חדשה פה-קרע והסתיידויות בכתף

חדשה פה-קרע והסתיידויות בכתף

נפלתי לפני שבועיים על הכתף,ופשוט ריסקתי את השריר,או יותר נקרע לי הסופראספינטוס?ויש לי הסתיידויות. אני סובלת מכאבים מטורפים מאז,ללא הפסקה,ולא מסוגלת להרים את יד ימין.לא מצליחה לישון.כל היום על משכחי כאבים,וולטרן,ובנגיי ואין שיפור.אני עושה פיזיוטרפיה,ולא מרגישה הטבה. אשמח לכמה מילות עידוד:)

kikona126

New member
כמה מילות עידוד?

זה עובר. היתה לי דלקת בסופראספינטוס (ששם זה המקום הראשון שתמיד יש בו) בדלטואיד ובייסיפס. במשך שבועיים לא יכלתי להזיז את היד בכלל, האורטופד אמר לי לא ללכת למחנה אימונים (יום לפני המחנה... מה שכמובן לא עשיתי והלכתי כמו גדולה...) אני זוכרת את התקופה הראשונה בפזיותרפיה, תרגילים ותרגילים והכל כואב עוד יותר, ולא ניראה שיש שיפור, ואז גם הגלי חשמל שכואבים... והייתי מתרגלת בבית וכלום לא עזר... (וגם קיבלתי טיפול תרופתי שהיה אפשר גם בלעדיו כי לא היתה לו השפעה) עם זאת המשכתי עם הספורט (כדורעף) ועשיתי מה שאני יכולה. לאט לאט היד התחילה לעלות למעלה, הכאב נשאר, אבל היתה לי תקופה של יותר משבועיים ללא כאבים, עכשיו שחזר הקור הכאב חזר קצת, אבל עם קצת תרגילים הוא נרגע כאילו ולא היה. (וזה עוד אחרי שכבר חשבו על זריקות לאזור) קחי את זה בפרופורציה, הכאב לא עובר ישר, יש לו שלבים, לי המליצו על קרח על המקום, יכולה להגיד שאחרי הקרח הייתי קמה בבוקר עם יותר כאב במקום, והחימום יותר עזר לי. תעשי תרגילים, אם התרגילים כואבים אל תמשיכי עם הכואבים בכח כי ככה הפזיותרפיסט אמר (מנסיון שלי) וכמובן תידעי אותו. אני עדיין עושה תרגילים עם גומיה כדי לחזק את האיזור, שזה לא יחזור.

kikona126

New member
אם נתנו הפיזיותרפיה

אז כן... יש להם גם תרגילים עדינים ללא משקולות וללא גומיות... וגם ללא הרמה מלאה של היד... בגלל שלא היתה תזוזה של היד הם התחילו תרגילים של קרע ואז גילו שמדובר בשלושה דלקות שונות... ובנוסף הם מקלים על השריר עם מדבקות כדי להוריד ממנו את הלחץ... לא לשלול ישר, הם יודעים את העבודה שלהם.

תודה רבה

אין לי ככ זמן לכתוב,אבל המון המון תודה על העידוד.

ברוכה הבאה
וכמה מילות עידוד

היי לא אמרת בת כמה את, ומה את עושה בד"כ בחיים. קרע בסופראספינאטוס הוא לאדברנעים . והוא כואב. לא ברור ממה שכתבת -איך בדיוק נפלת? האם קרע חלקי או מלא? האם ראית כבר אורתופד מומחה כתף? ולמילות עידוד: תראי, אם זהקרע חלקי- אין מה להיות יותר מדיי בלחץ. זהבאמת כואבמאוד. מאוד. וזהמגביל מאוד את התנועה. וזה מלחיץ אבל.. בד"כ אם אין לך בעיהכלשהי בגוף , הוא מתאחה ומחלים מעצמו. אפשר וכדאי לעזור לו להחלים בעזרת פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט. בד"כעם פיסיותרפיסט מומחה- זה מקצר את זמן ההחלמה לפחות בחצי. מה שעוד כדאי - לנסותלקנות "כורכומין" בנוזל, בעדן טבע מרקט. זה נוזל שמוכן על בסיס צמח הכורכום, והוא מאחהפצעים, מרפא דלקות ומחזק.יעיל מאוד במקרים כאלה. והכי חשוב- סבלנות, כמו שקיקי אמרה. אין דרך קיצור כאן. הכי חשוב - לא להניע יותר מדיי את היד בצורה לא מבוקרת לא לעשות תנועות שאסור. לוודאכל תנועה עם אורתופד ועדיף פיזיותרפיסט. ו.. כל מה שכתבתי כאן - נכוןלמקרה של קרע חלקי. במקרה ל קרע מלא.. בד"כ אין מנוס אלא ניתוח.

