חדשה פה זקוקה לעזרה

bubu3

New member
חדשה פה זקוקה לעזרה

שלום חברים יקרים. אני כבר זמן מה עוקבת אחר הפורום ועכשיו אני זקוקה לכם מאוד. מדובר באמא שלי, בת 75. העיניין הוא שלפני כשנה הבאתי אותה לגור אצלי בבית מארץ מולדתה(דרום אמריקה). מה שבהתחלה חשבנו שזה חלק מתהליך ההזדקנות הולך ומחריף. איני בטוחה שמה שיש לה זה אלצהימר אבל כן דמנציה. מדובר בעיבוד זיכרון , חזרתיות על דברים, לבישה לא נכונה (בגד על בגד, תחתונים על מכנסיים, כווווול הזמן מבקשת שניקח אותה הביתה (לא מזהה שהיא גם בבית שלי, אומרת לי שגם אני צריכה ללכת הביתה, רואה עכבישים בקירות, מסתירה חפצים, אורזת את חפציה כול הזמן, מפחדת מראשים מוכרים של הבית, צועקת בלילות שנבוא לעזור לה- היא קוראת לבני משפחה שכבר הלכו לעולמם- ועוד הרבה הרבה דברים.) אני גרה עם בעלי וושלושת ילדיי ובזמן האחרון היא ממש מתעללת בילדים-עליי כבר לא משנה לי- אבל אני ממש במצוקה. מרגישה שמשפחתי מתפרקת לי ואין לי מוצא. יש גם בעייה באיבחון כול מחלה כי כשלקחתי אותה לפסיכיאטר הוא סירב שאני אתרגם לו מה היא עונה- היא דוברת רק ספרדית. קיים גם מצב גופני מאוד ירוד, היא בקושי הולכת, כך שאי אפשר להוציא אותה מהבית-מדרגות- אין מעלית. אני מודה לכם מאוד על שנתתם לי כאן במה לשפוך קצת את ליבי. שבת שלום

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום בובו ../images/Emo140.gif

הגעת בדיוק לפורום הנכון ,כאן תוכלי לקבל את מיטב התמיכה והעיצות מבני משפחה בדיוק כמוך אשר חוו ועדיין חווים את מחלת יקירם ,בני זוג או הורים. הסימפטומים אשר העלת אכן מעידים על סוג של דמנציה ,האם אימך עברה איבחון במרפאת זיכרון? אם לא ,עליך להפנותה באמצעות רופא המשפחה לבדיקה שכזו ,לא קיים מצב שרופא ייסרב לתרגום באין מתרגם אחר. בבי"ח איכילוב ישנה מרפאה מצויינת לאיבחון ,היכנסי נא ללוחות הפורום להמלצות ושם תוכלי לקבל קצת פרטים. אני בטוח שגולשים נוספים כאן בפורום ,ברגע שיקראו את הודעתך יעודדו אותך ולו במעט ויעניקו לך ממיטב נסיונם עצות מועילות. אנחנו כאן בפורום מודים לך שפנית אלינו שכן מטרת הפורום הוא מתן תמיכה ,וכולנו כאן ב"אותה הצלחת". שתהיה לך שבת שלום ורק טוב גרשון

bubu3

New member
מודה לך על קבלת הפנים החמה...

כרגע אני דיי עבודה... לא יודעת לאן לפנות, אתה אומר לי מרפאת זיכרון. הבנתי שיש בתל השומר(קרוב אליי הביתה)... למי לפנות? רופא מטפל נותן הפנייה? דרך כופת חולים?-אנחנו שייכים למכבי. תודה לך שוב!

