חדשה פה וצריכה קצת עזרה...

חדשה פה וצריכה קצת עזרה...

שלום לכולם
ממש כייף לקרוא סוף סוף דעות ורגשות של אנשים (כי עד עכשיו קראתי רק מאמרים),
אני מתכננת לעבור ניתוח טבעת , מקווה כמה שיותר מהר
ואני שייכת לקופת חולים כללית
אשמח לדעת אם יש פה עוד שעברו את הניתוח דרך הכללית ואיך הולך עניין הועדה
אשמח מאד לקבל טיפים...

סוכרזית5

קוביd1

New member
וועדה

בזמני לפני 12 שנה לא הייתה ועדה ,העתקתי תשובה מהפורום של אחת המנותחות
"בוועדה יש פגישה עם עובדת סוציאלית מאד נחמדה ששואלת מספר שאלות שמטרתן לוודא שהניתוח אכן מתאים מבחינה נפשית.
לאחר מכן יש פגישה עם דיאטנית, גם כן מאד נחמדה.
הדיאטנית שואלת מספר שאלות, לוודא התאמה מבחינה בריאותית, שוקלת ומודדת גובה ולאחר מכן - במידה והיא מאשרת את הניתוח - היא מסבירה על הניתוח, על ההכנה לניתוח ועל האופן בו יש להתנהל לאחר הניתוח.
לאחר הדיאטנית יש פגישה פורמלית עם רופא, אשר בדק את כל הבדיקות (הרבות) שעברתי לפני הועדה ולמעשה מאשר באופן סופי את הניתוח"
זה מה שאוכל לעזור לך בשלב זה אולי משהו שעבר את הוועדה בזמן האחרון יעזור.

חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
מקווה שיענו לך מבוטחי כללית

עד כה לא הצלחתי לראות תמונה ברורה לגבי הכללית, בנוגע לפרוצדורות לניתוח בריאטרי. יכול להיות בגלל שהנהלים השתנו לאחרונה, וכך יצא שראיתי תופעות שונות בסניפים שונים ובמקרים שונים. יתכן שגם סוג הביטוח המשלים משנה את הפרוצדורה. בקיצור - אינני יודעת.
אני רק יודעת שבנוסף לכך שתשמעי מה עברו מנותחים אחרים, את המידע המדויק חייבים לתת לך במשרד של הסניף אליו את שייכת. ואם לא יודעים לספק לך את זה, תעשי פרצוף קצת כועס ותדרשי מהם לברר אצל הממונים עליהם, כי הם צריכים לספק לך את המידע גם אם הם לא יודעים אותו. במילים אחרות - עליהם לברר את המידע הזה במקום המוסמך לכך בהנהלת הקופה!

רומי 912

New member
היי סוכרזית, אני שייכת גם לכללית, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח טבעת, ולא היה צורך בועדה, אם את עונה על כל הקריטוריונים לניתוח.
אותי ניתח אבינוח, וקיבלתי ממנו טפסים שהייתי צריכה להציג לרופאת המשפחה שלי, בהם דרישה לבדיקות מסויימות, והזמנת טבעת שבדית במשרד המרפאה, וכן זימון לשיחה עם רופא מרדים. למעשה זה כל התהליך,
וקיבלתי מהמזכירה שלו רובין תור למדיקל סנטר בהרצליה ששם נותחתי. התהליך עבר מהר מאד,
וללא כל בעיות. אין לי מושג איך זה אצל רופאים אחרים, וגם תלוי באיזה איזור מגורים את גרה.
כתושבת תל-אביב, נקבע לי ניתוח במדיקל סנטר, ולחברי מכבי זה קצת שונה, שם כפי שהבנתי צריך לעבור ועדה,
והניתוח מתבצע באסותא .
סך כל המחיר ששילמתי היה עלות הטבעת בהשתתפות עצמית כ- 407 ש"ח בלבד.
אשמח לענות לך על שאלות נוספות אם יהיו לך. חג שמח, רומי.

ortal30050

New member
אני עברתי לפני שבוע דרך המושלם של כללית

ועברתי סוג של וועדה, זה לא בדיוק וועדה זה פגישה עם עובדת סוצאילת ששואלת כל מיני שאלות כמו אם יש לך תמיכה בבית אם ההית פעם בטיפול פסיכולוגי וכאלה, ואז פגישה עם דיאטנית שמסבירה לך על התהליך והיא מבררת אם את תוכלי לעמוד בהשלכות של הניתוח לפי בירור של מאכלים שאת אוכלת ואוהבת ונותנת לך הוראות כללית מה מותר ומה אסור ואז יש פגישה עם רופא שעוברת על בדיקות דם ובדיקות כלליות ושולחת אותך במקרה הצורך לעוד בדיקות דם ואחרי זה אם הכל בסדר היא מאשרת (כל זה בתנאי שיש מעל 40 bmi)
בהצלחה!!

לאורטל

היי אורטל,
תודה על התשובה
את הולכת לעשות טבעת ?
איפה הועדה הזאת יושבת ?

