חדשה פה ויש לי שאלה:)

Anii32

New member
חדשה פה ויש לי שאלה:)

בעצם שאלות:)

היי,ילדתי בחמישי שעבר זוג תאומות:)
מבית החולים הן יונקות,הן פצעו אותי ובחלק מהפעמים שאבתי ונתנו ובחלק תל״מ.
כעת אני גם מניקה וגם בין לבין שואבת..
שאלותיי:
בתחילה החלב היה צהוב ומאוד סמיך,עכשיו החלב לבן ונראה דליל(לעיתים נוטה לבהיר).
זה תקין?יכול להיות שהחלב לא מספיק טוב בגלל שהוא נראה בהיר?
יש ימים שהן גם דורשות יותר מה שגורם לי לחשוב שהחלב לא כל כך מזין אותן.
חלב שאוב פחות אפקטיבי מחלב שניתן בהנקה ישירה??

תודה רבה לכן.

Anii32

New member
סליחה שכחתי משהו..

בבית החולים אמרו לנו שבגיל כזה הן צריכות לאכול כל 3 שעות כמות של 30מ״ל.
יש פעמים שכל אחת מהן אכלה חלב שאוב בכמות של 60-70 מ״ל.זה מעיד על אכול החלב?

אגב אם זה קשור הן שוקלות 2500 ו- 2900 בערך.

Tatyabc

New member
חלב אם זו שמנת 14% שומן!!!

שלום לך,ANii.
מזל טוב כפול לך עם התאומות!!! כל הכבוד על הנקת תאומים!
צבע הצהוב עד שבוע ימים זה היה קולוסטרום חלב ראשוני בכמות קטנה יחסית ומרכיבי חיסון צובעים אותו בצהוב ככה, עם הזמן חלב משתנה בהרכבו וצבע נהנה יותר לבן,שקוף, צהוב בהיר. למרות שנראה לנו שחלב ניה יותר מימי,זו טעות בממוצע חלב הוא 14% שומן כמעט בלי קשר לאוכל האם.
אז ללא דאגה את נותנת את הטופ של הטופ לתינוקות שלך, וגם עם ההנקה את מבריאה מלידת תאומים יותר מהר.
לפצעים אפשר לשים משכה לפטמות פצועות. ולשפר היבור שלהן.
המון בהצלחה,יקרתי!

Anii32

New member
תודה רבה לך..מאוד רוצה להצליח בזה

בנוסף,קראתי איכשהו על טריק להניק את שתיהן יחד..זה לא מסתדר לי בלדמיין את זה.
יש מקום שאפשר לראות אייך עושים זאת?

תודה לך

Tatyabc

New member
הנקת תאומים

תנסי למצוא סרטונים באינטרנט, אולי פה בפורום משהיא יכולה להזמין אותך שתריאי, איך היא מניקה.
או שיועצת הנקה תבוא הביתה ותראה לך על הילדים שלך.
אשמח לעזור.

Tatyabc

New member
כמויות האוכל

לגבי כמות האוכל כן לתת כל 3 שעות עש 3 ק״ג גם בלילה וכמויות 60-70 יותר סבירות,אך לתת בזרם איטי ולהחזיק ילדים ב45 מעלות, להאכיל לאט שלא יוכלו יותר מדי. מבקבוק מאוד קל להזרים להם כמויות ענקיות ואז הנקה מתקלקלת.
עם פטמה מלכותית בפה לתינוק מופעל רפלקס מציצה חזק יותר והוא ממשיך למצוץ ,אפילו שכבר לא רוצה לאכול.
ממש להיזהר עם הכמוית ,לשים בבקבוק כמות שאתם רוצים לתת ולא יותר.

Anii32

New member
שאלונת נוספת..בהנקה מה משך זמן ההנקה

שמהווה מנה משביעה ומספיקה לתינוק?
אייך אפשר לדעת שמה שהתינוק ינק מספיק לו ל3 שעות הקרובות?

