חדשה פה - סקיצה לקראת גיבוש תכנית

fireman

New member
שלום

ראשית כדאי להעלות תרשים גדול יותר שהמידות בו קצת יותר ברורות. השאלה הראשונה שאני שואל היא מה חשבתם לעצמכם שהכנסתם את המדרגות לתוך החדר?!?מי תכנן את הדבר הזה?!

yoodit

New member
קומה אחת

אופס, כנראה שהמוכר הפך למובן מאליו. על כל פנים, התכנית היא לבניית קומה אחת כשהמדרגות המופיעות בסקיצה לא יבנו ורק מיקומם תוכנן במידה ונרצה להרחיב בעתיד לקומה שניה. כך שתכנון המדרגות הוא משהו יותר "פנימי".

בינא

Member
יופי של תוכנית - אבל יש בה בעיות...

מדוע קירות הפנים בעובי של 20 ס"מ? (צריך להיות 10 ס"מ). אתם משפחה דתית נכון? מדוע יש אסלה במרכז הבית במקום ליד קיר חיצוני עם חלון? למה לממ"ד יש חלון הדף הזזה ועקב כך קיר בעובי 30 ס"מ כאשר הממ"ד "מוסתר" במקרה כזה עדיף לבצע חלון פלדה דו-כנפי ואז הקיר יהיה רק 25 ס"מ. לבית הזה יש גג רעפים?

בינא

Member
חלון דו-כנפי לממ"ד מאושר ע"י הג"א

לא ברור לי מהיכן המידע שלך. הוא פשוט לא נכון!

fireman

New member
../images/Emo45.gif

אצלי בבית יש חלון הדף דו כנפי. אושר גם אושר.

bis fd

New member
אנחנו מחיבים בדו כנפי

לחלון גדול חיבים דו כנפי

לטעמי ! אם במקום הממ"ד

הייתם הופכים את הנישה הזו או לפטיו או לחצר פנימית עם גקוזי או פרגולה , זה היה משדרג את התכנית פי כמה וכמה כן, אפילו במחיר של העברת יחידת דיור אחד לקומה השניה . ליחידה בקומה השניה יש יתרונות חשובים . ניצול הגג כמרפסת , יתר פרטיות לאחד הילדים . במחיר זה לא צריך לשנות יותר מידי

fireman

New member
משנה משנה.....

זה עוד תוספת שטח לבית כשטח בניה, תוספת של תקרה נוספת, תוספת מדרגות, היום מדרגות ומעקה זה סיפור של 15000 ש"ח רק לקוסמטיקה - מעקה וחיפוי, לפני שדיברנו על היחידה הנוספת שתדרוש הצמדת שירותים ומקלחת ומטבחון..... ההפרש משמעותי גם בכסף. וסתם באופן כללי, אני נגד פטיו.

תוספת מבורכת !

כפי שהתכנית נראית היום, היא יותר מידי דירתית וצפופה , תוספת של 30000 ש"ח לבניה זה לא נחשב הבדל משמעותי . את המדרגות הם כנראה בשלב כל שהוא יבנו ממילא . פטיו או חצר פנימית מורידים משטח הבית ולכן התוספת של השטח הדרושה ליחידת דיור בקומה השניה, היא לא גדולה .

yoodit

New member
סקיצה סופית

תראו, הסקיצה שהועלתה על ידי הולכת להתגבש כתוכנית של הבית שלנו. מכיוון שכך אנחנו רוצים לדעת שאין שם איזושהי טעות מקצועית או משהו בסגנון הזה.... ראשית אשמח לשמוע יותר פרטים על נושא הממ"ד ועל נושא עובי הקירות. טרם בדקתי עם האדריכל את עובי הקירות בבית וזו סוגיה שיש לתת עליה את הדעת במידה וניתן להצר אותם. תודה לכל המגיבים

fireman

New member
מה זה "טעות מקצועית"?

