חדשה עם שאלות

חדשה עם שאלות

שלום לחברי הפורום ומנהלתו. ראשית ברכות על הפורום המעניין ומעורר המחשבה. עלו והצליחו! ושנית... עברתי בשנה שעברה קורס מאמנים, וחשבתי להתעמק בתחום עד שהצעת עבודה קוסמת ואחריה עוד אחת, מילאו את כל זמני. אלא, שרצה הגורל, וקיבלתי הצעה נוספת לתת שירותי ייעוץ לאנשים מתחום עיסוקי (אמנות). לתומי חשבתי, שאוכל לשלב את מיומנויות האימון עם הייעוץ המקצועי שאני נותנת, אלא שהתברר שזה לא כל כך פשוט. כמאמנת בפוטנציה, אני אמורה לעודד, להעצים ולכוון את הפונים אלי להגשים את מטרותיהם. כבעלת מקצוע, אני מזהה כמעט מייד למי יש ולמי אין את הנתונים המתאימים, ואני בדילמה קשה. אני לא יכולה לומר לאדם בן 50 שאין לו שום סיכוי להצליח בתחום לו הקדיש את חייו, למרות שאני יודעת בוודאות שהוא דן את עצמו לשיברון לב. מה עושים? ובהשאלה מתחום עיסוק מקביל, מה עושה מורה לפיתוח קול שהוא גם מאמן אישי עם פונה מבוגר בעל קול של עורב זייפן? רעיונות וכיווני מחשבה יתקבלו בברכה.

אלדר01

New member
בינגו היום עלה נושא דומה

קצת למטה בהמשך העמוד. אני הייתי בדעת מיעוט וטענתי שאין לקבל אדם כזה לאימון. אבל יש דעות מציע שתקראי.

קראתי וזה מעורר תהיות נוספות

כמו למשל האם קל יותר לאמן אדם מתחום מקצועי שזר לנו, כי לגבי תחומי המומחיות התגבשו ברבות השנים והנסיון דעות מוצקות למדי. לא יודעת, לא פתור לי. אני נוטה לחשוב שהיה קל לי יותר לאמן אדם צולע לרוץ מרתון, מאשר אדם לא מוכשר מתחום העיסוק הקרוב אלי. ואולי אלה רק קבעונות שלי. בכל אופן, תודה.

gillibeskin

New member
התייחסות למטרות הלקוח

בעבודתי אני נתקלת במטרות שונות של אנשים .לעיתים לא ברור מה הוביל אותם לבחור בהן.ההחלטות והבחירה לגבי מטרות הן של הלקוח בלבד, אינני רואה בעיה עם החלטה לא לאמן במקרה קיצוני אם הדברים נראים ממש לא סבירים בעיני, זאת לאחר שיקוף, הסבר, ותוך הפניה לקולגה אחר בברכת הצלחה- אם אינני מאמינה בכנות באפשרות למימוש המטרה, כיצד אוכל להעצים ולעזור ללקוח להתקדם. לפני השלב הקיצוני שתואר,ע"פ גישת הניוז שהוא מודל העבודה בו אני משתמשת, אנסה לבדוק מה הסיבות והמשמעות שאותו אדם מייחס למטרה- האם רוצה ללמוד רפואה כי זה באמת שלו או בגלל האמא הפולניה? במקביל ישנו תהליך שהינו חלק מהמודל (ניוז) התומך באנשים במציאת הכוון המתאים עבורם, זה ההולם את יכולותיהם המיוחדות ונמצא בגדר הדברים המלהיבים /מאתגרים ומספקים מבחינתם. תהליך זה מתאים למציאת הכוון להתקדמות ועשייה במסגרת האימון לכל מטרה ולענין כוון מקצועי וקריירה נמצא מקדם, יעיל ומפיח הרבה תקוה ומוטיבציה אצל לקוחות.

tlingit

New member
ברוכה הבאה מחברת הזהב ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
ותודה על המחמאות והברכות
אני חושבת שמה שיכול לעזור לך הוא הפרדת רשויות (או הפרדת כובעים) אם את נמצאת במקום מסויים תחת כובע של יועצת, הרי את נותנת שירותי יעוץ ואין מקום להפעיל את המאמנת שבך. (אם אותו מקום גם רוצה שאנשיו יעברו אימון אז יש מקום להכנס לתהליך אישי עם האנשים שהופנו לתהליך האימון). זה גם המקום לומר לעצמך "חבל, אבל אי אפשר לעשות הכל" - כמו שאנחנו פוגשים בחיי היום-יום המון אנשים שאנחנו חושבים שאימון היה עוזר להם מאד, ואנחנו מזכירים לעצמנו שאי אפשר לעזור לכל האנשים שבעולם, כך גם בהקשרים של עבודה. אנחנו גם צריכים להגן על עצמנו... אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

kashke

New member
אני מאמינה שאנו ממגנטים אנשים

דומים, ממש כמו ש"דומה מושך דומה". התחלתי לאמן השבוע מתאמנת חדשה, שקורות חייה ממש דומים ל-שלי. אני מאמינה ששתינו נצא נשכרות מהאימון.

למעלה