ענתי44

New member
../images/Emo140.gifשלום בובו3

ראשית, ולצערי, ברוכה הבאה לפורום.הלוואי והיה זה פורום למקרמה ולא למחלה שגורמת כל כך הרבה סבל לחולה ולמשפחה כולה. את לא אבודה. את פה בין משפחה אחת ואנחנו כל אחד מנסיונו נלך איתך צעד צעד. המרפאת זכרון בתל השומר היא אחת המצויינות. את פונה לרופאת המשפחה של אמא שלך ומבקשת, באדיבות אך אסרטיביות, הפנייה למרפאה.שם, יאבחנו מה בדיוק קורה עם אמא. שנית, מחר בבוקר את נגשת לסניף ביטוח לאומי, ומבקשת לסדר לאמא חוק סיעוד.כשאמא תוכר כסיעודית יגיע לה עזרה של 15 שעות שבועיות, ואם היא ניצולת שואה יותר.יש לך אפשרות לקבל מגוון שירותים. למשל לחצן מצוקה, טיטולים, עובדת הביתה לכמה שעות שתעזור לך עם אמא או מרכז יום.אפשר לשלב בין כמה דברים. את גם פונה לעובדת סוציאלית במועצה המקומית או העירייה ומבקשת ממנה עזרה לגבי המשך הטיפול באמא. והעיצה הכי חשובה זה לפנות לעמותת אלצהיימר, שם ינחו אותך להמשך הצעדים, תוכליללכת לפגישות בני משפחה, ומנסיוני זה עוזר. וכמובן כאן בפורום את יכולה לקרוא וללמוד הן על המחלה והן על בעיות דומות שאנחנו נתקלים בטיפול היום יומי בחולה עם דימנציה. ואגב לטווח הארוך יותר, תוכלי להביא עובדת זרה או למצוא לאמא מקום טוב שיטפל בה ויהיה קרוב אליך. אבל לטווח הקצר את חייבת ראשית לפנות לביטוח לאומי ולדאוג לתור במרפאת זכרון. בהצלחה ואנחנו כאן בשבילך תמיד

bubu3

New member
תודה לך ענתי!

חברה יקרה נתנה לי את הטיפ הזה ובאמת יש לה מטפלת מדהימה, בוגרת, גם דוברת ספרדית וזה מאוד עוזר לי. הם אישרו לה לפני חודשיים 9,75 שעות, אך המטפלת כמוני חושבות שיש החמרה במצבה ויש מקום לבקש עוד- זה בטיפול. אנסה ליצור קשר עם העובדת הסוציאלית ברשות לראות איך הם יכולים לעזור כי השעתיים היומיות האלה הם טיפה בים! בבוקר כול המשפחה בעבודה/בית ספר וכשהמטפלת עוזבת היא נשארת לבד ואני מתה מפחד!!!!!!!! אבל מה אני יכולה לעשות?לעזוב את העבודה? איך נפרנס את המשפחה? עוד יש לי יתרון שבשעה 13/45 אני כבר בבית! בעיניין עובד זר זה בלתי אפשרי, אמא לא גרה לבדה, הבאנו אותה אלינו הביתה= זוג+3... +סבתא איפה אני אכניס עובדת זרה? בעלי (נשמה שאין כמותה!!) בדעה שכול עוד נוכל להתמודד היא נשארת בבית (נכון שהוא מדהים?)... אך אני מרגישה בשלב זה שילדיי משלמים מחיר כבד עם כול הסיפור הזה (2 תיכוניסטים ועוד אחד ביסודי)... הם רואים את מצבה ומאוד קשה להם... בהחלט אני אבקש מהרופא הפנייה למרפאהת זיכרון. הוא הביא לי טפסים עכשיו להעביר אותה ליחידת טיפולי בית כי היא מרותקת לבית, בקושי הולכת, גוררת את הרגליים, שוקלת איזה 120 קילו(לא פשוט לי להתמודד איתה כול פעם שצריך לקחת אותה לשרותים... וכו) ונעזרת בהליכון. אני גרה בביניין בלי מעלית כך שלקחת אותה לכול מקום הופכת למסימה בפני עצמה. עכשיו הגידו לי... גם שעות אחר הצהרים/ ערב הם הכי קשות אצלכם? היא בחוסר שקט, עצבנית, מבקשת הביתה (ושאני אלך גם הביתה!) רוצה למיטה "שלה" היא לא מזהה את מיטתה כך שאני עושה איתה סיבוב בחדרים ואז אומרת לה "הנה הגענו" ואז היא מסכימה לשכב ( זה גם ב 1,3,5 לפנות בוקר!) ולמחרת מאוד קשה לי לתפקד בעבודה!!!!!!!!!! אני ממש גמורה!! תודה לכם וסליחה שיצא לי מגילה!

