חדשה פה ומחפשת עיצות (ארוך)

חדשה פה ומחפשת עיצות (ארוך)../images/Emo10.gif

אני גרה בדרום, אמא ל 4 ילדים מקסימים בגילאים 7, 4 וחצי,תאומות בנות 9 חודשים, בעבר גרנו בצפון הארץ, כל המשפחה גרה בצפון. היחסים ביני לבין חמותי מעולם לא היו טובים, היא תמיד חשבה שאני לא טובה עבור הבן שלה, בעלי הוא הבכור ואחריו 4 בנות כולם גדולות בגילאי 20-34, אחת נשואה השאר לא אבל כל אחת כבר עובדת ועומדת ברשות עצמה. אני ובעלי נשואים 10 שנים, במשך כל השנים לא קבלנו שום עזרה מההורים של בעלי לא בביביסיטר לא בכסף ובטח שלא במצרכים ודברים כאלו. ככול זוג נשוי עברנו הרבה ופעמים רבות נתקלנו בקשיים הוריי תמיד עמדו מאחורינו ועזרו לנו, אם זה בכסף , ואם זה בבגדים לילדים ואם זה בלקנות מצרכי מזון. הוריו של בעלי בעיקר אימו תמיד אמרה ´קשה, מה לעשות ? תסתדרו לבד´, אך לא רצתה מעולם לעזור בשום צורה שהיא. בנתיים עברנו לדרום הארץ אימי שהיא מבוגרת מחמותי לפחות ב - 15 שנה תיסע ברכבת ותבוא ותעזור כמה שתוכל, היא כבר די מבוגרת ויש גבול למה שניתן לבקש. אבל היא אמא פולניה אומרת אם אי אפשר לעזור בביביסיטר , קחי כסף ותשלמי עבור ביביסיטר, היא עוזרת לי בכל דרך אפשרית, תמיד אמרה קודם הילדים אחר כך אני, מעולם לא רצתה ליסוע ברכב חדש. אמא של בעלי תמיד דאגה לקנות רכבים חדשים אבל לעזור בכלום. ולא מדובר על עזרה כספית , נולדו לי לפני 9 חודשים תאומות הייתי מאושפזת חודש ימים הייתי צריכה עזרה היא לא טרחה לבוא להשאר יום יומיים עם הילדים, במשך 9 החודשים של התאומות היתה אצלינו בדיוק פעמיים בבית. היא חושבת שהקשר עם הנכדים יבנה על שיחות איתם בטלפון. הם לא רוצים לדבר איתה בטלפון, הקשר איתה מאוד רדוד. אם היא לא משקיעה בקשר למה שיהיה קשר. ליום הולדת 7 של הילדה היא לא באה. היא שלחה פיג´מה בדואר כמתנה. עכשיו אני כל פעם נקרעת במריבות עם בעלי הוא שיודע שאמא שלו לא מתנהגת בצורה הולמת, אבל קשה לא לקבל את זה יוצא שאנחנו עושים מאמצים גדולים ורבים לקחת ולארגן ארבעה ילדים קטנים ולהגיע איתם לצפון ולהגיע אליה (היא גרה במרחק של 50 דקות יותר צפונה מהוריי), ואילו היא לא משקיעה כלום, חושבת שרק אנחנו צריכים לעשות את המאמץ. לי בזמן האחרון נשבר , לא מוכנה לארגן את כולם ולטרטר את כולם עד אליה. אם היא לא עושה מאמץ לבוא ולעזור מפעם לפעם כמו סבתא אמיתית, למה אני צריכה . היתה תקופה שהיו לנו 2 ילדים שאמרתי אני מתאלמת מהכל היא אמא שלו ואני נוסעת, היום שהמאמץ קשה שבעתיים להגיע להוריי ועוד לסחוב את כולם עד אליה למה ? , לשגע את כל העולם עבורה כשהיא לא מוכנה לעשות שום דבר עבורינו ? בעלי כואס למה רק נוסעים להורייך ? אני לא אוהב אותם , אני אומרת לא פעמים רבות שלולא ההורים שלי כבר מזמן היינו פושטים את הרגל, הם תומכים , לוקחים הלוואות לעזור לנו כשצריך, בעיקר עכשיו כשאנחנו בתקופה כל כך קשה עם ארבעה קטנטנים מי מסייע ? מי תומך ? בכל פעם שנפלנו הורי היו לצידינו . אימו של בעלי לא. איך פותרים את הבעיה ? האם אני חייבת להמשיך להשתגע וליסוע אליה כשהיא כזאת איומה, אני לא אוהבת אותה, מה לעשות ? אם היתה רוצה בקרבתי היתה מקבלת יחס אחר לגמרי, אבל יחס גורר יחס לא ? מה אתם חושבים ? אפרוחית

עדה ב

New member
חמותי לא גרה בצפון

אלא במרחק של חצי דקה ברכב ו-15 דקות הליכה ברגל ואני יכולה לספור לך על יד אחת את מס´ הפעמים שהיא ביקרה אצלי במשך 6 השנים שאני נשואה. אני לא מצפה ממנה לכלום ולא רוצה ממנה כלום וזה מאוד נוח שהיא לא מתעלקת עלי, ואנחנו הולכים לשם פעם בשבועיים שלושה ואפילו יותר. לדעתי מה שאת צריכה לעשות זה לשלב את הביקור אליה יחד עם הביקור להורים שלך וכשאתם נוסעים להורים שלך תבקרו גם אותה.

niritcat

New member
בכנות, אני חושבת שאת צודקת.

