חדשה עם שאלה

חדשה עם שאלה

לפני 25 ימים הצטרפתי למעגל המניקות ואין מאושרת ממני לפני הלידה נורא חששתי מההנקה אך מיד כשנפגשו הפיטמה (שלי
)והפה (שלה כמובן) הכל החל לפעול ממש כמו.... כאילו זה לא המפגש הראשון עבורם. ומאז אני נהנת מכל הנקה והנקה (אפילו אלו של אצמע הלילה9 אך היומיים האחרונים החלה הפיטמה לכאוב לי נורא ועלתה ההשערה שאולי יש לי פטריה והשאלה שלי היא איך ניתן לזהות פטריה על הפיטמה????? אפונה ירוקה

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לעיתים כאבים בפטמה עשויים להעיד על תפיסה לא טובה של היונק/ת. האם משהו השתנה בתפיסה שלה את השד?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זה יכול להיות פטריה, אבל רק רופא יכול לאבחן. עדיף ללכת לד"ר ליבוביץ' אם מתאפשר. אם יש את זה גם בה של הקטנה זה נראה כמו שכבה לבנה שלא יורדת בגירוד. תרגישו טוב ותעדכני
מעין

כרמית מ.

New member
אכן נשמע פטריה

עד לאבחון יסודי (ד"ר ליבוביץ היא הכתובת הכי טובה, כי היא גם רופאה שיכולה לתת מרשם וגם יועצת הנקה, וגם נדמה לי מומחית בפטריות), את יכולה להתחיל עם טיפולים טבעיים: למרוח חומץ תפוחים טבעי על הפטמה (אם שורף, אפשר לדלל במים. לא לכולן שורף), או שמן עץ התה (אבל רצוי לשטוף לפני ההנקה). אלו הדברים שהכי עזרו לי. יש גם מאמר של נדיה (במאמרים) עם עוד עצות לגבי פטריה. הכי חשוב, גם בטיפול טבעי וגם במשחות רפואיות, להמשיך את הטיפול לפחות 7-10 ימים לאחר העלמות הכאב, כדי להכחיד סופית את הפטריה, אחרת היא חוזרת כל הזמן (ובגלל זה אני מעדיפה את הטיפולים הטבעיים, לפחות לאחר שנפטרים מהכאב הרציני).

למעלה