ענתי44

New member
שבוע טוב

אני שמחה שחלק מהדברחם עשית. ודבר נוסף. יש לך בהחלט בעל מדהים ומיוחד במינו. זה מאוד קשה לילדים לעמוד במצב כזה. במיוחד שהיא היתה רחוק מהם שנים רבות. אחייני מאוד מאוד קשורים לאמא שלי, שהיתה סבתא מדהימה, וקשה להם לראות אותה במצבה.הם משתדלים ובאמת מרעיפים עליה המון חום ותשומת לב אבל אני יודעת שרגשית זה קשה להם מאוד. לכן הביני את ילדיך. אבל הם גם לומדים שיעור חשוב בחיים. הם רואים את הוריהם ממלאים באהבה ומכל הלב אחר מצוות כיבוד הורים. בקשר להחרפת מצבה של אמא הרי שכדאי שתחכי לאישור ממרפאת זכרון שיעיד מה מצבה. האם יש לך אפשרות לעבור לדירה בקומה נמוכה או לדירה עם מעלית?? כי אם כן הרי שנפתחת בפניך ובפני אמא האפשרות למרכז יום. מהבוקר ועד הצהרים. שם אמא תבלה בסדר יום ופעילות מועילה וגם תסעד שתי ארוחות ואף יש אפשרות שיקלו עליך עם המקלחת. אמא שלי במרכז יום מהבוקר ועד קרוב לשתיים בצהריים, ואני מאמינה כי הדרדרות במצבה איטית יותר בזכות המקום המבורך הזה. שעות אחר הצהריים והערב, בעיקר אחרי השקיעה הם זמנים קשים מאוד ואי השקט שאת מתארת שפוקד את אמא שלך מוגר לכולנו. רבים מהחולים לא מתקשים בהליכה אך יש שכן. אמא שלי למשל, הליכתה ממש הוגבלה ומאחר שגם עברה אירוע מוחי היא בכסא גלגלים היום.האם יש לך בבית אביזרים מקילים כמו כסא רחצה? או ידיות אחיזה או אפילו אפשר להזיז אותה בבית בכסא משרדי על גלגלים, זה מה שאני עשיתי לפני הכסא גלגלים כשאמא שלי התקשתה ללכת, ומדובר באשה שהיתה פעלתנית מאוד לפני המחלה. זה בסדר. את לא צריכה להתנצל על כמה שכתבת, גם אני כותבת לא מעט. אנחנו כאן לעוד שאלות, עיצות או סתם לשפוך את הלב.

bubu3

New member
|4תודה לך שוב... דבריך מחזקים אותי

מאוד. מחר בבוקר אזמין תור למרפאת הזיכרון. הלוואי והיתי יכולה לעבור דירה!! זה לא בא בחשבון, אין תקציב. שנינו שכירים עם משכורות ממוצאות-, מגדלים 3 ילדים, עולים "חדשים" בעצמנו, עם משכנתא בשמיים... משתדלים ומקווים לטוב. שבוע טוב לכולם ותודה גם לכול העונים.

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif זה לא אבוד

ראשית תבררי אפשרות של עזרה מצד הרשויות בקשר למעבר דירה. או תבררי אפשרות להשכיר את הדירה שלך ולשכור דירה עם מיקום טוב יותר. לא יתכן שתמשיכי ככה את תתמוטטי. אמא שלי פחות מחצי ממשקל אימך, ואני אישה גדולה ונקרע לי הגב מלסחוב אותה. אבל אנחנו גרים בדירת קרקע. חייבים למצוא מוצא לזה. ובקשר לקשיי ניידותה. כבר כתבתי בעבר כשיקרנו בתל השומר בחברת מילבת שנותנת פתרונות בחיי היום יום לחולים עם קשיי ניידות ונכים. בביקור שם ראיתי אביזרים שונים שמקלים על החיים, למשל, מנוף שעוזר להרים נכים. או כורסה שמתכוונת ע"י שלט ממצב ישיבה למצב של העמדת האדם על הרגלים בלי שמישהו ירים אותו. כדאי לך ליצור איתם קשר ולבקר.

gala lo

New member
תל השומר

תפני ישרות למרפאת הזיכרון והזמיני תור. כמו כן יש במרפאה עובדת סוצילית בשם אביבה. תמיד מוכנה לעזור ויעץ.

bubu3

New member
רגע רגע שכחתי לשאול!

