חדשה פה עם הרבה שאלות

noabuba

New member
חדשה פה עם הרבה שאלות

היי לכולן,
בבית נסיך בן ארבע מהריון ספונטני לחלוטין. לאחר נסיונות רבים להיכנס להריון שני ערכנו בדיקות והסתבר שבדיקת הזרע של בעלי לא טובה.
הרופא המליץ לחכות כשלושה חודשים. ואכן חיכינו בעלי ערך שוב את הבדיקה והתוצאות לא השתפרו בהרבה.
אני מבינה שכנראה אצטרך טיפולים.
אני מאוד חוששת מזה בעיקר מהעובדה שבעיית הזרע תשפיע על האפשרות להיכנס להריון.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל.

זקוקה לתמיכה נפשית לא מסוגלת לשוחח על כך עם בעלי כי הוא לא מעוניין לדבר על זה כרגע.

orange star

New member
הי ברוכה הבאה לשהות קצרה ...

מבינה אותך מאד. אנחנו מנסים המוווןן זמן כשבבית ילדון בן 3:8 מהריון ספונטאני ומהיר ...
מה שכן - אנחנו לא מוסברים , ודווקא בעיניי זה מעודד שאיתרו את הבעייה.
יש הרבה דברים שניתן לעשות בכדי לשפר זרע. יש גם אורולוגים שמתמחים בנושא פוריות הגבר- אם טרם הייתם אצל כזה כדאי שבעלך ילך.
אפשר גם לשנות תזונה ולשפר - תקראי על זה באינטרנט. למשל כדאי תזונה עשירה באבץ , הרבה שקדים ואגוזים טבעיים.
כדאי שיחליף את כל התחתונים לבוקסרים משוחררות
ועוד.. לגבי הבעל שלא מוכן לדבר - אולי דרך רופא שמתמחה בנושא יעודד אותו שיש מה לעשות.

בנוסף, אם תעשו הזרעות זה יכול לשפר את הסיכויים שלכם - כמובן תלוי מה הבעייה בזרע (יש כל מיני פרמטרים) אבל לקראת הזרעה הזרע עובר השבחה ובוחרים את הטובים ביותר.

בקיצור - מקווה שהכנסתי לך אופטימיות. יש מה לעשות. הרבה יותר גרוע בעיניי להיות תקועים ב"לא מוסברים".

חיבוק ובשורות טובות

noabuba

New member
היי,,

ראשית תודה על העידוד....

הרופא אמר שבהזרעה אין סיכוי רק הפריה חוץ גופנית מאחר ויש בעיה בתנועתיות למעשה מעט מאוד זרעונים מצליחים לחיות ולכן הזרעה לא תעזור.

ניסיתי לשכנע אותו לשנות תזונה, לקחת ויטמינים אך לשווא. נראה שהוא מסתגר בתוך עצמו. הוא מבין שכנראה זה הכיוון אך קשה לו לקבל את זה.

קשה לי שאני לא יכולה לשוחח איתו על מה שאני מרגישה ובעצם אני מרגישה לבד ועדיין לא התחלנו את התהליך.

לא מוסברים

orange star יקרה,
גם אני מהלא מוסברים, וזה לא מנה בעדי להיות כרגע עם שני ילדים מתוקים, שניהם מטיפולים אגב, והיד עוד נטויה..
אחד מהפרופסורים יודעי השם בתחום, אמר בצורה מאד ברורה, שלמרות ש"לא מוסבר" זו סיטואציה מתסכלת, המציאות מוכיחה שהזוגוץ הלא מוסברים, הם בעלי אחוזי הצלחה בטיפולים זהים לשל אלו שכן מצאו אצלם בעיה מוגדרת.
ועוד דבר, שמאחר ולא מצאו כל בעיה, תמיד ישנה האפשרות שפתאום יתחמק לו איזה הריון ספונטני..
כך שהכל בסדר. אפשר ומומלץ להניח את התסכול בצד, הוא לא מונע מבעדנו להצליח בטיפולי הפוריות, ולא מוריד מסיכויי הכניסה להריון.

orange star

New member
ברור....

