חדשה עם שאלה - אימוץ חתולה

חדשה עם שאלה - אימוץ חתולה../images/Emo140.gif

אימצנו היום מSOS חתולה מתוקה. רק שאנחנו חסרי נסיון לחלוטין וידע. קנינו לה חול וארגז לצרכים, קנינו "מיטה". החתולה בת 4 חודשים. מאחר שאין לנו ממש מושג מה נותנים לה לאכול, נתנו היום קצת עוף מבושל. אני מבינה שהיא אמורה לקבל אוכל יבש שמיועד לחתולים. כמה פעמים ביום מאכילים? איזו כמות שמים? ובכלל, מה עוד אני צריכה לדעת?

MeWithoutU

New member
תשובות

קודם כל...הרבה מזל טוב(= חתולים זאת חיה מדהימההההה(((= לי יש 2 חתולים בבית. אוכל ומים - כן יש אוכל מיוחד לחתולים...כל אוכל איכות אחרת...חוץ מזה כמה שהאיכות של האוכל יותר טובה ככה החתולים אוכלים פחות. אין לי מושג מה להציע לך כי אצלינו הם אוכלים אוכל רפואי. למרות שאני יודעת שהאוכל - Royal Canin הוא מאחד הטובים. אבל את מוזמנת להיכנס לפורום "חתולים" בתפוז ושם יש אנשים עם הרבה ידע. היא אמורה לאכול כל יום...והכמות בהתאם למה שכתוב מאחורי האריזה של האוכל. אצלי למשל הם צריכים לאכול 45-50 גרם כל יום...אז במקום לשים הכול בפעם אחת אני שמה חצי בבוקר...וחצי אחרי הצהריים/ערב. לעיתים נדירות...הם מסיימים הכול ממש מהר...אז ברור שאני לא אשאיר אותם רעבים אז אני שמה להם עוד. דאגי גם לקערת מים זמינים תמיד...וכל יום תחליפי מים. בנוסף לאוכל שהיבש שתחליטו שהכי מתאים לחתולה - יש גם אוכל רטוב - אם אתם רוצים לפנק אותה אפשר לקנות לה אוכל רטוב לחתולים...חתולים משתגעים על זה. ועוד משהו חשוב - קערת המים וקערת האוכל צרכים להיות רחוקים מהארגז צרכים. (למשל האוכל והמים בסלון...אז את הארגז צרכים שמים בשירותים או מרפסת שירות) ארגז צרכים - יש הרבה סוגי חול...צריך לנסות עד שתמצאי את האחד שהחתולה הכי אוהבת. אני משתמשת בחול הכי זול שיש והחתולים שלי אוהבים אותו - EURO KITTY שזה שקית של 10 ק"ג ועולה בסביבות ה 25 ש"ח את החול מנקים כל יום - כלומר את הצרכים שלה מנקים כל יום...ואת כל החול מחליפים פעם בשבוע/שבועיים - מנקים את הארגז טוב טוב...ושים חול חדש. לפעמים אני מנקה להם את הארגז (מוציאה את הצרכים שלהם) פעמיים ביום...כי כמו שאנחנו לא רוצים ללכת לשירותים מלוכלכים - כך גם חתולים. צעצועים/משחקיםאפשר לקנות לחתולה צעצועים שתשחק איתם...אפשר לקנות בחנות של בעלי חיים כל מיני כדורים שעושים רעש או בובות וכו'...בנוסף גם מתקן גירוד. חשוב לשחק עם החתולה...בעיקר עכשיו שהיא עוד קטנה היא מלאת אנרגיות ולכן רוצה לשחק הרבה. אפשר גם להכין צעצועים לבד... אני למשל לקחתי קשיות לשתיה וחיברתי ביניהם ועשיתי מן רכבת מהם...והחתולים שלי משתגעים על זה. רק להיזהר ולא להביא לה דברים שהיא יכולים לבלוע חלילה. ובקשר למיטה...חתולים זה לא כמו כלבים - אין להם מקום קבוע לישון בו והם כל פעם ישנים במקום אחר...פעם במיטה ופעם בספה וכו'. חיסונים וטיפול אם אימצת אותה מ SOS היא בטח כבר עם חיסונים ותילוע. תבדקו אם היא קיבלה את כל החיסונים ותמצאו וטרינר טוב בעיר שלכם (בפורום "חתולים" בתפוז יש רשימה של וטרינרים מומלצים מכל הארץ) ופעם בשנה צריךללכת לוטרינר לחיסון ותילוע...ובקרוב צריך גם לעקר אותה. שיהיה בהצלחה. אם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול(=

למעלה