חדשה פה ויש לי שאלה

monte carlo

New member
חדשה פה ויש לי שאלה

ראשית רוצה להודות לכן על המידע הרב והחשוב שמצאתי כאן בפורום. בשבוע האחרון קראתי את כל השירשורים שנה אחורה ולמדתי הרבה.
אני לפני תחילת טיפולי IVF ולאחר שהתגלו ציסטה 4.6 ס"מ בשחלה השמאלית, סתימה בחצוצרה הימנית (ללא נוזל), הידבקויות קלות ברחם ו-FSH 13.1 העליתי את החשד שאולי זה אנדומטריוזיס ורופא הפריון שלי הסכים שמדובר בחשד סביר מאוד ושמבחינתו הוא מתייחס אלי כעת כאל מאובחנת במחלה והפרוטוקול יהיה בהתאם (ארוך, דקאפפטיל וכו').
אני לא סובלת מכאבים בכלל ולכן תוהה אם יש טעם לפנות בשלב זה למרפאת אנדומטריוזיס. אני מניחה שבשלב זה גם אם הכירורגים ימליצו על ניתוח אני אעדיף לנסות כמה סבבי IVF לפני שאסכן את הרזרבה השחלתית שלי בניתוח. אני סומכת על רופא הפריון שלי שיתייחס לאנדו' שלי בכבוד הראוי וייתן לי טיפול מתאים. השאלה היא אם יש סיבה נוספת לפנות כרגע למרפאת אנדומטריוזיס. מה אתן אומרות?

ושאלה כללית יותר - אם אני לא סובלת מכאבים, מה הסכנה במחלה מבחינתי? בהנחה שאצליח להיכנס להריון, האם ממליצים לנתח לאחר סיום הלידות בכל מקרה או רק כשמדובר במניעת כאב? האם הטיפול התרופתי מוצע גם למי שלא סובלת מכאב? אחרי שאסיים עם הלידות - האם יש סכנה "להישאר" עם המחלה?

הי לשאלתך

ניתוח עושים ממספר סיבות 1. כאבים בלתי נסבלים 2. אי פריון- חוסר הצלחה להכנס להריון 3. ממצאים גדולים (ציסטות/מוקדים /חסימת מעי וכו..) שיכולים לפגוע בתפקוד הגוף . במידה והצלחת להכנס להריון אין סיבה לניתוח . במידה ולאחר מס נסיונות לא הולך ההיתי ניגשת למומחה אנדו לבדוק האם ניתוח ישפר את הסיכויים להריון כמו כן כן ההיתי נשארת במעקב אחרי הציסטה ולאחר הריון בודקת האם לקחת גלולות על מנת לשמור את האנדו בדיכוי ושלא יתפשט גם לאחר הריון אם אין את 3 הסיבות שרשמתי למעלה אין סיבה לניתוח כל עוד אין השפעה על איכות חייך שיהיה בצלחה מחזיקה לך אצבעות

aa02

New member
מסכימה עם גול תלתול

אבל אני בכל זאת הייתי שוקלת פנייה למרפאת אנדומטריוזיס להתייעצות.
אני לא סבלתי במהלך השנים מכאבים (ידעתי על קיומה של המחלה עקב אנדומטריומה) ובניתוח שעברתי גילו אנדו׳ מופשט בדרגה חמורה. מה שאני מנסה לומר שהעדר כאב לא בהכרח מעיד על כך שדרגת האנדו׳ לא חמורה (כמובן שאני מקווה שאצלך זה לא המצב
) ולכן לדעתי מומלץ בין הסבבים להיות תחת השפעת דיכוי כלשהו (דקפפטיל/גלולות) וכמובן לאחר סיום הלידות לבחור את הדיכוי שמתאים לך. המחלה הזו ״חוגגת״ ללא דיכוי.
בהצלחה!

