חדשה פה בפורום ולכן יש לי מלא שאלות....מתנצלת מראש

shafy

New member
חדשה פה בפורום ולכן יש לי מלא שאלות....מתנצלת מראש

שלום לכולם,
שמחה שמצאתי את הפורום הזה שכן הלכתי כבר קצת לאיבוד....
כפי שכתבתי, יש לי לא מעט שאלות ולכן מתנצלת מראש.
אז ככה- בני קיבלת פטור מהצבא בשל ניתוח לב שעבר כשהיה ילד.
הפטור ניתן לאחר שהיה בצו ראשון בדצמבר 2014.(בני סיים כיתה יא)
הפעם הבאה בא שמענו מהצבא היה לפני מספר ימים בו הבן שלי קיבל הזמנה לכנס מתנדבים,
אבל בשל בחינת בגרות בלשון (נקודה שלכשעצמה הזויה... כנס ביום של בחינת בגרות ארצית...). הוא לא היה בכנס.
אז מה קורה מפה???
ראיתי בפורום ועדת רותם??? מה זה??
קראתי שכדאי להתחיל מיונים באופן עצמאי???
ומה לגבי התפקידים המוצעים???
בקיצור- HELP!
תודה רבה רבה
בקיצור-

noboya

New member
ברוכה הבאה שפי! הגעת למקום הנכון

קודם כל בלי לחץ, אנחנו פה בשבילך ונעזור עד כמה שנוכל להבהיר את המצב.
את השאלה הבאה אני שואל רק כדי לוודא - בנך חתם על בקשת התנדבות? אם לא התהליך אפילו לא התחיל וחבל על הזמן, עושים את זה בשניה ממש בלשכת גיוס שלכם.
כנס מתנדבים עד כמה שאני מכיר הוא לא אירוע חובה, אני עצמי לא הייתי באחד כזה ולדעתי מה שיש שם זה הסברים על התהליך והצעות לתפקידים שונים. יש לציין שצה"ל כמערכת לא תמיד מודע לבחינות הבגרות, בדרך כלל אם מזמנים מישהו וזה יוצא לו על בגרות הוא צריך להתקשר למי שזימן אותו ולבקש דחייה למועד אחר.
ועכשיו להווה, מצבו לפי הבנתי - פתח בקשת התנדבות ומאז לא קרה דבר - לא אירוע חריג. למזלנו המון אנשים רוצים להתנדב וכמות החיילים שצה"ל מקצה לטיפול בהם לא תמיד מספיקה. מה שצריך לעשות זה "לדחוף" את עצמך בתור.
השלב הקרוב שעל בנך לבצע הוא להתקשר למדור מתנדבים (מספר נמצא כאן בראש הדף, צריך ללחוץ על "המשך" וזה מופיע), רצוי בין 8-9 בבוקר כי אז הם רק מתחילים את היום עבודה שלהם ועוד לא התקבעו על תיקים שצריך לקדם. צריך לשאול אותם איפה עומד התיק? האם חסרים מסמכים רפואיים? מה אפשר לעשות כדי להתקדם הלאה? וכדאי גם לנצל את ההזדמנות ולשאול לגבי הכנס מתנדבים...
&nbsp
מה מצפה לכם בהמשך:
אחרי שהתקבלו כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, בנך יזומן לוועדה רפואית מיוחדת שבה יחליטו האם הוא יכול להתגייס ואם כן מה יהיו המגבלות שלו. במקרים נפוצים מדלגים על הוועדה הרפואית ומעבירים את המסמכים הרפואיים ישירות לרופא מתנדבים (אדם סופר עמוס ומקצוען) שיאשר התנדבות.
בין אם יש אישור התנדבות מוועדה רפואית ובין אם זה רופא מתנדבים - מזמנים לוועדת "רותם" בענף "רותם" בתל השומר. בוועדה הזאת בעצם אומרים בצורה רשמית שבנך מאושר להתנדבות ואומרים את רשימת הפטורים הרפואיים שלו (כאן "פטור"=מגבלה, לדוגמא: אני כבד שמיעה, אז קיבלתי פטור משירות בבסיס רועש. ולכן מראש לא יכולתי להתמיין לרוב בסיסי חיל האוויר).
שלב הבא הוא מיונים רשמיים, מדור מתנדבים יוצר קשר (ואם לא, אז צריך להתקשר אליו) ומתחילים לגשש איזה תפקיד בנך רוצה ויכול לקבל (בעיקרון מתנדבים לא תופסים תקן ולכן כולם רוצים אותם, הם יכולים לקבל כל תפקיד שלא מתנגש עם הפטורים שלהם), וישר מתחילים מיונים למה שנראה האפשרות הטובה ביותר.
אחרי שנמצא תפקיד ובנך התקבל, פשוט ממתינים לתאריך גיוס מתנדבים הקרוב ועושים חיים :)
&nbsp
עכשיו, לגבי המיונים העצמאיים:
אם בנך יודע על תפקיד שהוא מעוניין בו כבר עכשיו, והוא מכיר מישהו מהיחידה, הוא יכול ליצור איתו קשר ולתאם איתו מיוני מתנדבים לא רשמיים (בדרך כלל ראיון אישי). אם הכול הולך על הצד הטוב ביותר הוא יוכל לדלג על כל הקטע של מיונים רשמיים! (מיונים רשמיים לוקחים ה-מ-ו-ן זמן, לפעמים כמעט שנה)
עוד שיטה היא ההצעות תפקידים פה בפורום. נכנסים למעלה "כלים ומידע" ואז "מאמרים", אחר כך בצד שמאל יש הצעות תפקידים.
כל הצעה כוללת את המידע שהותר לפרסום באינטרנט, פרטים כלליים על התפקיד, הבסיס, סוג השירות, למי מתאים ולמי לא וכו'
ובסוף יש פרטים ליצירת קשר.
אני ממליץ בחום על ההצעות פה בפורום, יש כאן תפקידים שקשה לגלות שהם קיימים ועוד יותר קשה למצוא מישהו ביחידה שאפשר לדבר איתו. זה מקצר זמן בתהליך הארוך של ההתנדבות ויוצר קשר אישי מראש עם היחידה שבה ישרת בנך.
&nbsp
זהו, חפרתי די והותר. עם יש עוד שאלות, תשאלי ואשמח לענות כמיטב יכולתי!
מקווה שעזרתי!

shafy

New member
תודות

היי,
ממש לא חפרת! נתת לי תשובה מקיפה ורצינית.
ואכן- לפי מלצתך התקשרתי למדור המתנדבים על הבוקר ולמרבה הפלא ענו לי.
קיבלתי את כל הפרטים טלפונית.
אז שוב המון תודה ויישר כוח
שפי

Moshe4Moshe

New member
אפשרות להתנדבות ביחידה מיוחדת

שלום שפי,
נשמח לקבל קו"ח של בנך לבחינת התאמה לשירות ביחידה מיוחדת.
את הקו"ח יש לשלוח אל [email protected] בצירוף שם מלא, ת"ז, טלפון ליצירת קשר ומידע כללי על לימודים ותחומי עניין.
במידה ותימצא התאמה ראשונית נוכל ליצור עימו קשר ולמסור פרטים נוספים אודות אופי השירות.
בברכה.
משה

למעלה