חדשה עם 2 שאלות

נ מחיפה

New member
חדשה עם 2 שאלות

בני בן 5 . ביום ב´ הקרוב אני לוקחת אותו לאיבחון דרך קופ"ח הכללית בנוגע למוטוריקה עדינה (לא אוחז נכון את העיפרון למרות הסברים חוזרים ולכן לא כותב ומצייר טוב)וכן בגלל שכשהוא לא מצליח לעשות משהו הוא מתייאש ולא מוכן לנסות שוב (הוא גם תינוקי בהתנהותו). ולשאלותי : 1. מה להגיד לו לגבי הפגישה עם הרופא שיאבחן ? 2. מה כדאי לעשות מנסיונכם ,שיעזור לו לאחוז נכון את העיפרון ולכתוב אותיות וצורות כפי שצריך .

שלום לך

ראשית נפלא שעכשיו את מטפלת בענין. יש כאלה אשר נזכרים מעט מידי זמן לפני כיתה א´ וזו בעיה. אני בעד לומר את האמת לילדים לגבי האיבחון. אני מאמינה שכאשר אנחנו לא אומרים את האמת אז ילדים תמיד יודעים זאת ואז הדמיון שלהם עשוי להוביל אותם להאמין בדבר מה אשר גרוע הרבה יותר מהאמת. לגבי הכתיבה חשוב לעשות איבחון (אני סבורה שהרופא יפנה אותכם הלאה וזה עשויי לקחת זמן) אז בינתיים ניתן לנסות לתת לילד עיבוי רך באזור האחיזה. ואפשר לספר לילד סיפור על כך שהאצבע חברה טובה מאד של האגודל ולא נפרדת ממנה אף פעם ולהביא את האצבעות יחד. והאמה היא קצת ביישנית, מאד רוצה לשחק עם האצבע והאגודל אך מתביישת ומתחבה מאחורי העיפרון...וכך לסדר לו את האצבעות. רצוי גם לתת לילד לצייר לעיתים עם צבעים קטנים (אלה שאנחנו תמיד זורקים) וגם לצייר על לוח ציור מאונח תנוחה אשר מעודד החזקה נכונה... באופן עקרוני צריך לבדוק שהאחיזה אינה מעייפת אותו ו/או גורמת לכך שהכתיבה לא יעילה אך לא לשכוח שיש גם רופאים שהאחיזה שלהם לא טובה!!! שיהיה בהצלחה טל מנהלת פורום ריפוי בעיסוק בתפוז

נונינה

New member
אבחון

קודם כל אם יש אפשרות אני ממליצה לחפש איש מקצוע מומלץ וללכת לאבחון אצלו. הבן שלי לא החזיק נכון את והמעיט לצייר, לקחנו אותו לאבחון ואח"כ הוא היה פעם בשבוע אצל מרפאה בעיסוק מקסימה, האחיזה שופרה והוא התחיל לצייר כל היום.......... גם אם האחיזה לא תהייה "לפי הספר" אחיזה נכונה היא כזאת שהילד מסוגל לשלוט בציור - לצייר לפי התכנון שלו, בלי להתעייף מאוד בזמן קצר. כאשר לא מצליחים לצייר מה שרוצים זה גם יכול להיות בגלל בעיה אחרת ולא בגלל האחיזה, מרפאה בעיסוק תוכל לאבחן גם את זה.

נ מחיפה

New member
תודה לכל העונים מחר נלך לאיבחון

סיפרתי לבני שנלך לרופא שיעזור לנו להבין מדוע הוא מתקשה בכתיבה ובציור וכשנדע ממה נובעת הבעיה נפתור אותה ע"י משחקים כיפיים .הוא מחכה לכך . ושוב תודה לכולם

למעלה