חדשה פה

חדשה פה

בוקר טוב! אני רוצה לפתוח חנות באטסי, התחלתי קצת לקרוא בנושא ואני מבינה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל כבר יש לי מלא שאלות

1. עלות - בנוסף לתשלום לאטסי ולפייפאל האם יש תשלום נוסף שאני צריכה לקחת בחשבון? נניח כשהכסף עובר לבנק ו/או המרה לשקלים? אם כן כמה? אני מבינה שאפשר לציין את המחירים בשקלים ואז לא תהיה המרה אז שזה לט מומלץ.. נכון?

2. מע"מ - צריך לחייב מע"מ אם מישהו רוכש מחו"ל?

3. אני כרגע עצמאית בתחום שונה ממה שאני רוצה למכור. אני אולי אהיה שכירה בקרוב- האם יהיה אפשר להיות שכירה אבל גם עסק פטור במקביל? מה אני עושה כרגע אם אני עצמאית? (העסק עם שותף נוסף שלא יהיה מעורב בחנות).

4. האם צריך להוציא חשובנית החל מהקנייה הראשונה? או לחכות לראות מה קורה?

5. משלוח - אני מבינה שצריך לשקול ולברר עלות פר משלוח בבית הדואר. לשלוח רשום או לא רשום? אני מבינה שאי אפשר לעקוב ממילא...

6. אני ארצה למכור בובות עבודת יד. איך עושים במקרה שאני רוצה למכור משהו שלא במלאי כרגע אלא לעשות לפי הזמנה של משהו קיים ו/או בובה לפי העדפה של הקונה (צבע שימלה/שיער וכו)? ראיתי שכותבים "יתכנו שינויים קלים בין התמונה ובין מה שיוצא" - נכון? ואז איך זה הולך? מעבירים כסף לפני שאני מתחילה לייצר?
7. אני מבינה שיש הטבה שאפשר לקבל ממישהו עם חנות קיימת שעוזרת לשתי החנויות - מישהו מעוניין לתת לי?

8. תמחור - באחד מדיפי העזרה שקראתי מציעים באטסי לתמחר בצורה כזו: כל ההוצאות+ שעות עבודה+רווח - והכל כפול 2... זה יוצא סכומים מטורפים...האם אתם מתמחרים באמת בשיטה הזו??? האם אתם באמת מצליחים להרויח אחרי כל ההשקעה בשעות סידור החנות ועבודה וחומרים?

אני יודעת שהצפתי. אשמח לתשובות אפילו חלקיות ובוקר טוב

ברוכה הבאה

1. פאיפאל 4%, המרה לשקל עוד 2.5%, אטצי 3.5% ועוד כמה סנטים פה ושם, לכן קחי בחשבון שהעלות היא בערך 10%. אכן עדיף שהמחיר יהיה בשקלים כמו שדנו עכשיו בדיון "הגדרת מטבע".

2. את עוסק מורשה? אם כן אז את צריכה לדאוג לרשימון יצוא כדי שתהיי רשאית להוציא חשבוניות עם מע"מ אפס. את יכולה לפנות לריבקה במכס הדואר ברחוב ההגנה 137 לעוד פרטים. אם את עוסק פטור אז את בכלל לא גובה מע"מ בכל מקרה לא?

3. מאמין שכן אבל רצוי להתייעץ עם רואה חשבון.

4. עקרונית כן. אבל לא הייתי ממהר אם עדיין אין לך תיק עוסק. קודם תראי שאת בכלל מצליחה למכור ושאת מכניסה יותר מ-100$ בחודש, אף אחד לא ירדוף אחריך בגלל כמה גרושים - אבל אני לא אחראי כן?

5. תלוי במחיר הפריטים שלך, אני בד"כ מתחת ל-20$ שולח רגיל, מעל רשום, מעל 60$ בד"כ באקו (יש גם אופציה של חברת שליחיות FLYING CARGO), האמת שהרוב אצלי עכשיו בכלל עם FBA של אמאזון. אם מדובר אצלך בפריטים קלי משקל (מתחת ל-100 גר) את שולחת בעלות של צרור, זה יוצא מקסימום 16.7 ש"ח הביול לרשום, אפשר לגבות 4-6$ וזה יהיה סביר בהחלט.

6. את פשוט מציינת בפרטים שזה MADE TO ORDER ושהייצור לוקח כך וכך זמן. אם זה CUSTOM ORDER את יכולה לדון עם הלקוח מתי יהיה התשלום.

8. כל אחד מתמחר לפי מה שהוא רואה לנכון ובהתאם לנישה והמתחרים שלו. לא חושב שנכון להכפיל פי שתיים. בוא נגיד שהחומרים לבובה עולים לך 50 שח (סתם משער), והשקעת עוד שעה עבודה שאת מתמחרת נגיד ב-40 ש"ח לשעה, הגעת ל-90, תוסיפי לזה את ה-10% עמלות ואת ב-100 שח רק העלות שלך. את בהחלט יכולה להכפיל פי שתיים ולמכור בובה ב-200 שח לדוגמא, ואולי אפילו ביותר, תלוי בביקוש ובכמה את מוצלחת.

AmorArt

New member
6 ו 8

בהזמנות מיוחדות אני מדברת עם הלקוח על כל הפרטים שאפשר, ופעמים רבות מצלמת צבעים של חוטים ואבנים כדי שהבחירה לגבי המוצר תהיה ממש שלהם.
אם יש לך כבר מודל ואת הולכת לעשות משהו שנראה 95% אותו דבר אז יש פחות על מה לדבר.
תנסי לעדכן כבר בפירוט מוצר לגבי מה שיכול לצאת שונה- אורך השימלה של הבובה, הגודל הכללי, צבע העיניים או כל דבר אחר.
שימי לב שבהכנסת המוצר יש אופציה בקטגוריות למוצרים שהם made to order ובזמני המשלוח את צריכה להכניס את ה process time כולל הזמן של הכנת המוצר.
&nbsp
בדרך זו את עושה תיאום ציפיות ואז הקונה צריך לשלם לפני שאת מתחילה בעבודה.
&nbsp
אני בדרך כלל מצלמת עוד פעם לפני, מקבלת אישור ואז שולחת. אבל במקרה שלי מדובר על מוצר אחר ממה שהם רואים (במידות בצבע או בעיצוב) ולכן שלב זה חשוב. אם המוצר שלך הוא שכפול כמעט מדוייק אז אין צורך לקבל את אישורם (למרות שזה תמיד נחמד כי זה מוסיף עוד שלב באינטרקציה עם הלקוחות ובדרך כלל הם מעריכים את זה....).
&nbsp
לגבי תמחור, לדעתי נוסחה טובה היא- עלות חומרים+ זמן עבודה+ 10% עלויות חנות
&nbsp
תוסיפי 30% למכירה בסיטונאות ו 60% למכירה ליחידים. תבדקי את המחיר הסופי יחסית למחירים של חנויות אחרות עם מוצרים דומים ותעשי התאמות.

למעלה