חדשה עם ים של שאלות...

noosh1

New member
חדשה עם ים של שאלות...

שלום לכולן... מאז שקיבלתי את הבטא החיובית, אני עוקבת אחרי הפורום - כי ידעתי שברגע שנראה דופק - אהיה שייכת לפה... אני בהריון שני, עם תאומים(היום היינו בבדיקת אולטרסאונד שניה, שבוע 8,
). בהריון עם הגדול שלי, בשבוע 20, בבדיקה שגרתית - מצאו שהצוואר התקצר ל 25 מ"מ.. נשלחתי למנוחה במיטה, ואחרי שבוע - הצוואר היה 35 מ"מ..נשלחתי להמשך שכיבה, ואחרי שבוע הצוואר היה 22 מ"מ, עם "פה"... בקיצור - דינמיות של הצוואר. הרופא שלי החליט שאי אפשר לקחת סיכון - ובשבוע 22 תפרו אותי... (לא היו לי כל צירים מוקדמים. רק אי ספיקה).לאחר התפר חזרתי לתפקוד מלא לחלוטין, ובשבוע 36 הוא הוצא, ושבועים אח"כ ילדתי. מאז אני יודעת שבהריון הבא - אני חייבת לעבור תפר צווארי בשלב מוקדם! בהריון הקודם עשיתי את כל מעקב ההריון באופן פרטי, וכך גם את התפר, והפעם אני עושה דרך הקופה(כללית), ורציתי לשאול - איפה מומלץ לבצע את התפר? יש אפשרות דרך הקופה לדעת מי הרופא שיבצע?(אנחנו מהשרון), או שאולי עדיף בכל זאת לעשות גם הפעם את התפר באופן פרטי?מתי כדי לעבור את התפר הצווארי? התפר מסוכן/בעייתי יותר בהריון של 2? תודה, וסליחה על מבול השאלות...

ברוכה הבאה

מכיוון שאת בהריון תאומם נראה שאין מנוס מתפר. ברוב בתי החולים הרופאים המבצעים את התפר הם רופאים בכירים, אבל כמובן שלא ניתן להבטיח מראש מי זה יהיה. האם הרופא המטפל שלך בקופה עובד גם בבית חולים? בהצלחה!

טוב לראות אותך שוב ../images/Emo8.gif

הסיפור שהיה לך בהריון הראשון נשמע כמו מקרה קלאסי של אי-ספיקת צוואר הרחם, ועל פי הסיפור בכללותו נראה שהתפר היה הדבר הנכון לעשות. את צודקת בהערכה שלך שאם הייתה אי-ספיקה בהריון עם עובר אחד, בהריון תאומים הסיכון עולה פי כמה, ולכן הניחוש שלי הוא שהפעם לא יהיה די בתפר, אלא תצטרכי בשלב די מוקדם לצאת לשמירה. אני אישית לא חושבת שיש ברירה אלא להתפר, אבל כדאי שתדעי שתתקלי ברופאים שלא ימליצו על כך. יש רופאים שפשוט לא מוכנים לעשות תפר בהריון תאומים, בנימוקים שונים ומשונים (בעיקר הסיכוי המוגבר לצירים מוקדמים). אם תתקלי באחד כזה, פשוט תעברי הלאה. ואגב, בהחלט מומלץ להתחיל לטפל בעניין בזמן הקרוב, מכיוון ששבוע 13 הוא זמן טוב לעשות את התפר. שיהיה הריון ארוווווווווך ומאושר ושיסתיים בשני תינוקות שמנמנים וצורחים.
עתליה

noosh1

New member
היי עתליה..

כיף לראות אותך פה שוב(זה אומר שבנתיים אנחנו על דרך המלך
...) הרופאה שלי של מעקב ההריון, ביקשה שאכן אעשה שקיפות בשבוע 11, כדי שבשבוע 12 אתפר, כך שהרופאה איתי בעניין התפר. היא הפנתה אותי לביה"ח מאיר - ששם יבצעו את התפר. האמת? אני קצת חוששת...יש לי ממש טראומות ממאיר - מהתקופה בה הייתי מטופלת ב IVF שם, ומהרופאים שהיו שם לפני כ 5-6 שנים, ומכל ההריוןנות מחוץ לרחם ש"נתגלו" שם.... כמובן שאת התפר יבצעו רופאים ממחלקת מיילדות, שאותם אני ממש לא מכירה, ולא יודעת כמה הם נחשבים.. הרופאה אמרה ששם יש רופאים מעולים, קנטי ועוד שם - שאני לא זוכרת. יש מישהי שמכירה את נמחלקה */הרופאים, ויכולה להמליץ? אני עדיין מתלבטת האם לא כדאי בכל זאת לבצע פרי... יש חשש בשלב כל כך מוקדם שיתפתחו צירים מהתפר?(לא היו לי בהריון הקודם שום צירים, עד יום הלידה...) תודה

אני מבינה את ההתלבטות שלך

למרות שגם אני שמעתי דברים מפוקפקים על מאיר אך ורק בהקשר של מחלקת הIVF, אני מניחה שגם אני הייתי נרתעת מלעבור שם איזושהי פרוצדורה, גם אם אין קשר בין הדברים. השאלה היא אם אין אפשרות לקבל הפנייה לבית חולים אחר לפי בחירתך, ובכך לזכות ביותר בטחון לגבי המנתח שיבצע את הפעולה. לגבי סכנת הצירים, הסכנה אינה דווקא שעצם ביצוע התפר יגרום להם (אם כי זה עלול לקרות אם חו"ח יווצר זיהום), אלא שהגדילה המהירה של הרחם בהריון תאומים מגדילה את הסיכון להופעת צירים מוקדמים, בנוסף לסכנה הממשית לאי-ספיקת צוואר הרחם, שבצורתה הטהורה *אינה* מלווה בצירים, כפי שידוע לך מההריון הקודם. זו עוד סיבה שאם אכן מחליטים לעשותתפר בהריון מרובה עוברים, עדיף לעבור אותו כמה שיותר מוקדם, לפני שמתחילה התקופה הקריטית מבחינת צירים מוקדמים. אני שמחה שאת זוכה לשיתוף פעולה בעניין הזה, ומקווה שזה יבוצע במקצועיות ויעבור בשלום. עתליה

למעלה