גלגס

New member
הי

מזל טוב וברוכה הבאה למשפחה שלנו!
שאלת כמה שאלות ואנסה לענות על הכל.
אך קודם שתי שאלות- באיזה שבוע הן נולדו? ואיך המעקב של המשקל בטיפת חלב?
שאלת איך יודעים שהתינוק יונק מספיק-
תינוק שבע הוא תינוק רגוע, עולה יפה במשקל, עשה מספיק פיפי וקקי.
צריך להיות קשובים לתינוק. בהנקה הגישה היא להניק לפי דרישה. אם מאותתים לך שרוצים לאכול ( תנוות עם הפה, תנועות חיפוש, בכי, מציצה של אצבעות) אז צריך להניק גם אם עוד לא עברו 3 שעות. בגיל הזה עוד כדאי לשים לב שלא יעברו שעות רבות בלי שינקו גם אם צריך להעיר בשביל לינוק.
לגבי כמות החלב- טטי ענתה. מבקבוק הם לוקחים יותר חלב מאשר מהציצי כי החלב נשפך להם לתוך הפה. חשוב לעשות הפסקות ולא למלא את הפטמה לגמרי. לתת להם קצת להתאמץ. ( היום פחות מתייחסים לגישה שאוויר בפיטמה של הבקבוק עשה גזים).
לגבי הפצעים- האם השתפר? אם לא ממש חשוב שיועצת הנקה תראה אותך כדי לשפר את התפיסה שלהם.
חשוב שתדעי שיש מה שנקרא קפיצת גדילה. יש בגילאים מסויימים כמה שעות עד ימים שהתינוק רוצה לינק ולינוק בלי הפסקה. זאת דרכו לאותת לשד שצריך להגביר את כמות החלב. חשוב לתת לתינוק לינוק כמה שהוא רוצה. זה קשה. זה לעיתים מתסכל. חשוב להאמין בתי חג שהוא יודע מה הוא צריך. וזה לא אומר שנגמר החלב.
ולגבי הנקה בו זמנית- ממש מומלץ ללמוד- זה משפר את איכות החיים וחוסך זמן. רצוי לקנות כרית הנקה שמתאימה לתאומים. אלו אני בדרך! כלל כריות רחבות במיוחד בעלות סגירה מאחור. למשל- מאמסיטה. זה מה שהיה לי ומאד נהניתי ממנה.
יש ביוטיוב סרטונים שמסבירים איך להניק תאומים. תרשמי בחיפוש הנקת תאומים ותמצאי. בטח יש גם לינקים פה בפורום. אם לא תמצאי תכתבי ואחפש לך לינקים.
יצא לי ממש ארוך...
אם תצטרכי משהו, את מוזמנת לכתוב לי בפרטי ואשלח לך את הטלפון שלי, כך תוכלי להתייעץ איתי טלפונית לי שתרצי.
בהצלחה! אל תתיאשי! זה שווה את זה!

Anii32

New member
תודה רבה..

המקסימות בנות כמעט שבוע,טרם היינו בטיפת חלב.
נולדו בשבוע 36+4 במשקלים 3140 ו-2555.
בשחרור הן שקלו 2970 ו-2405.
אני מנסה כן לתת כל זמן שהן דורשות אבל האמת שלא כזה פשוט..

עכשיו מנסה ביוטיוב:)

