חדשה פה..עם 2 שאלות:)

• פותח הנושא hg91
  • פורסם בתאריך

hg91

New member
חדשה פה..עם 2 שאלות:)

היי, קוראים לי הודיה, ואני בכיתה יא', עכשיו מתחילים אצלנו את ההכנות לפולין (לתחילת שנה הבאה) וסוגרים את ההרשמה (הראשונית והקובעת) תוך שבוע, עוד לפני שעברנו את כל ההכנות שנדע עד כמה אנחנו בנויים לזה ורוצים את זה.. אני אמנם כן רוצה ללכת, כי אני חושבת שזה חשוב, אבל נורא מתלבטת- גם בגלל המחיר (כמעט 7000 שקל) וגם בגלל שאמרו לי שזהו מסע נורא קשה..(ואני דיי רגישה בקטעים האלו..) אשמח לקבל ממכם עצה על מה מומלץ לעשות (מסיפורים שאמרו לי הבנתי שחלק זה שינה להם את החיים וחלק פשוט אמרו שזה בזבוז..) מה אתם אומרים? איך לקחת את ההחלטה? ועוד שאלה קטנה..יש סיפור על אייכמן שבגלל יום השואה והדיבורים על השואה בזמן האחרון נזכרתי בו... סיפור על מישהו שבשואה היה ילד קטן שאייכמן התעלל בו והכה אותו בשוט, וכשאייכמן נתפס אותו הילד היה במשפט שלו (כשוטר אם אני לא טועה) סיפור מדהים שמאוד נגע בי ואני פשוט לא זוכרת איפה קראתי/שמעתי עליו..אולי מישהו יודע את השם? מוכר לו הסיפור? *סליחה על החפירה* טנקס:)

שירנות

New member
היי:)