monte carlo

New member
כשאת כותבת דיכוי כלשהו בין הסבבים

את מתכוונת להפסקה ארוכה של כמה חודשים אחרי כל סבב או שמספיק גם חודש אחד של מנוחה שבו לוקחים דקפפטיל/גלולות?
והאם הרופאים במרפאת האנדו' הם אלה שממליצים איזה דיכוי וכמה זמן או שגם רופא הפריון יכול לעשות זאת?
(כלומר מה היתרון במרפאת אנדו לעומת רופא הפריון שלי, שעושה רושם שמבין באנדו' ובהחלט מתייחס למחלה)

aa02

New member
כוונתי - כל זמן שאת לא במהלך סבב IVF רצוי שתהיי בהשפעת דיכוי

ההפסקה בין כל סבב תלוייה בהנחיות הרופא המטפל, במצב האנדו׳ ושמעתי שגם יש קופות חולים שמחייבות הפסקה של 45 ימים ממועד שאיבה אחת לשניה.
אני מכירה שני סוגים של דיכוי במהלך סבבים - דקפפטיל וגלולות. מומחי אנדו׳ מעדיפים דיכוי של דקפפטיל ואני חושבת שגם אצל מרבית רופאי הפיריון שיטת הדיכוי הזו הינה הנפוצה ביותר. אני כרגע מטופלת אצל רופא פריון שחושב שדקפפטיל הינו מדכא חזק מידי ולפני הסבב הנוכחי נטלתי גלולות (לפני הסבב הקודם שנכשל הייתי תחת דיכוי של דקפפטיל). אני עדיין בעיצומו של הסבב כך שאני לא יודעת האם זו היתה החלטה נכונה
, בכל מקרה צריך גם לזכור כי לדקפפטיל יש לא מעט תופעות לוואי. אני יודעת שיש גם רופאי פריון שמנחים להזריק 50% או 75% מהכמות במזרק.
לגבי יתרון מרפאת אנדו׳ - אני יכולה רק לומר לך מהניסיון שלי - מרבית רופאי הפריון גם אלו שמתייחסים לאנדו׳ בסוף מבינים בפריון ולא באנדו׳. אני התחלתי את התהליך ללא ליווי של מומחה אנדו׳, אך לאחר הסבב הראשון שהיה בכלל סבב על בסיס טבעי עם תמיכה מינימאלית התחילו לי כאבים מאוד חזקים (ולהזכירך אני לא סבלתי קודם לכן מכאבים) ולכן החלטתי שאני בכל זאת פונה למומחה אנדו׳ ומשתפת אותו בתהליך ובהתלבטויות תוך כדי התהליך. במחשבה לאחור זו היתה החלטה נכונה שכן התגלה מוקד ״חדש״ רקטווגינלי שיש להתייחס גם אליו. לאחר התייעצות גם עם רופא הפריון ההמלצה היתה להמשיך בטיפולים לפחות סבב אחד או שניים ולא לנתח בינתיים.
עוד דבר שצריך לוודא - לנו מאובחנות האנדו׳ יש ״בונוס״ - לפני שאיבה ולאחריה אנחנו מקבלות אנטיביוטיקה

לואי84

New member
מסכימה עם ההמלצה

להיות בכל מקרה גם במעקב אצל מומחה אנדו' במקביל. בלי קשר לניתוח (שכמו שנאמר, נעשה לרוב אם יש כאבים או כדי לשפר יכולת כניסה להריון)
הרבה פעמים מומחה אנדו' יכול לחוש במוקדים חדשים שאולי מישהו אחר לא יזהה.
הטיפול התרופתי מומלץ בכל מקרה גם אם אין כאבים. אנדומטריוזיס זו מחלה פרוגרסיבית וללא טיפול עלולה להחמיר ולגרום למשל להדבקויות קשות יותר בין האיברים.
לכן גם הייתי מתייעצת עם רופא האנדו', לגבי דיכוי בין סבבים, כמה סבבים וכו' (אגב, הציסטה שלך נחשבת לא קטנה)
אפשר לשאול מי הרופא פיריון שלך? פשוט באמת חשוב לדעת שהוא מבין באנדו'.