תכנון של בית זה עניין של אופי, העדפות אישיות וטעם אישי. כל מה שמקצועי לא צריך לעניין אותך ולכן אני תוהה למה בינא נתפס להבדל של 5 ס"מ בקיר של הממ"ד.....זה זניח, אל תעסיקי את עצמך בקטנות האלה כי זה באמת בקטנות. עדיף להתייחס להצעות של אנשים יותר בנוגע לתכנון ולצורה של הבית ולא לעניין עובי הקיר מסויים. אם יש מקומות בהם יש לך קיר 20 הם כנראה נבנים בכדי להתמזג לתוך עמודים בחתך רוחב של 20 ס"מ (אצלי בבית כל העמודים כאלה כי מישהו בשלב התכנון חשב על בריכה\ספא על הגג של הבית) את יכולה לבנות בבלוק 10 ס"מ אבל ישארו לך עמודים בולטים בבית, זה יכול להפוך ליתרון ויכול להשאר חיסרון אסטטי.

אפשר לשאול למה אתה נגד פטיו?

אנחנו עדיין לפני תכנון ואנחנו חושבים על פטיו פנימי אז אני אשמח לשמוע בעד ונגד תודה

fireman

New member
לא אוהב.....

לא נתפס לי טוב בעין. עניין של טעם, זה מרגיש לי כמו חור בתוך הבית או גינה לשום מקום.

פיטנגו4

New member
מאד בעד

אבל, כמובן, בהנחה שהוא לא "תקוע" סתם, אלא שכל הבית סובב אותו.

הערות

(1) לא אוהב את החלונות ליד המיטות. נראות לי צרות. זה רוחב ברוטו, בנטו זה ייראה כמו חריצי ירי. (2) במטבח יש חלון בצד הדרומי. בסוף תצטרכו להתקין תריסים שיהיו סגורים כל הזמן כי זה מאוד מסנוור בעת העבודה במטבח. (3) יש חלון מעל התנור. לא רעיון טוב. יתלכלך מאוד מהשמן. (4) כמו שפיירמן כתב, התוכנית לא כל כך ברורה. צריך צילום יותר טוב. (5) הסלון ופינת האוכל נראים לי נחמדים. (6) אני מניח שאתם חושבים על פרגולה שהוא גגון. זו בנייה לכל דבר ועניין (ארנונה, אחוזי בנייה, וכו). (7) תוודאו שחלון הממ"ד הוא דרה קיפ. (8) הכיור בשירותים - פיצפון. כבר התלוננתי על אדריכלים שעושים את זה. זה נורא. גם יהיה מאוד קשה לפתוח ולסגור את הדלת. (9) מטבח כל כאן קטן (אין אפילו מזווה) וכל כך הרבה דיירים. נראה לי בעייתי. (10) עם ארון השרות במעבר - המעבר מאוד צפוף. צריך לפחות 120 ס"מ. זהו בינתיים. צריך תוכניות יותר ברורות כדי שאוכל להגיב כמו שצריך.

פיטנגו4

New member
בית קרקע עם הגב לגינה

אני מציעה לך להזכיר לאדריכל/ית שעברתם לבית קרקע. נדמה לי שהוא שכח. אולי אני לא מצליחה להבין, אבל מה בתוכנית הזו מבדיל אותה מדירה בקומה 7? חוץ משביל הכניסה? וגם מרפסת שהפכה להיות "פרגולה". אם יש אכן גינה, למה שלא כל הבית יבנה כמו בית שנבנה על הקרקע? מה זה רצועת הגינון המוזרה עם השפיץ בחזית הבית? (התשובה: טעות תכנונית! מישהו שרטט שביל, שגם הוא מוזר בהחלט, וזה השטח שנשאר לו. לא כך מתכננים!) למה רק יציאה אחת לפינה של המגרש? האם יהיה נעים לשבת במרפסת בפינת המגרש כ"כ צמודים לשכנים? את מודעת לכך שצריך להשאיר רווח מספיק כדי לשתול צמחיה למיסוך? או שאתם מתכננים חומה גבוהה בנויה? ועוד משהו:אם מטרת הפרגולה היא הצללה - ולא רק כאלמנט "עיצובי": בבוקר, תהיה שמש מזרחית שתכנס בזוית כזו שהפרגולה לא תעזור, בצהרים המוקדמים אכן יהיה צל על המשטח המרוצף. אבל מי יצא בקיץ בצהרים לגינה?! אחה"צ הפרגולה מיותרת, כי הבית עצמו יצל על כל השטח.

למעלה