חדשה עם כמה שאלות..

c h i p c h i p

New member
חדשה עם כמה שאלות..

לבן זוגי היקר יש יומולדת 30 בינואר.. בגלל הגיל ההיסטרי התחלתי לחשוב כבר מעכשיו מה לעשות. התכנון היה הפתעה מאוד גדולה - נניח נסיעה לחו"ל.. אבל מזג האוויר בינואר לא מתאים לטיולים. ואז חשבתי - אולי סקי? לא אני ולא הוא התנסנו בסקי. אין לי מושג - האם בינואר בכלל אפשר לעשות סקי? אם כן אז איפה? מה צריך להכין? לקנות? כל עזרה תתקבל בברכה..

סוף ינואר - זמן מצויין לסקי.

יש כבר שלג טוב במרבית האתרים. אין חגים וחופשות: פחות אנשים ומחירים זולים יותר. לכו על אחד הקלאבים- שם לא תצטרכו "לשבור את הראש" בפרוצדורות של הסקי, לפחות בפעם הראשונה. מזל טוב ובהצלחה!

יוסיסקי

New member
את גדולה מהחיים

לא את כולם תופס הספורט הזה אבל אלו שנתפסים מתמכרים קשות ראי הוזהרת!!! בכל מקרה אני בחיים לא הייתי חושב על משהו מוצלח יותר לארוע החשוב ושירבו רעיות שכמותך בישראל... ואם כבר החלטת שזה הכיוון אז: א. אני מסכים עם יוחנן שאין כמו מסגרת של קלאב לקליטה קלהץ יחד עם זאת אני מניח שתחסר לכם האינטימיות המתבקשת וזאת תוכלי להשיג רק בחופשה פרטית שיתכן ותהיה יקרה יותר אבל האירוע יהיה בלתי נשכח. ב. יש לך מושג כמה זה הולך לעלות? קחי בחשבון סדר גודל של בין 2000 ל 4000 דולר לשניכם. ג. לא פחות חשוב אם החלטתם על ינואר אז עכשיו הדקה ה 90 להכנס לכושר הנדרש. חופשת סקי דורשת מאמץ פיזי כביר ואם לא מגיעים מוכנים הסיכוי לפציאות גדל משמעותית וההנאה מהחופשה גם אם הכל כשורה נפגמת. ד. לסיכום אני הייתי הולך על תפירת חופשה באופן עצמאי. כאן בפורום תוכלי להיעזר רבות בהמלצות ובהפניות וזה לא כ"כ מסובך. בהצלחה

yaircarel

New member
נחפזתי לענות קודם

תסתכלי על התשובה שלי בשרשור אחד למעלה. ללא ספק הקלאב מד הוא רעיון מהמם. אמנם פחות בקטע הרומנטי הקלאסי ויותר בקטע החוויתי. וחוויה ללא ספק זאת תיהיה. חופשה לבנה וצחורה כזאת יכולה להיות חוויה משמעותית לכל החיים. האם שניכם בתולי שלג? אם כן תזדקקו להכנות נוספות לפני כגון רכישת חליפה. אפשר גם לשכור חליפה. מה המצב הגופני שלכם? יש לזכור כי מדובר בספורט שהוא לא קל והלימוד מעייף למדי. החוויה יכולה להיות מפחידה ולכן לא מיועדת לכל אחד או אחת. אגב הכנה נחמדה ובכלל חמודה היא ללמוד להחליק על רולרבליידס, כך אפשר לשפר את היציבה, את הכושר ואת הביטחון העצמי. נשמח מאוד לעזור לך בתהליך ההכנה לחופשה ואם כל שאלה שתתקלי בה.

c h i p c h i p

New member
קודם כל תודה..

חשבתי ללכת על קלאב, כי זה הכל כלול, ולא צריך להסתבך עם המון פרטים בחופשה ראשונה על השלג.. אנחנו דווקא רגילים לטייל לבד בדרך כלל, אבל נראה לי נחמד השינוי. אני יודעת שהוא ישמח לעשות סקי (פעם ראשונה לשנינו) איזה סוג של כושר צריך לעשות? שנינו פדלאות מחשב, אז ברור לי שצריך להתחיל, אבל אני לא רוצה לרמוז לו כבר מעכשיו, אז אני צריכה כושר שהוא יעשה בלי לדעת למה זה קשור. נניח משהו כמו "בוא נצא להליכה ביחד" חליפה יש לי חברה שמוכנה לתת לי, הבעיה היא שהוא צריך למדוד נכון? מה ששוב קצת הורס את ההפתעה.. טוב נו, כבר הבנתי שאצטרך כנראה להגיד לו קצת זמן קודם.. אבל אני רוצה לצמצם את זה כמה שאפשר שההפתעה תהיה גדולה. כמה זמן מראש צריך להזמין מקום? זה חשוב כי אני צריכה לסדר את זה עם העבודה שלו.