בהצלחה!

monte carlo

New member
יש כנראה משהו שאני עדיין לא מבינה עד הסוף

נניח ויצוצו מוקדים חדשים - מה רופא אנדו' יכול להמליץ לעשות? אם זה ניתוח - אני לא רצה כל כך מהר לניתוח לפני שניסיתי 2-3 סבבי הפריה, ואם זה דיכוי אז הרופא (ד"ר עידו בן עמי באסף הרופא) גם הודיע לי חגיגית שבין הסבבים הוא רוצה שאקח גלולות באופן רציף.
ואיך רופא אנדו' מאבחן מוקדים חדשים ללא לפרוסקופיה?

אני לא מתכוונת להתעקש ולהקשות סתם. אני באמת רוצה לפעול בצורה האחראית ביותר ולא לסכן את עצמי היכן שלא נחוץ. פשוט יש לי הרגשה שרופאי אנדו' ימליצו כמעט תמיד בסיטואציה כמו שלי על ניתוח, ומאחר ואני לא רוצה לעשות ניתוח לפני שניסיתי 2-3 סבבי IVF זה בעיקר יגרום לי למתח נפשי גדול ויחדיר בי פחדים. יחד עם זאת אני כמובן לא רוצה לטמון את הראש בחול ולהתעלם מהמחלה. בקיצור, אני עדיין מתלבטת.

הי מונטה קרלו

אנייכולה לומר לך שאני באותו מקום ועל אף שרציתי ניתוח רופא האנדו הוא זה שהמליץ לי ללכת לנסות מס סבבים לפני שאני רצה לניתוח שוב הניתוח הוא לשפר סיכויים ובמידה וחא ניסתי לראות בכלל אם אני יכולה להכנס להריון אז מה בדיוק צריך לשפר? לכן כמו שאמרת קודם מנסים ובמידה ולא יצליח אחרי מס פעמים עושים חישוב מחדש מה לעשות הלאה . ודבר נוסף כן חשוב לדעתי לפנות לרופא אנדו ולו רק כדי שיהיה בקשר עם רופא הפריון וכמו שאמרו כאן יש שוני בין ההורמונים וזמן הסבב וכמובן האנטיביוטיקה שנותנים לחולות אנדו וגם שלאחר הריון תדעי מה לעשות שהאנדומטריוזיס לא יתפשט

לואי84

New member
בגלל הניסיון הרב

עם בנות עם אנדו', רופא מומחה יכול גם לזהות נגעים ע"י מישוש.
בנוסף, במרפאה בתל השומר למשל יש את ד"ר אייזנברג שהיא מומחית בלזהות אנדו' באולטרסאונד והיא הרבה פעמים רואה דברים שרופאים אחרים לא..

זה מומלץ פשוט כדי לקבל תמונה כמה שיותר ברורה ורחבה על המצב ועל סמך זה לעשות שיקולים שונים בהחלטות/שינויים בטיפולים וכו'.
אפשר להבין את החשש, בכל זאת מדובר בכירורגים.. אבל לא בטוח שישר ימליצו על ניתוח, בהחלט יכול להיות שקודם ימליצו שתעשי כך וכך סבבים ואז יבחנו שוב את המצב.

לואי84

New member
לגבי השאלה האחרונה שלך

אמנם חלק מהנשים מרגישות שיפור אחרי הריונות אבל בעיקרון ההריון לא "מרפא" את המחלה אלא היא כרונית.

אושר02

New member
ברוכה הבאה, גם אני חדשה כאן וממש נעים ומעשיר :) לשאלתך..

גם אם תלכי למרפאת אנדו' יש סיכוי טוב שיגידו לך להכנס להריון והדרך הטובה ביותר זה דקפפטיל וIVF (זה מה שאמרו לי בכל אופן).
לצערנו, אין חידושים והפתעות במרפאת אנדו'. ההמלצות הן ניתוח (ולא בטוח שאת צריכה אם שלחו אותך לIVF) .
אני ממש מקווה שתזכי להריון בקרוב!
שיהיה לך המון הצלחה !!

למעלה