את עשית גם בדיקת ריאות ? צילומים ? .....

ortal30050

New member
לסוכרזית

אני עברתי את הניתוח לפני 10 ימים במידיקל סנטר אצל דר אבינוח, אני ירושלמית ו"הוועדה" הייתה במרפאה של כללית גם בירושלים והגעתי אליהם עם כל הבדיקות שאבינוח ביקש לעשות וכן זה צילום ריאות בדיקות דם ואקג.
אם יש לך עוד שאלות בשמחה..

לרומי912

היי רומי
תודה על התשובות... אני גם מהמרכז ומתכננת את הניתוח במדיקל סנטר אצל אבינוח
אני בכללית מושלם, יש כמה סוגי טבעות ? את שילמת 407 ש"ח על הטבעת ? כמה הניתוח ?
בכלל איך היה לך הניתוח וההחלמה ?

תודה תודה וסליחה על המלא שאלות

ortal30050

New member
עוד תשובות

כנראה שיש כמה סוגי טבעות, בכל מקרה אבינוח מביא לך דף שמפרט איזה סוג טבעת את צריכה, את לא משלמת על הטבעת אלה חותמת על טופס עירבון שאם לא תשמשי בטבעת תצתרכי לשלם עליה, לי עלה הכל 1625 שאת זה את משלמת ביום הניתוח במדיקל, יכול להיות שלרומי יש כללית פלטניום ולכן עלה לה יותר זול,
לגבי החלמה לי היו כאבים ביומים שלוש הראשונים ולאט לאט וכל יום שעובר מרגישים טוב יותר
מקווה שעזרתי ..

רומי 912

New member
לסוכרזית לא שילמתי עבור הניתוח, רק עבור הטבעת. הניתוח. אם את עונה על הקריטוריונים, הניתוח הזה בסל, ורק משלמים כהשתתפות עצמית עבור הטבעת. לפני שנה וחצי אבינוח השתמש בטבעת שבדית. אני מתארת לי שגם היום זה כך אלא אם הוא החליט על טבעת אחרת. לפני כמה שנים השתמשו בטבעת אמריקאית וכנראה שהטבעות משתדרגות יותר. בכל אופן אני סומכת על אבינוח.
הניתוח עבר בלי שום תקלות, ו"על הדרך" הוא גם תיקן לי בקע סרעפתי שהיה לי, (ללא תוספת תשלום) וזה פתר לי מצבים של צרבות קשות שסבלתי לפני הניתוח.
ההחלמה היתה מאד קלה.
נעזרתי המון בפורום. בחודשים הראשונים הלכתי לדיאטאנית בריאטרית - במגדלי המאה בתל-אביב, קוראים לה שרון מאור. ולאחר מכן המשכתי לבד.
אופירה עזרה לי הרבה, ובאתר של אופירה תוכלי גם למצוא הרבה עזרה בתזונה נכונה לאחר טבעת ואפשר תמיד גם להתקשר אליה ולשאול שאלות .
אם תתנהגי נכון עם הטבעת היא תגמול לך רק טוב.
אני בגילי (למעלה מ 60) די פחדתי והתלבטתי, אבל לבסוף עשיתי את זה, ואני מאושרת על החלטתי, הרווחתי הרבה. אין לי יותר סכרת, וכל הערכים בבדיקות הדם ומצבי הגופני מעולה. כל טוב לך ובהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
סוגי טבעות

יש טבעת שוודית, והניסיון מורה שהיא הכי מומלצת.

בעבר השתמשו גם בסוגים שונים של טבעת אמריקאית. היום יש מי שישתמש בטבעת אמריקאית שמאוד דומה לשוודית, אבל אני מעדיפה את הטבעת השוודית כי יש איתה יותר ניסיון. לרוב המכריע של האנשים יש שוודית, ורובם המכריע של המנתחים משתמש בה, ועדיף לא להיות שפן ניסיונות.

בטבעת השוודית יש 2 סוגים: טבעת "רגילה" וטבעת משודרגת, "חדשה", שיצאה לפני כ-3 שנים.
לא כל הקופות והביטוחים המשלימים מאפשרים את הטבעת המשודרגת. יש ביטוחים שמאפשרים אותה בתשלום נוסף, ויש ביטוחים שנותנים אותה אוטומטית.
מי ששואל אותי, אני ממליצה שייקח את המשודרגת (אם יש לו אפשרות בחירה, וישקיע את הסכום שצריך כדי לזכות בה). מי שאין לו אפשרות בחירה, שיידע שרוב המנותחים מנותחים בטבעת הרגילה ולא המשודרגת, ולא "דפקו אותו".
בטבעת המשודרגת הפורט יותר שטוח ברוחב ודק בעובי, ויש לו זרועות שתופסות את השריר. וברגילה הפורט דומה לפקק של קוקה קולה. גם במבנה הפנימי של הטבעת יש איזה הבדל, אבל לא הבחנתי בהבדלים בסיפורי החוויות של המנותחים עצמם. אז בשביל הסיכוי שאולי אורך החיים של המשודרגת יותר טוב - אני ממליצה להעדיף אותה.

למעלה