חדשה פה וצריכה את עזרכתן

miraco1

New member
חדשה פה וצריכה את עזרכתן

היי בנות, גם אצלי אבחנו חשד לאנדו לפני כ- 4 חודשים, לאחר שנתקפתי בכאבי בטן נוראיים. לפני שבוע הייתי אצל ד"ר שינמן, לאחר המתנה של 4 חודשים לתור ולאחר שהייתי אצל גניקולוגים שונים לאחר ניסיונות כושלים להיכנס להריון, אשר לא ייחסו חשיבות לממצאים של האולטרסאונד ושלחו אותי להתחיל בטיפולי פוריות, למרות שגודל הציסטה היה 7 ס"מ. בקיצור עד שהגעתי לד"ר שינמן הציסטה גדלה ל-10 ס"מ!! והוא כמובן המליץ מיד על ניתוח. יש לי כמה שאלות-
1. הוא הציע לי 2 פרוצדורות ניתוחיות, אחת מהן במסגרת מחקר שמבצעים בבי"ח מאיר, והיא נעשית ע"י צריבה של הציסטה עם אלכוהול ולאחר מכן שואבים אותה, והאופציה השנייה היא הדרך הרגילה של קילוף הציסטה. האם מישהי שמעה על הדרך הראשונה ויודעת לענות לי מה עדיף מבין השתיים? מאחר והפרוצדורה עם האלכוהול עדיין במסגרת מחקר אין מאמרים שאוכל לפנות אליהם.
2. לאלו שכבר עברו לפרוסקופיה, אשמח לקבל פידבק של אחרי ניתוח, האם הכאבים חולפים? תופעות לוואי, זמן החלמה?
3. בנוסף עד שאעבור את כל הבדיקות אליהן נשלחתי, קבעתי תור גם לד"ר סוריאנו לחוות דעת שנייה, האם יש העדפה לאחד מהם דווקא? או ששניהם נחשבים למומחים בתחום?
תודה רבה לעונות!

aa02

New member
הי,

אם הייתי במצבך (מנסה להיכנס להריון) לא הייתי משתתפת בניסוי שהשלכותיו לא ידועות ואין עליו מספיק מידע מחשש לפגיעה בשחלה. גם בלפרסקופיה לכריתת ציסטה יש סכנה כמובן אבל אני מניחה ששני הרופאים שציינת מיומנים מספיק.
אני עברתי 2 לפרסקופיות - האחת להוצאת ציסטה לפני טיפולי פוריות. ההחלמה אצלי היתה יחסית מאוד מהירה (יומיים-שלושה) ולא היו לי תופעות לוואי מהניתוח, אבל כמובן שתלוי גם בהיקף הניתוח. אי מניחה שהציסטה זה רק ביטוי אחד לאנדו׳

לא הייתי אצל שיינמן או אצל סוריאנו - מטופלת בתל השומר אצל זולטי ואת הניתוחים עברתי אצל גולדנברג.

miraco1

New member
שאלה נוספת

קודם כל תודה רבה לשתיכן על המענה..
מישהי מכן עשתה את הבדיקה של ה- AMH (רזרבה שחלתית)? היא לא ממומנת דרך הקופה, ורציתי לדעת מה העלות שלה. הבנתי שזו בדיקת דם שניתן לעשות בתל השומר..
וגם... מה המחיר של ניתוח בפרטי?
תודה רבה על העזרה!!

aa02

New member
אני עשיתי את הבדיקה

ואכן עלותה במעבדות זר 350 ש״ח. עשיתי את הבדיקה כי כשהתחלתי את הטיפולים הייתי לאחר הניתוחים ועל דקפפטיל 3.75 אז לא יכלתי לעשות את הבדיקות ההורמונאליות הרגילות. אם את מתחילה טיפולים לדעתי הבדיקה מיותרת שכן בסוף חשובה תגובת הגוף, אבל היא בטח לא מזיקה

אין לי מושג מה עלותו של ניתוח כזה שכן יש לי ביטוח פרטי ולכן לא שילמתי עבור הניתוח.

kikona126

New member
לייק ענק לתשובה!

אל תשחקי עם האיזור הגניקולוגי, לכי על הדרך הבטוחה!

LilLen

New member
היי

אני הייתי הולכת על שיטה מוכרת ובדוקה ולא מסתכנת בניסויים. אני מנותחת תרייה :) עברתי ניתוח לפני קצת פחות מחודש, כל אחת וזמן ההחלמה שלה, כמובן תלוי בהיקף ובנגעים. אצלי היתה ציסטה בגודל 7 ס"מ עברתי ניתוח בפרטי אצל סוריאנו כשבועיים אחרי שהגניקולוגית שלי ראתה שהציסטה גדלה ונלחצתי מזמני המתנה בבתי חולים ציבוריים, ובצדק, היא התפוצצה שלושה ימים לפני הניתוח. ניגשתי לניתוח עם שחלה פרוצה וכפי שהתגלה עם אנדו בדרגה 4 עם מעורבות של מעיים בעיקר. ההחלמה היתה מהירה, אחרי יומיים קיבלתי מחזור ללא כאבים כלל, אחרי שבוע חזרתי לקיים יחסי מין, רק המעיים השתגעו לי 3 שבועות. הימים הראשונים היו אצלי מלווים בתשישות וחולשה אבל עם כל יום המצב השתפר. לפני שבוע חזרתי כבר לעבודה. שיהיה רק בהצלחה! אם יהיו לך שאלות, אענה על מה שאוכל.

miraco1

New member
שאלה נוספת

קודם כל תודה רבה לשתיכן על המענה..
מישהי מכן עשתה את הבדיקה של ה- AMH (רזרבה שחלתית)? היא לא ממומנת דרך הקופה, ורציתי לדעת מה העלות שלה. הבנתי שזו בדיקת דם שניתן לעשות בתל השומר..
וגם... מה המחיר של ניתוח בפרטי?
תודה רבה על העזרה!!

LilLen

New member
הכיף

בשביל זה אנחנו פה :)
אני לא עשיתי את הבדיקה, למרות שבחוות דעת שניה לפני ניתוח הרופא המליץ לעשות ונאמר שהיא עולה כ350 ש"ח (בצפון).
הבנתי שמחיר הניתוח משתנה ממקרה למקרה, לי יש ביטוח בריאות פרטי + היתה השתתפות של מכבי אז לא היססתי, זמן המתנה קצר ביותר. אם תרצי יותר פירוט מוזמנת לפנות אלי בפרטי.
&nbsp

למעלה