היי

סליחה,כתבתי ממש מתוך העייפות.אני בת 34,וכרגע אמא לשני ילדים קטנים.אחד בן חצי שנה,ואחת בת שנתיים.מיותר לציין כמה קשה לי כשיש כל הזמן כאבים ויד ימין מושבתת.נפלתי לפני שבועיים כשכיסיתי את הילד בשמיכה.נתקלתי בשמיכה ועפתי על הרצפה,והכתף ספגה את כל המכה.אני אנסה את הכורכומין.יש לי קרע חלקי,תודה לאל.יש לי תור למומחה כתף בעוד שבועיים.

kikona126

New member
אם את מאיזור המרכז

נתנו לי שם של מישהו, המליצו לי עליו בבית חולים, ואמרו שהוא ממש מומלץ. אני לא הלכתי אבל תמיד שווה לנסות. הוא דרך מכבי

הכי חשוב- לא להרים את הקטן

ואוו, אמא לשניים. כן, זה קשה. בלי שום ספק. מה שחשוב - הואבאמת לא השתדל אלאלמץאת היד, לא להרים משקלים כבדים, ובוודאי לא את הילדים ביד הזאת. אבל כן לנסות כמו שאמרה לך קיקי וכמו שהמליצה רותי - לעשות פיזיו, בעדינות, לעתים אולטרה-סאונד עוזר מאוד. ולא לעשות מעבר למה שאת יכולה, ולהשתדל לא להיכנס לתוך הכאב. כי אזאתעלולה לגרם לנזק. בתוך משהו כמו חודש- חודש וחצי,זהבד"כ מסתדר מעצמו, עם ובלי טיפול

ענתר

New member
ברוכה הבאה

אני אפילו לא מצליחה להגיד את המילה הארוכה הזו שכתבת אני מקווה שיעבור במהירות. ולמה צמר והקווים?

kikona126

New member
חחח

זה אחד משרירי הכתף, נמצא למעלה מאחורה... קוראים לו גם הסמרטוט בגלל הצורה שבה הוא זזה... ובעצם בגלל הצורה שלו הוא השריר הראשון בכתף שכואב במצב של דלקת או קרע, או יותר נכון בין הראשונים שנפגעים. (תמיד חושדים בו, ואם יש כאבים במקום אחר בכתף אז מאשימים גם אותו...)

ruthi26

New member
יפה איזה ידע kikona

רציתי להסביר הוא באמת נראה כמו סמרטוט, עם כמו פסים כאלה לכל הכיוונים, מצ'וקמק אבל איבר חשוב.. וכשהוא עושה בלאגנים, ממש לאנחמד

ruthi26

New member
קודם כל תרגישי טוב

ובאשר לכאבים, הייתי ממליצה לנסות הידרותרפיה, אם תראי שלא עובר אחרי 5 טיפולים בערך, תבקשי הידרותרפיה. זה המקום שעוזר מאוד. להשתדל כמה שפחות לאמץ את היד. אם את יכולה לחמם את המקום, זה יעזור, ותיזהרי עם משככי הכאבים, הם יכולים לפעמים יותר להזיק מאשר לעזור לך עם הכאבים. רפואה שלמה לך

למעלה