חדשה עם שאלות

wonder1

New member
חדשה עם שאלות ../images/Emo19.gif

שלום לכולן אני אמא לתינוקת מתוקה בת חצי שנה שנולדה בלידה טראומטית אני לא מסוגלת לכתוב עדיין את הסיפור מרוב שהוא היה לי לא קל אני כנראה בהריון טרם בדקתי ובכל מקרה מתכננת הריון אפשר להגיד שהחלום הרטוב שלי הוא ללדת בבית אני מפחדת ממספר דברים - כאב (לידה קודמת הייתה עם פיטוצין ואפידורל כך שאין לי מושג אם אעמוד בזה) סכנה (נולדה בואקום, ירידות דופק, דימום מוגבר אחרי לידה, חשד להפרדות שיליה) וכמובן סירוב הבעל למרות שאני עוד לא סגורה על זה אני מניחה שזו לא תהיה הבעיה רק מלדמיין את חזרתי לבית חולים כלשהו עושה לי תחושות רעות אני כל כך רוצה חוויה מתקנת איך מתחילים לשקול את כיוון לידת בית אני חושבת שאתן מאוד אמיצות

טלימה

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

נשמע מאוד לא קל, הסיפור שלך. בינתים רק כתבתי בשביל ה-
, אני מניחה שיש פה חכמות ומנוסות ממני שיכולות לתרום הרבה מניסיונן...

POOH*

New member
ברוכה הבאה...

אין לי הרבה זמן כרגע.. מצטערת... אבל תחפשי בפורום הריון ולידה או נשים אחרי לידה את סיפור הלידה הראשונה שלי - נשמע די דומה לשלך. ואח"כ תחפשי כאן בפורום את סיפור הלידה השניה... ואם אח"כ יהיו לך שאלות אשמח לנסות לעזור ולפרט יותר.. POOH

אשכר ש

New member
אוףףףףףףף, כתבתי תשובה כזו ארוכה

ופתאום נסגר לי החלון
. אנסה לשחזר... קודם כל ברוכה הבאה
הצטערתי לקרוא על החוויה שעברת. השאלות שלך מאוד נפוצות, ולדעתי ברגע שתכנסי קצת "לעיניינים" ע"י קריאה, תביני שמה שקרה בלידה שלך, כנראה נבע "ממפל התערבויות", כלומר, התערבות אחת גרמה להתערבות נוספת שבסופו של דבר רק החמירו את המצב...(הכל השערה כי אין לי מושג מה היה בדיוק). את קיבלת פיטוצין שגרם לצירים כואבים מאוד (הרבה יותר כואבים ממה שהם היו באופן טבעי). אי לכך קיבלת אפידורל. ירידות בדופק העובר יכולות לנבוע מכך שהיית מרותקת למיטה בלי תנעתיות ובשכיבה על הגב... בגלל ירידות הדופק הלידה הייתה בוואקום. לגבי הדימום, יכול להיות שהוציאו את השיליה לפני שהתנתקה מעצמה וזה יכול לגרום לדימום רב. כמו כן, מצבך הנפשי כנראה לא היה הכי טוב ואולי זה "תרם" להסתבכות וזה מאוד מובן. בלידת בית, כל ההתערבויות לא מתרחשות, יש את האוירה האולטימטיבית בכדי לשחרר את ההורמונים שתורמים ללידה טבעית ומוצלחת (מה שלא אפשרי כאשר נמצאים במתח ופחד). מה שאני מנסה להגיד זה, שכל החששות שהבעת מלידת בית לא קורים בד"כ כי מראש מורידים למינימום את הסיכוי שהם יקרו. אני מזמינה אותך לקרוא במאמרי הפורום, יש שם הרבה תשובות לשאלות נפוצות ואולי זו התחלה טובה בשביל לקבל מושג על לידות בית. כתבת שאת חושבת שאנחנו אמיצות. מקריאת ההודעה שלך, אני דווקא חושבת שמי שיולדת בבי"ח (בלי בעיה רפואית הדורשת זאת) היא האמיצה...