קודם כל ברוכה הבאה:) טוב אז ככה...לצאת!חד משמעית בלי שאלות בכלל,אני יודעת שזה מפחיד וזה מן מסע אל "הלא נודע" אבל זה באמת שווה הכל... מאוד קשה לסכם את הכל לכמה משפטים ולנסות להסביר לך למה זה כל כך שווה את זה-אני יכולה למלא 5 דפים עם סיבות ועדיין ישאר לי מה לכתוב לך... אני ינסה להסביר את זה בצורה הכי מרוכזת שיש... 1.בקשר לכסף-נכון,המסע יקר,אפילו מאוד מאוד יקר...אבל הוא שווה כל שקל!פשוט שווה כל אגורה ששמים עליו!רק אחרי שעוברים אותו מבינים עד כמה הוא היה שווה את הכסף,לי לא היו התלבטויות בקשר לכסף בתחילת התהליך אבל ממש שבוע לפני היציאה פתאום נתקפתי פחד כזה שאולי הכל סתם,שאולי זה לא שווה את הכסף.ובעצם מה אני צריכה את כל זה?אני יכולה לעשות עם הכסף הזה כל כך הרבה דברים אחרים,אז דווקא איזה מסע לפולין...מי אמר שזה ימלא את כל הציפיות שלי?מי אמר שזה יספק אותי,ירגש אותי,יגע בי,מי הבטיח לי שבסוף המסע אני יחזור לארץ ויגיד "ואוו,זה היה שווה את הכל!"...?אפילו היו לי ספקות אם לא כדאי בכלל לוותר על הכל...והיום אני יכולה להגיד שזה כן מילא את הצפיות שלי,זה כן סיפק וריגש ונגע ועיניין זה כן היה שווה-את הכל!. 2.בקשר לרגישות-יש את הספקות האלה להרבה אנשים שרוצים לצאת..את לא היחידה,אני יכולה להגיד לך ככה-המסע הוא לא כזה קשה כמו שאנשים מתארים אותו...זתומרת הוא קשה אבל יש שם כל כך הרבה תמיכה מצד כולם את לא תאמיני כמה תתגבשו שם,פתאום תראו אנשים שבחיים שלהם לא דיברו לפני המסע יושבים מתחבקים ובוכים ביחד,המורים הופכים פתאום לבני אדם-את רואה אותם באור אחר יש תמיכה מדהימה מצד כולם,המדריכים המדהימים האיש/אשת עדות כולם כל כך עוזרים-כשצריך לדבר,כשצריך חיבוק,הם שם בשביל כל דבר שרק תצטרכי-גם אם זה בשעה 3 בלילה...אני אישית נשארתי עם אחת המורות המלוות לדבר עד 4 בבוקר אחרי יום ארוך ומפרך שהתחיל ב6 בבוקר ונגמר ב11 בלילה כשהגענו למלון והיא עוד ישבה איתי לדבר עד כל כך מאוחר... מעבר לתמיכה המדהימה שיש שם שהיא כל כך עוזרת ומקלה מהדבר הזה שיושב עלייך אחרי כל יום קשה כזה...יש גם הרבה כיף,זה לא מסע של סבל!אחרי כל מחנה המורים עוברים באוטובוסים מחלקים כל מני הפתעות שמרימות את המצב רוח כל מני ממתקים שיהיה מתוק בלב...יש ערבים מגניבים כאלה שבהם אפשר קצת לפרוק את כל מה שנאסף כל היום-אוכלים במסעדות גדולות כאלה מן ארוחת משלחת כזאת יושבים כולם ביחד בכל מני מסעדות מיוחדות-לנו היו 2 כאלה-מסעדת קריוקי ומסעדת פולקה,זה היה ממש נחמד זיכרונות שישארו איתי לכל החיים עם החברים שלי.ביום שישי עושי קבלת שבת משותפת עם חלות ויין... יש גם את הימים שיש בהם את הצד היותר "כייפי" של המסע הולכים לקראקוב לכיכר ויש שם שוק ענק וגם בוורשה,יש משלחות שהולכות לקניון(אצלנו זה היה ביום האחרון בדרך לשדה)... המסע הזה הוא דבר מדהים!אני כל כך צמחתי בו רק היום אני מבינה כמה(חזרתי לפני קצת יותר מחצי שנה)אני אל יגיד לך שחזרתי עם תובנות חדשות על החיים,אבל היום אני בן אדם כל כך שונה מלפני חצי שנה....לא דווקא במובן שישר קופץ לראש אבל אני כן בן אדם שונה מבחינת הפתיחות שלי וכמה שאני יותר אני פתאום.... טוב,נראה לי שזה מספיק,יש עוד כל כך הרבה אבל כבר התחלתי לחפור,אז רק לסיכום,לדעתי-לצאת!פשוט ככה,בלי יותר מדי שאלות כי זה באמת משהו שהוא לא אפשרי בכלל לחיזוי או להבנה-מי שלא היה שם ועבר דבר כזה בחיים לא יוכל להבין,ואת זה כמעט(אם לא כל מי שיצא)כל מי שיצא יגיד...זה חוויה באמת מיוחדת וחד פעמית חוויה,את לומדת להכיר את עצמך את החברים שלך ואת האנשים שמסביבך הרבה יותר טוב,פתאום את מבינה קצת יותר-כי באמת אי אפשר לצאת מזה עם הבנה,הרבה פעמים חוזרים עם יותר שאלות ממה שנוסעים אבל מה שכן,מבינים טיפה יותר מלפני כמה ימים כשעוד היינו לפני... ואוו איזה חפירה...מקווה שהיה לך כח לקרוא
את מוזמנת להסתכל במאמרי הפורום,יש שם המון חוויות של אנשים שחזרו,אני בטוחה שזה יכול לעזור לך:) נשמח לשמוע מה החלטת בסוף:) אם יש לך שאלות תהיות או כל דבר אחר את מוזמנת לשאול-נשמח לעזור:)

hg91

New member
[:

