמיקה בניכם יש אפשרות שתפני אליו בכנות ובאופן ישיר ולפתוח בשיחה כנה ופתוחה בניכם? אם כן הייתי מציעה לך פשוט לגשת אליו בזמן מתאים ועם אוירה מתאימה ולבוא מתוך מקום של לשמוע מה יש לו לאמר ולא לבקר את ההחלטות שלו ואת דרך הסתכלותו על העולם שבהחלט יכולה להיות מאוד שונה משלך . אם טיב הקשר בניכם הוא לא כזה ואת לא מרגישה שנכון עבורך לפתוח בשיחה כזו איתו הייתי מציעה לך ראשית כן לאמר לו שאת נמצאת שם עבורו ושהוא יכול לפנות אלייך בעת הצורך ומצד שני אם את חושבת שהוא נמצא במקום קשה בחייו הייתי מציעה לך להפנות אותו למשהו שיכול לעזור לו בעניין. אגב אנשים פונים לכוונים של אלכוהול וסמים כאשר משהו בדימוי העצמי שלהם חלש בתחום זה או אחר . כל קורס , חוג, תהליך שעוסק בהעצמה אישית יכול בהחלט להביא את הדברים לפני השטח ולאחר עיבוד שלהם - הצורך בהתמכרות יורד ואפילו נעלם. אם בכל זאת אין ברירה ואת לא רואה שהוא הולך לכוון של טיפול בבעיה . הייתי מציעה לך לרכוש כלים ותמיכה בכל הנושא של שיפור התקשורת שלך עם אחיך ופה ישנם הרבה כלים שאת יכולה להיעזר בהם . בכל מקרה המון בהצלחה . ואת אחות מקסימה ונפלאה. תהיי שם עבורו ואני בטוחה שהוא יעריך זאת ויפנה אליך אם יצטרך עזרה. -------------------------------- נחמה סבר

למעלה