סיבולת לב ריאה -ריצות

ותתחילו לעשות קצת רולרס... אני עשיתי סקי רק פעם אחת אמנם אבל מיד תפסתי והגעתי לביצועים מרשימים ככה שזה תלוי בקוארדינציה ובכושר הלמידה...

alonaski

New member
יוסיסקי ענה בדיוק את התשובה שאני

התכוונתי לענות לך!
אמר נכון - שחופשה בקלאב - פוטרת אותך מכל דאגה של התארגנות כי הקלאב מארגנים הכל ובד"כ מי שיוצא לחופשת סקי בפעם הראשונה מרגיש מבולבל עוד מהבית! ומעדיף בשל כך לקחת קלאב... (וזה ממש לא בעיה לצאת לחופשת סקי לא דרך קלאב, ברגע שמגיעים לאתר הסקי - כל הסידורים מתבררים כפשוטים ביותר!!! שלחי לי את המייל שלך - אשלח לך את המאמר שכתבתי לפני שנתיים, כשניהלתי את הפורום סקי שלי בוואלה
= מאמר שכותרתו: "איך יוצאים לחופשת סקי באופן עצמאי" = כל ההוראות וההסברים
). מצד שני, אין את הפרטיות והרומנטיקה כמו בלקחת חדר בצימר או מלון צימרים קטן...
אחחחח... ואז, האווירה והתחושה היא כמו זו שמקרינים הזוגות המצולמים בקטלוגים לסקי של סוכנויות הנסיעות ...
אולי, אחרי שתקראי את המאמר שלי - תשני את דעתך כי זה ממש ממש פשוט לתפור לעצמך חופשת סקי חלומית ופרטית! אבל... אולי אתם שייכים לאותו סוג של אנשים שאוהבים את ההמוניות הישראלית, את השטויות של קלאב מד (ההופעות המטופשות שלהם וכל ה"קרנאבל המאולץ" סביב החופשה...) ואת האוכל הבינוני (-ברוב הקלאבים בעיקר אלה של 2 קילשונים) - ואז - שבוע סקי של קלאב מד דווקא יתאים לכם!! בניגוד להמלצות למעלה - אני מאוד ממליצה לכם להזהר ולא לרכוש חופשת סקי מאופיר טורס, במיוחד לא לקלאב ואלטור במארילבה!!! = אני הייתי שם ונפגעתי - מהשירות הלא אמין של אופיר טורס ומהאתר העלוב של מארילבה שכרוך ב 5 שעות נסיעה (!!!!) משדה התעופה כדי להגיע אליו... הקלאב עצמו - הוא נחמד מאוד!!! ברמה נאה! אוכל משובח!!! יחס נחמד, מדריכים איטלקיים חמודים...
אולי קלאב ואלטור בססטרייר הוא עיסקה טובה יותר... (יש לקלאב ואלטור האיטלקי 3 מועדונים סה"כ באיטליה בלבד: במארילבה - לא מומלץ, בפילה - אתר קטנטן... אבל עלול להספיק למתחילים כמוכם... וססטרייר - אתר גדול ומאוד מומלץ!). אם זו אמורה להיות הפתעה רומנטית, אני מאוד ממליצה לך לבחור את האתר הנכון. - כזה ש: א. יהיה יפה ורומנטי ומעניין לבילוי בשעות הערב... - חלק מחווית חופשת הסקי זה כל הבילויים של ה"אפרה-סקי" (=בצרפתית: "אחרי הסקי") - לשבת בפאב/מועדון עם עוד חבר'ה שסיימו היום יום גלישה גדוש חוויות והנאה... או לאכול ארוחת ערב במסעדה טובה!!!
(=האפרה-סקי האהוב עלי!!!
). המועדונים של קלאב מד ברוב האתרים - נמצאים במקום מנותק מעיירת הסקי עצמה - שם נמצאת כל האווירה של אחרי הסקי... שאסור לפספס אותה!!! וזו אחת הבעיות בבחירת חופשה במסגרת קלאב מד... ב. שיהיה אתר סקי עם סטטיסטיקה טובה של שלג איכותי בינואר!!! - עונה שעברה שעברה, לפני שנתיים היתה "שנת בצורת בשלג" וכל האתרים בצרפת, איטליה ושוייץ היו ללא שלג כמעט!!!
זה היה משהו שלא קרה כבר כמה עשרות שנים אני חושבת... אנשים נסעו לקלאב לחופשת סקי ומאחר ולא היה שם שלג סידרו להם הפעלות אחרות כמו: אופני הרים, סנפלינג וכד'...
(אוסטריה - היתה גדושה בשלג דווקא!!!).

אלונה-קצת איזון לגבי מרילבה.