מה עונים לה כשהיא שואלת על אבי ובני משפחה שנפטרו כבר לפני שנים? היא גם מתחילה לקרוא להם בעמצא הלילה! ומה בקשר להורדת בגדים מול בני המשפחה? מצפה לתגובות!

ענתי44

New member
בובו שלום

כשאמא שואלת על בני משפחה שנפטרו שקרי לה. בשום פנים ואופן אל תגידי לה שהם נפטרו. כי היא שוכחת את המסר וכל פעם תבכה אותם מחדש. תגידי לה שהם בעבודה, שהם בטיול או כל דבר העולה על רוחך שירגיע אותה. וכשהיא קוראת להם תגידי לה שעכשיו לילה והם הלכו לישון ושבבוקר הם יבואו. בקשר לזה שהיא מתפשטת זה משהו ידוע במחלה. אמא שלי פעם התחילה להתפשט בתור למרפאה. פשוט אל תרשי לה. אם היא התפשטה כבר תלבישי לה בחזרה. אם היא מתחילה להתפשט תגידי לה בהחלטיות לאאא!!! אמא שלי מתפשטת ומוציאה שיניים אבל נותנת לי להלביש אותה. כי אני ממש רצינית ומורה לה בלי מקום לויכוחים לא להתפשט לפני כולם.

udi98

New member
אלצהיימר

היי אני מכיר את הנושא טוב ואני חווה את המחלה שגם אם שמה הוא אלצהיימר או דמנצייה או סתם תשישות נפש אין זה משנה. את שחוקה וכן משפחתך,לצערי אימך פחות חשובה כעת טלא את ומשפחתך. ראשית דחוף למצוא פסיכוגריאטר שדובר ספרדית ע"מ שיוכל לתשאל אותה ישירות ולהתרשם .מספר שאלות לי: היכן אתם גרים? מה עבודתך? מה עבודת בעלך? בני כמה הילדים? בני כמה אתם? אם תרצי לכתוב לי מייל אישי אז זה בסדר [email protected]

bubu3

New member
תודה וענתי ועודי

שוב עבר על כוחותינו לילה קשה. הפעם היא קמה לאכול. עד שלא נתתי לה את הבננה שהיא רצתה לא הסכימה לשכב.5:20 כבר התייצבה שוב בסלון. עודי למה אתה שואל? בעלי ואני בני 40 +-, ילדים תיכוניסטים2 ועוד אחד ביסודי. איזור המרכז. מבקשת לא למסור פרטים על מקום עבודתי ושל בעלי. שבוע טוב לכולם

udi98

New member
קשה אבל אפשר

ילדים אנא העזרי בילדייך הם בתיכון ויכולים לעזורק גם אם נראה לך שקשה להם , האם פנית כבר לביטוח לאומי? רןפא פסיכוגריאטר? אל תנסו להתווכח או לשכנע לגביי המציאות כי המציאות של אמא שונה ואינה ניתנת לוויכוח או חינוך. בהצלחה אצל הרופא אודי

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif

כן זה קשה אני יודעת.אבל מנסיוני אי אפשר להתווכח איתם. כלומר אפשר אבל עדיף לדבר אל הקיר. תגידי לה שזה אמצע הלילה והיא חושבת שזה יום, אז לא יעזור לך. פשוט לא לריב איתה. האם יש איזה עיסוק שהיא אוהבת במיוחד שאפשר לתת לה כדישלא תעיר את כולם? למשל מוסיקה מרגיעה את אמא שלי. האישה שלא סבלה טלוויזיה מרותקת לערוץ המוסיקה.

למעלה