לדעתי את צודקת. מגיע לך ולילדים שלך יחס יותר טוב ממנה, ואין סיבה לטרטר אותך ואת והילדים לבקר מישהי שלא מתייחסת אליכם כראוי. ממליצה להגיד לבעלך שככה עם הנסיעות זה קשה מדי, שיסביר לאימו, ואם הוא רוצה, שיסע לבקר אותה בעצמו. ותאמרו לה, שכמובן תשמחו לקבל אותה אם היא תגיע לבקר אתכם. נסי גם לשבת עם בעלך ולהגיע לפשרה כלשהי - לקבוע שנוסעים פעם בחודשיים, למשל. ושוב, אם הבן שלה רוצה לראות אותה, שיסע בעצמו.

ציפי ג

New member
טבעי שבן רוצה לראות את אמו

שיוריד אותך אצל הוריך, ויצפין לבד.

מלמלה

New member
מספר שאלות

הבעיה שלך היא כלפי חתומך? בגלל "שהיא אמא שלו ואני נוסעת" או כלפי בעלך "למה נוסעים רק להוריך?" או שאת מרגישה מחוייבות? חמותך לפי הבנתי בחרה את סוג הקשר שהיא רוצה מה שהיא נותנת היום היא תקבל מהנכדים בעוד..X שנים בינך לבין בעלך - תמצאו פשרה ששניכם תרגישו איתה טוב עדיף לשוחח לא בזמן, בקרבת הנסיעה אלא באופן כללי ואז יש פחות מתח ואם את מרגישה מחויבות אז אנא קודם את ואח"כ האחרים ולארגן 4 ילדים עוד עם שתיים כל כך קטנות זו באמת משימה קשה אולי היא יכולה להוריך כשאתם שם??? אם הם כה טובים כפי שתארת ומבינים אולי הם יוכלו להזמין אותה - אצלנו זה עבד בעבר

לאפרוחית שלום

למרות שאני עצמי חמות אענה לך בכנות קראתי את כל ההודעה שלך.. לדעתי אם זה נכון שחמותך לא עוזרת לא כלכלית ולא שום דבר אחר וגם לא שמירה על הילדים, לא טורחת להגיע אליכם כמובן תלוי מה המצב הכלכלי שלה, והבריאותי.. ואם יש לה רכב, באם כל הדברים שהזכרתי נכונים חבל על הזמן במקומך לא הייתי נוקפת אצבע בכדי לרצות אותה.. או לבקר אצלה או כל דבר אחר.. כפי שאת אומרת יחס גורר יחס.. שיהיו בריאים ההורים שלך וכמה טוב שהם עוזרים לכם! האמיני לי ההפסד של חמותך שלא תומכת בכם, אני מבינה שאם לא תגיעו אליה היא לא תבוא אליכם.. כלומר היא גם לא תיראה את הנכדים..? יפה ומגיע לה!!

../images/Emo7.gifעוד על חמתי../images/Emo10.gif

מה שקורה זה שכל פעם שנוסעים לצפון להוריי שמשקיעים בקשר ורוצים לראות את הנכדים והם אנשים מאוד מבוגרים, אנחנו רבים האם נעשה את הנסיעה אחר הצהריים של 50 דקות ונגיע גם להוריו או לא. יש לנו קושי עם ארבעה לישון מחוץ לבית ואנחנו חוזרים באותו הערב חזרה לדרום, אז השאלה היא האם אני צריכה לשגע את ארבעת ילדיי להגיע לסבתא שלא במיוחד עושה מאמצים לראות אותם ולהשקיע בקשר איתם. היו פעמים ששלחתי את בעלי לבד אך הוא לא רוצה הוא רוצה שהיא תראה את הילדים, ואני לא חושבת שזה מגיע לה. היא לא תגיע לבית הוריי למרות שמקום העבודה שלה לא רחוק משם. אני פשוט כואסת שאני צריכה לארגן את הציוד לנסיעה ובדרך כלל אני מארגנת הכל לבד כשהילדים ישנים ב - 12:00 בלילה. למה אני צריכה לעשות מאמץ ועוד ליסוע עד הבית שלה כשהיא לא טומנת ידה בצלחת, היא לא עוזרת בכלום, הבן שלה מבין את זה אך הוא טוען שהיא אמא שלו וזהו אין מה לעשות צריכים להגיע גם לשם. הוא מטיח בי האשמות שאני שונאת אותה, שהרי האם אתם הייתם אוהבים חמה שכזו ? אני מודה באמת, אני טוענת שיחס גורר יחס , אני כבר לא מדברת על גיסותי שהן לא שונות ממנה
חבל ! יעל

למעלה