תודה רבה ומקווה להצליח ולא להתייאש

לשבוע מחלב אם

הי אני

מזל טוב, איזה יופי שהצטרפת אלינו למשפחה שלנו.
כל הכבוד שאת באה אלינו כבר שבוע אחרי הלידה.
הבנות כתבו דברים טובים מאוד, אנסה להוסיף קצת.
ראשית - תינוקות קטנים שנולדו מתחת ל-3 ק"ג - יש להעיר כל 3 שעות לארוחה, עד שהם עוברים את המשקל הזה.
הנוסחה לחישוב כמות האוכל היא - 150 סיסי לקילו ליממה . כלומר - זו ששוקלת כמעט 3 קילו - צריכה סביב 450 סיסי ביממה. - אם מחלקים את זה לשמונה ארוחות - זה סביב 56-60 בארוחה.
הקטנה - ששוקלת 2500 - צריכה בערך 375 ביממה. ובארוחה - 40-50.
לגבי שינויי הצבע - בהתחלה , בימים שלאחר הלידה - החלב הראשוני נקרא "קולוסטרום". הוא מאוד מאוד סמיך, ומועט יחסית בכמות. (תינוק ביום הראשון לחייו אמור לאכול סביב 5-7 סיסי בארוחה. זו בערך כפית.. אז תחשבי כמה את צריכה לייצר כדי שזה מה שהן יאכלו בהתחלה). הוא מלא בויטמינים ונוגדנים,ומה שעושה אותו זהוב/צהבהב/כתמתם וכד' - זה הכמות הגדולה של בטא קרוטן שיש בתוכו. אצל כל אחת החלב הוא בצבע שונה. יש כאלה שהוא צהוב מאוד, יש צהבהב,
יש זהוב ועוד. ואצל כולן זה תקין.אין דבר כזה חלב לא תקין או לא מתאים.
לאחר כמה ימים - הגוף עובר לייצר חלב מעבר - שהוא שילוב של חלב כבר יותר בשל ונוזלי עם קולוסטרום. ואחרי בערך 10 ימים - הקולוטסרום נגמר וממשיך רק חלב בשל, נוזלי יותר ובהיר יותר.
גם פה - הגוונים רבים - זה בדרך כלל ממש לא נראה כמו חלב שאנו מכירות מהסופר. לרוב הוא לא יהיה כזה לבן בוהק. זה יכול להיות לבנבן,אפרפר ואפילו סגלגל כבר יצא לי לראות. וכולם תקינים לגמרי!
כשמעמידים בקבוק עם חלב שאוב על השיש, אחרי כמה זמן השכבה השומנית עולה למעלה ולמטה נשאר נוזל בהיר ושקוף - וגם זה בסדר גמור!
חלב שאוב, לשאלתך - הוא בדיוק כמו חלב טרי. אין הבדל.
חשוב, אם נותנים בקבוק - לתת אותו כמו שצריך, כמו שהבנות כתבו, כדי שגם ארוחה מבקבוק תהיה ארוכה יותר ובשליטה שלהן ולא דחיפה שלך לתוך הפה שלהן.
עשי פה חיפוש בפורום על האכלה נכונה מבקבוק - כתבתי על זה בצורה מאוד מפורטת בעבר.

מצרפת לך קישור לאתר של דליה אבני - יועצת הנקה (קולגה וחברה ) בנושא מתן בקבוק.
http://www.dahliavni.com/2010/10/blog-post.html

זה בסדר גמור אם יש ימים שבהם הקטנות דורשות יותר. פשוט נתי להן לפי הדרישה ותשימי לב שבכל מקרה - לא יהיו הפסקות ארוכות משלוש שעות בין ההנקות.

לגבי ההנקה של שתיהן יחד - מצרפת פה קישורים מיוטיוב לסרטונים שמראים את זה.
סדרי לך פינה שיהיה לך נוח לשבת בה ולהניק ולאורך זמן. בהתחלה - זה יצטרך להיות עם עזרה - להביא אליך את השניה ולקחת את הראשונה, אבל לאט לאט - תלמדי לעשות את זה גם לבד. זה רק עניין של סבלנות ואימון.
http://www.youtube.com/watch?v=_wPsO8o9G4s
http://www.youtube.com/watch?v=-ig6C_B_OHI

זיכרי שהן עוד עובריות לגמרי.. היי סבלנית.. הן בעצם עוד אמורות בכלל להיות ברחם בינתיים.. ולוקח להן זמןם להתרגל לחיים בחוץ - באויר,באור,ברעש וכדו'..
בהצלחה, אנחנו פה לכל שאלה

אמבי10

New member
שלום לך

וכל הכבוד על ההנקה! נשמע שהולך לך טוב.
אין לי הרבה מה להוסיף רק משהו קטן- נסי כמה שיותר להניק ביחד כי חוץ מזה שזה מבנה לך סדר יום, חוסך זמן וכו' גם יוצא יותר חלב. אני גיליתי את זה כשהם היו בני 4 חודשים בערך והגילוי הזה עזר לי לצלוח משבר הנקה אז אני מספרת לך עכשיו אולי זה יעזור לך גם.
אחד הקשיים בהנקה זה חוסר הידיעה והספקות- מספיק או לא? למה היום הם יונקים כל שעתיים ואתמול כל 3 שעות? להרבה דברים אין ממש תשובות אבל כל עוד הן רגועות (יחסית, כמובן, כי עוד מעט הגזים ידפקו הופעה) ,החיתולים רטובים והן עולות במשקל- הכל בסדר.
בהצלחה!!

למעלה