יקירתי אני כבר שנה בטיפולים....
התסכול קיים מטבע הדברים מהזמן הרב שאנחנו מנסים (את וודאי מתארת לעצמך שלא ויתרנו על ניסיונות טבעיים...)
בכל מקרה לא ממש הבנתי את פשר ההודעה שלך, אני כתבתי בניסיון לעודד את פותחת השרשור.
בהצלחה לך

מזדהה ורוצה לעודד אותך

גם לנו לפני פחות משנה גיליני בעיית זרע אצל הבעל (וריקוצלה) וזה אחרי 2 הריונות ספונטניים (יענו, 2 בנים שובבים).
אז נכון שהשוק מאוד גדול כי לא דמיינו שפתאום יכולה להיווצר בעיה אבל החלטנו פשוט להתמודד עם זה בדרך האולטימטיבית- ivf.

כמובן שצריך לקחת בחשבון שזה תהליך שלא תמיד פשוט ומצריך הרבה כוחות ומשאבים אבל לדעתי שווה כל רגע.

יכולה לעודד אותך שעכשיו אנחנו כבר אחרי הטיפולים ובהריון, כך שתהיי אןפטימית. אני יודעת שבעיית זרע ניתן בהחלט לפתור.

אני כאן אם תצטרכי משהו...

noabuba

New member
זה אכן נשמע ממש מעודד

הייתי שמחה לשמוע קצת למה לצפות כי אני מבינה שאני הולכת לעבור את כל ההליך ולא בעלי ויתכן שבגלל זה גם קשה לו.

אני מאוד חוששת מזה בעיקר כי אני לא יודעת איך אני הולכת לעבור את זה

תודה...

נטלייי

New member
גם אנחנו מאותה מחלקה

רק שאצלנו לא היה הריון ספונטני, אלא הקטנטונת גם הגיעה מטיפולים.
בהתחלה הייתי ממש מדוכאת מזה, בכיתי הרבה וחשבתי שזה סוף העולם.
אבל ברגע שהתחלנו את התהליך, הבנתי שזה ממש לא נורא (חוץ מההמתנה לבטא שמורטת עצבים
), ובאמצע יש גם 2 ימי חופשת מחלה של השאיבה וההחזרה.
מה שבאמת עודד אותי זה שאנחנו יודעים מה הבעיה, ופועלים לשם השגת המטרה.
זה בסדר אם עכשיו את קצת עצובה, וזה בסדר גם לבכות - כי עדיף מאשר לשמור בבטן.
אבל חשוב מאוד לדעת שזה לא סוף הדרך, אלא רק ההתחלה...

בהצלחה

דודיי3

New member
מזדהה ו..ת

קופצת בפורום פוריות..
יקירתי אני נמצאת במצב דומה .. ו התהליך ללא ספק לא קל בעיקר כשהבעל נהייה מופנם ומתקשה לשתף פעולה .. בעלי היה כך בהתחלה ואף עד היום יש קשיים אבל בהחלט היה שיפור בהדרגתיות .. ההתמודדות של הגברים עם הבעיה יותר קשה מנשים בעיקר כשהם רואים את מה שעוברת האישה הם מרגישים חסרי אונים..
מנקודת מבט של מישהי שעוברת אותו מצב .. תהיי סבלנית ( יודעת שזה קשה ומעורר הרבה כעס) אבל לאט לאט הוא יתרכך ו יהיה יותר שותף

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...

קודם כל ההסתגרות שלו מאד טבעית, הוא קרוב לודאי מרגיש כל מיני רגשות הקשורים לפגיעה בגבריות, אשמה ועוד כל מיני - ולעתים לוקח זמן להתאושש מהתחושות האלה.

לגבי מה צפוי במידה ותעברו IVF (הפריה חוץ גופית ) - אני מצרפת את המאמר שלנו ללמתחילות - אני חושבת שזה יעזור להבין מה צפוי וגם יעזור לך לחדד שאלות יותר ספציפיות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=183&aId=75156

לגבי בעיית הזרע, מה שאת מתארת מצביע על בעיה יחסית חמורה - האם הוא היה חולה עם חום? האם הוא נוהג ללכת עם סלולרי בכיס? מכנסיים הדוקים? תחתונים הדוקים? מעשן?
אני בעד לשנות הרגלים התנהגותיים לפחות עוד לפני התזונה שלעתים יש אנשים שקשה להם איתה.
להתרגל לא לשים את הסלולרי בכיס, ללכת עם מכנסיים יותר רפויים, ותחתוני בוקסר - יכול לשפר מאד את המצב. גם הפסקת עישון מאד עוזרת.
תני לו זמן להרגע ואז נסי להציע את הדברים האלה, אם לא רוצה לדבר על זה איתך, אני מציע שהרופא עצמו ידבר איתו.

למעלה