אני מנסה להבין את הטראומה שלך ממרילבה, ולא מצליח. המרחק/נסיעה ארוכה? - מעטים המיקרים שבהם זמן הנסיעה משדה התעופה לאתר, היו קצרים מ-שלוש שעות. לדוגמא: בחורף האחרון משדה התעופה של מינכן לקירכברג (האתר של קיצביל) לקח יותר מארבע שעות (פקק עד המעבר לאוסטריה). ממילא היום הראשון אינו מנוצל לסקי. נכון, המבנה מכוער, אבל הקלאב עצמו לא רע מבחינת האוכל, הצוות, המדריכים והחדרים מרווחים. הגישה למסלולים עדיפה על זו שבססטרייר וכן מערכת המעליות (פחות טי-ברים). הנוף (לדעתי) יפה יותר. נכון, האתר קטן מססטרייר, אבל מתאים מאד למתחילים ובינוניים. ודווקא לפני שנתיים וחצי כשהייתי שם היה לנו השלג הטוב ביותר (כמות ואיכות) ב-12 השנים שאני גולש.

alonaski

New member
הטראומה שלי מתחילה מהשירות

המזלזל של אופיר טורס!!!! לפני 4 שנים הם פרסמו בפקוספקט שלהם פרסומת מטעה ושיקרית שהם מוכרים חופשות סקי לקלאב ואלטור בקיצבוהיל!!!! נרשמתי לזה בהתלהבות (אחרי מחקר ארוך של חופשות מועדפות עלי...) יחד עם עוד עשרות נרשמים אחרים... אלא מה... שמסתבר, בדקה ה 90 ... שלא קיים כזה קלאב בקיצבוהיל!!! ומתי אופיר טורס נאותו להנחית עלי את הבשורה?.... יומיים לפני היציאה לחופשה, אחרי שכבר 2 או 3 מחזורים של נופשי סקי יצאו לאתר הזה, חיפשו את הקלאב שם ולא מצאו... והתקשרו נזעמים מאוסטריה לארץ - לאופיר טורס כדי לדווח להם שאין קלאב כזה בקיצבוהיל!!!! יומיים לפני הטיסה שלי כשהייתי רשומה יחד עם חברה שלקחה במיוחד חופשה מהעבודה... ולא היה ניתן לבטל את החופשה לדחות למועד אחר... הודעתי להם שמיד ימצאו לי מקום בקלאב מד באתר לא פחות טוב בגודלו ובאיכותו של קיצבוהיל!!! והם שלחו אותי בלית ברירה למארילבה. לא ידעתי כלום על גודלו הקטנטן של האתר (במארילבה יש 8 רכבלים בערך ו 11 מסלולים סה"כ!!! וכשאנחנו היינו שם בינואר - רוב המסלולים היו כבר או מקורחים או ללא שלג כיוון שמארילבה יושבת די נמוך על ההר...) וגם לא היה לי הזמן לברר אודותיו הרבה (יומיים לפני הטיסה ואופיר טורס הלחיצו אותי בדרישה להגיד להם מהר אם אני רוצה או לא כי המקומות לקלאב עומדים להסגר...
עאלק!!!)...
אחת הסיבות שבחרתי לסוע לקיצבוהיל כיוון שמרחק הנסיעה משדה התעופה מינכן לאתר הוא שעה וחצי הכי הרבה!!!! (-זה בדוק!!! מנסיון שלי וגם של אחרים!!!) למארילבה לקח 5 שעות נסיעה!!!! נכון שהיום הראשון הוא יום נסיעות ולא גולשים בו... אבל לא חייבים להתענות ב 4 שעות טיסה, המתנות ממושכות בשדות התעופה + 5 שעות נסיעה לאתר!!! אם אפשר לעשות את זה הרבה פחות עינוי - טיסה של 4 שעות ונסיעה עד 3 שעות לאתר!!! = ככה עשיתי עד היום בכל אתר סקי צרפתי שבחרתי!!! שלא לדבר על יום החזרה... שהשכימו אותנו בשלוש בלילה כדי להתכונן למסע המתיש לשדה התעופה!!!!
השורה התחתונה היא - שהאתר הקטנטן הזה נטול השלג - לא היה שווה את כל המסע-עינויים הלוך וחזור אליו!!!
זו בערך הטראומה שלי מהחופשה ההיא...
(ועוד לא ציינתי את מקרי הגניבות שהיו לנו מהחדרים, באופן "פלאי" - ביום האחרון לעזיבה שלנו... והצ'יף דה וילאז' בכלל לא הסכימה לקחת אחריות על העניין!!!
)

עכשיו אני מבין אותך, אבל...

כמו שציינתי מצב השלג כשאני הייתי שם היה נהדר (באותו זמן בצרפת היה גרוע). שילמתי תוספת של כ-30 יורו ויכולתי לגלוש כל השבוע גם במדונה (סה"כ 150 ק"מ מסלולים). גובה האתר דומה לאלה שברוב אוסטריה. בסך הכל- נהנתי.

drz400e

New member
../images/Emo32.gifסטטיסטיקה

יש אתר (אינטרנט) שנותן סטטיסטיקה של איכות (כמות\עומק\וכו') לפי תאריכים ואתרים (של סקי) ?

drz400e

New member
אני רואה באתרים רק snow report

לא ממש סטטיסטיקות. אני לא מוצא את זה או שלזה התכוונתם?

skier

New member
אני מחפש בת זוג כמוך לחתונה.....

את יכולה להגיד לי איפה מוצאים כאלו? (עדיף בלונדינית עניים כחולות מטר 80 חטובה...)

yaircarel

New member
באוסטריה תמצא הרבה כאלו ../images/Emo13.gif

אני מוכן להסתדר עם איזה גולשת צרפתיה חמודה

למעלה