חדשה עם שאלות

קשת13

New member
חדשה עם שאלות

היי, אני די 'מתלמדת' בשלב זה ויש לי הממממממון שאלות, מקווה שזה המקום הנכון לשאול, ככה בקטנה עם כמה שאלות ש'הטרידו' אותי ואשמח אם מישהי/ו יוכל להאיר את עיניי: א. לגבי הדבקת אלמנטים על העוגה: שמעתי הסברים שונים ואשמח אם מישהו יעשה לי סדר בבלגן: הבנתי שניתן להדביק את הקישוטים עם מים, הבנתי שאפשר עם רויאל והבנתי שאפשר עם 'דבק סוכר' (שזה אמור להיות מים עם CMC?). אז איך באמת מדביקים את האלמנטים והאם צריך להניח להם להתייבש קודם ההדבקה? ב. אני מבינה שאת העוגה לא שומרים במקרר לאחר הציפוי בבצק הסוכר? גם לא לפני? כלומר: הכנתי עוגה יום לפני הציפוי, אני משאירה אותה בחוץ, וממש טרם הכנת בצק הסוכר אני מצפה את העוגה בקרם המקשר? ג. צביעת בצק סוכר: האם אני אמורה לצבוע מראש את הבצק (למה חשוב לעשות את זה מראש אם בכלל?) ואז לשמור אותו סגור/עטוף בטמפ' החדר פשוט? תודה מראש לעונים/ות(-:
 

net the jet

New member
שלום לך

א-שלושת התשובות נכונות! תלוי מה מדביקים, תלוי מתי מדביקים וכ"ו.... אם הבצק "טרי" ז"א את לשה, מפסלת ומיד מדביקה, טיפת מים יספיקו. אם את מכינה מראש חלקים וצריכה אח"כ להדביק אחרי שהתיבשו- רויאל. דבק CMC כנ"ל . לא חייבים לתת לאלמנטים להתיבש לפני שמדביקים. תלוי מה מכינים. לדוגמא. אם אני אכין קופסא שבנויה מ תחתית עם 4 דפנות וחלק עליון, אני אכין את כל המרובעים מראש, אתן להם להתיבש ואז לא תהיה ברירה להדביק עם רויאל או דבק CMC. אם אני מכינה דמות, מתחילה מהנעליים ומיד אחרי שסיימתי אותם מכינה את הרגליים, ואז הגוף וכ"ו- מספיק מים. ב-אם את מכינה את העוגה יום קודם אין צורך לשמור במקרר. אפילו בקיץ לא יקרה כלום לעוגה בחושה יום אחד בחוץ. אפשר לשמור במקרר, אבל להוציא אותה לפני שאת עובדת עליה ולודא שהיא בטמפרטורת החדר. את הקרם שמים ממש לפני הציפוי בבצק סוכר. ג-את הבצק אפשר להכין מראש, לא חובה. אפשר לצבוע תוך כדי עבודה. למה לצבוע מראש? הצבע ה"סופי" של הבצק יראה אמיתי אחרי כמה שעות של "מנוחה" . בצק שרק צבענו מאד "רטוב" ורך, וקשה לעבוד איתו. אם שמים CMC לפיסול, אז צריך לתת לבצק זמן להתקשות קצת... זה חוסך זמן. בקיצור- להכין מראש אם רק אפשר, לעטוף בניילון ולשמור בקופסא הסגורה.
 

קשת13

New member
תודה לך על התשובות המפורטות(-:

רק עוד שאלה אם אפשר לגבי ג'- אם אני שמה CMC לפיסול, כמה זמן אני אמורה לתת לבצק להתקשות כדי שאוכל להתחיל לעבוד איתו? (הבנתי שאם אני צובעת וגם שמה CMC אסור לעשות זאת ביחד כי אז יצא לי בצק מנוקד, אז מה הפרש הזמנים ה'נכון' לדעתך?)
 

net the jet

New member
אני מעדיפה להוסיף CMC אחרי צביעת בצק

אמנם כמעט לא משתמשת, ואז שמה רק לכמות ממש קטנה שאיתה אני אשתמש. בעקרון כמה שעות זה מספיק, לפעמים אין זמן אז גם חצי שעה זה בסדר.
 
למעלה