סטיוויה

New member
שלום פלא

אני חושבת מקריאת מחשבותייך שחבל יהיה לקפוץ מהר מידי להחלטות בנוגע להריון וללידה הבאים שלך.הכל קשור בתהליכים שמתחילים ונגמרים בך. והצעד הראשון וההכרחי מבחינתך כאישה הוא לעבד את הלידה הקשה והטראומתית שעברת. רק דרך העיבוד,החוויה המחודשת של מה שקרה איתך שם,שחרור של רגשות קשים,של כאב,של פחד... רק דרך תהליך כזה תוכלי להגיע למקום רגוע,נינוח ומאמין.אם לא תעברי תהליך כזה את תסחבי איתך את כל הפחדים שנשארו בך,את הצלקת הנפשית,אל תוך ההריון והלידה הבאים שלך. אנחנו כאן(כך אני מרגישה ומרשה לעצמי לדבר בשביל כולן)בשבילך כדי לעזור לך להעלות שוב,בקצב שלך ובדרך שלך,את מה שעברת בלידה.לעודד אותך,לחזק אותך ולעבד יחד איתך את מה שעברת. אחרי שתעברי את הצעד הראשון הזה,יתפנה בך מקום אופטימי ומלא אמונה להגיע אל הלידה שבה את רוצה ועליה את מפנטזת.

debby12

New member
מנהל
מכירה מאוד את מה שאת מתארת

הלידה הראשונה שלי היתה הטראומה הקשה ביותר שעברה עלי עד כה בחיי (וזה למרות שבאופן פיסי לא היה נורא בכלל). לפני 5 שבועות ילדתי בלידה חוץ אשפוזית שהיתה חוויה מתקנת מאחלת לך חוויה מתקנת ורק טוב. בינתיים מזמינה אותך לשהות עימנו

mamadan

New member
מזל טוב! ../images/Emo140.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

נעים מאוד, אני אמא לשניים ומצפה לשלישי.. הראשון נולד בבית חולים והשני בלידה חוץ אישפוזית. השלישי בעזרת השם בבית. ראשית, לדעתי הדבר הכי חשוב זה לרכוש ידע. יש הרבה מה ללמוד, על כל תהליך הלידה, לידה בבית חולים ולידה בבית. ממליצה בחום על הספר של אילנה שמש- לי הוא ממש עשה את זה. לגבי הכאב- לידה זה כואב. אין ספק. אבל אני בדיעה שהכאב הספציפי הזה הוא חיוני ומעצים. יש כל מני דברים שאפשר לעשות באופן טבעי שאפשר להקל טיפה. היו כמה דיונים על זה פה בפורום. לגבי סכנה- בהריון בסיכון נמוך, ולידה שניה, הסכנה היא בעיקר בללדת בבית חולים. אני דרך אגב די חושבת שאלה היולדות בבית חולים הן האמיצות.. מאחלת לך הריון קל והרבה בהצלחה

wonder1

New member
תודה על המילים החמות ../images/Emo6.gif

אני אשמח לקחת כאן חלק לידה חוץ אשפוזית? הכוונה ללדת בבית חולים ולא להתאשפז אחרי אשמח לשמוע על כך אני באמת צריכה לעבד את מה שחוויתי אני כנראה פשוט אשב לכתוב את הסיפור שלי כבר סיפרתי אותו מספר פעמים וכל פעם זה גורם לי להתרגשות לא חיובית תודה על התחושה שאתן נותנות שלידת בית היא תהליך וגם אם לא הפעם אולי פעם הבאה יום מקסים

הכוונה היא

ללידה מחוץ לבית חולים, ושהמסגרת היא לא אשפוזית, לא של חולי - של בריאות (למשל מרכז לידה טבעית, צימרים, וגם בבית). לחיי חוויות מתקנות

debby12

New member
מנהל
מה שהיא אמרה

הכוונה היא ללידה שלא בבית חולים, אבל שלא התרחשה בבית שלי. אני גרה בחו"ל וילדתי במקום שהוא מעין צימר לידה (לא בית חולים ולא קשור לבית חולים)

mamadan

New member
לידה חוץ אישפוזית

היא לידה לא בכותלי בית החולים. במקרה שלי זה היה בצימרים של אילנה שמש. הפעם בעזרת השם בבית.

vashti72

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

חדשה כמוך-אפילו יותר כי זו לידה ראשונה אז אין לי הרבה תובנות

למעלה