קודם כל תודה על התגובה המעמיקה:) (וכן קראתי את הכל, ולא זו לא כזאת חפירה:p) ותודה על העצה... היום באמת הכנסתי את עצמי לרשימה של אלו שמעוניינים לצאת...נראה איך כל העסק יתגלגל! ואני ממש מקווה שאני אוכל להתגבר על הקטע של הרגישות וגם הכסף ( אני מתכננת לעבוד הקיץ, הרבה! חח) ובאמת לצאת למסע הזה ולקחת ממנו כמה שיותר- בדיוק כמוך, ושאני אוכל להגיד לעצמי אחרי זה שזה היה שווה הכל. שוב, טנקס[[:

שירנות

New member
חח:)

חחחח...זה היה נראה כמו חפירה
... ובכיף:)זה תמיד כיף לספר לאנשים על המסע(זה הכי קרוב שיש ללחוות אותו שוב
). יופי:)אני שמחה לשמוע שנכנסת לרשימה:)... אגב,עושים אצלכם סינון-מי יוצא ומי לא? סתם בשביל הידע הכללי,פשוט אצלנו עשו ואז אמרו לנו שלא עושים את זה בכל בצפר אז זה מעניין אותי... אם זה יתגלגל בכיוון חיובי תקחי את ההכנות ברצינות-זה כל כך חשוב,הכנה לא טובה יכולה להרוס את כל ההתייחסות למסע למשל אצלנו היו כאלה שהתייחסו למסע בתחילת התהליך כמו לטיול וגם אמרו שהם נוסעים בשביל הטיול ובסוף התהליך של ההכנות הם החליפו את הנק' ראייה שלהם המילה "טיול" התחלפה במילה "מסע" וכל היחס שלהם בכללי השתנה...בקיצור זה ממש חשוב,זה יכול מאוד לעזור לך ולא בקטע של ה"טיול"-"מסע" אלא בקטע של הרגישות:)... בקשר לכסף-תעבדי:)זה חשוב:)אבל חוץ מזה את יכולה גם לבקש מילגה...תלוי באיזה עירייה את ומה התנאים לקבלת המילגה,יש עיריות שנותנות יותר מלגות עם יותר כסף ויש כאלה שפחות וגם פחות כסף אבל שווה לנסות:) חחח..איזה כיף לקרוא אותך לפני.הלוואי והייתי יכולה לחזור לימים של לפני...אני כל כך מתגעגעת לזה... ואל תדאגי,אני בטוחה שתפיקי מזה את הכי הרבה שרק תוכלי,את לא נשמעת כמו אחת שלא אכפת לה אלא בדיוק ההפך:)וגם אם זה לא יבוא בצורה מיידית אל תבהלי-לפעמים זה לוקח זמן,כמו אצלי:) בכל מקרה שמחתי לעזור:) ותעדכני בהמשך:)נשמח לשמוע מה קורה עם זה,מתי את יוצאת וכו'

or1malka

New member
במילה אחת פשוטה..

ל-י-ס-ו-ע-!!!!! פשוט ליסוע!! אין דברים כאלו!! פשוט אין! זה מדהים!!!! מי שמפספס...הפסיד ובענק! אפילו בלי להגיד לך עכשיו סיבות וכאלו,את תראי הכל ותביני את כל הסיבות כשתהיי שם! זה שווה כל גרוש! בלי יותר מדי מסביב,פשוט תרשמי ותצאי לדרך(גם ההכנה היא חלק חשוב מאוד) פשוט תזרמי! אני הייתי בדיוק כמוך בלבטים ענקיים בגלל הרגישות ושחוזרים אחרים וזה...עזבי אותך מכל אלה וצאי!! בהצלחה! :)

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifהודיה

את לא חופרת בכלל פה זה פורום המסע לפולין אז אנחנו די משוחדים בעד יציאה לפולין..

למעלה