חדשה פה
וצריכה עזרה..

OllaKag

New member
חדשה פה
וצריכה עזרה..

אני מתכוונת לעבור ניתוח שרוול, ב04/01 יש לי וועדה מקווה שהכל יהיה בסדר..
השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שניתן לעשות ניתוח באסותא דרך מכבי שלי.. זה יהיה יותר מהר מהציבורי?
וישנם רופאים מסוימים שעובדים עם מכבי ואסותא: ד"ר לנדאו עופר, ד"ר איטין לב, ד"ר לנגר פיוטר.
יש לכם אולי המלצות..
קצת אבודה ולא רוצה לחכות הרבה לניתוח כי הלחץ דם שלי מאוד גבוה ..במאמץ של עלייה במדרגות יכול להגיע גם ל200/120, כמו7 כן בצקות ברגליים ונחירות חמורות בלילה...
חייבת עזרתכם..

מעיין א3

New member
תשובה

זה נכון שדרך אסותא זה יותר מהר-
היתרון גם של אסותא זה שאת יכולה לבחור את המנתח שלך, לעומת בציבורי שאת לא יכולה מנתח.
במכבי שלי משלמים השתתפות עצמית של 3000 ש"ח (חייבים)
אם את בוחרת מנתח שעובד במכבי, את לא צריכה לשלם שכר מנתח.
האם מדובר על אסותא באזור המרכז?
אם כן, יש כאן שם שעולה הכי הרבה: ירון מינץ (הוא עובד במכבי)
גם עופר לנדאו עלה לא פעם. רק תבדקי שהוא באמת במכבי.
&nbsp
בהצלחה

OllaKag

New member
קודם כל ממש תודה

מעיין,
ממש תודה שענית לי כל כך מהר..

כן ד"ר לנאו הוא רופא שעובד עם אסותא..
את אולי יודעת בערך..כמה זמן המתנה יכול להיות באסותא?

מעיין א3

New member
אני יודעת שהוא עובד באסותא- השאלה אם הוא עובד של מכבי

כי אם הוא לא רופא של מכבי- צריך לשלם לו באופן פרטי שכר מנתח.
בגלל זה חשוב לבדוק שהוא שייך לקופת החולים הספציפית הזאת.
&nbsp
המתנה היא משהו שמשתנה בין זמן לזמן, וממקום למקום.
צריך להבין שבשביל לזרז עניינים, צריך לקבוע פגישת יעוץ עם המנתח (אל תשאלי את אסותא אם זה מותר- כי הם יגידו לך קודם ועדה ואחר כך פניה למנתח.
זה לא נכון! אפשר לפנות למנתח, לראות אם מבחינתו את עומדת בקריטריונים, ואז ללכת לועדה)
אם עושים קודם פגישת יעוץ עם מנתח, והוא אומר שאת יכולה לעבור ניתוח, השלב הבא זה קביעת ועדה.
באותו יום אחרי שאת עוברת את הועדה (ומקבלת את אישורה),את מתקשרת למזכירה של המנתח וקובעת תור לניתוח.
&nbsp
אני עשיתי את זה בצורה הזאת- וקיבלתי תור לניתוח כשבועיים מהיום שעברתי את הועדה...
אבל אני עשיתי בחיפה, אז אני לא יודעת אם זה יהיה ככה במרכז.
&nbsp
בהצלחה

אורה189

New member
אנסה לעזור

הי,
אני עברתי וועדה לא מזמן באסותא וביום ראשון בעזרת השם ניתוח שרוול.

כדי לזרז את התהליך הייתי מציעה לך קודם כל לבחור במנתח ולקבוע אליו פגישת יעוץ, כי מנסיון זה מה שלוקח הכי הרבה זמן, יכול לקחת חודשיים- שלושה המתנה, אבל יכול גם פחות, תלוי במנתח.

במקביל לקבוע תור לוועדה, כאשר מנסיוני האישי, תור לוועדה של אסותא רמת החייל לוקח בערך חודש וחצי, אך תור לאסותא ראשון לציון הוא די מיידי! וזה לא משנה איפה את עושה, כל עוד זה אסותא.

אני קבעתי וועדה לרמת החייל, סיימתי את כל הבדיקות תוך 3 שבועות והתקשרתי לבדוק אם יתפנה תאריך קרוב יותר, אז אמרו לי שלא, אבל לעומת זאת אפשרי להגיע לוועדה בראשון כבר למחרת או בשבוע שאחרי, לבחירתי.

בכל אופן, שימי לב שלוועדה את צריכה להגיע אחרי ביצוע כל הבדיקות, כך שאין טעם להקדים כל עוד לא סיימת את כולן.
שבועיים אחרי הוועדה היתה לי פגישת ייעוץ עם המנתחת.
אם המצב הבריאותי שלך הוא חמור, אולי כדאי שתבקשי מהרופא משפחה לציין זאת במכתב הפניה לוועדה, כך אולי תזרזי את הניתוח.

במקרה שלי, עברתי וועדה לפני חודש, לפני שבועיים פגישת ייעוץ, שבה נקבע לי ניתוח למספר שבועות לאחר מכן.
אך לפני שלושה ימים התקשרו להודיע לי שהרופאה הקדימה לי את הניתוח - ליום ראשון הקרוב!!
( נאמר לי שהוחלט להקדים לי כיוון שה- bmi שלי נמוך יחסית וכל הבדיקות דם תקינות, כך שאני במצב מוכנות גבוהה).

מקווה שעזרתי, ושיהיה המון בהצלחה.

OllaKag

New member
ממש ממש תודה עזרת לי מאוד

באמת.. אני אפנה עכשיו לקבוע תור לרופא הכי קרוב שיש וזהו..
כל הבדיקות שלי כבר מוכנות..
והוועדה חודש הבא תחילת חודש...

אורה189

New member
שמחה שיכולתי לעזור ��

אם כל הבדיקות שלך מוכנות, אין טעם לחכות חודש.. תנסי להתקשר ולשאול אם אפשר להקדים, אם התפנה תור. וכמובן, תנסי להגיע לוועדה בראשון לציון אם ניתן. אם תתקשרי פעם בכמה ימים לבדוק, אני די בטוחה שתצליחי להקדים.
אם אין רופא מנתח ספציפי, אז אני בטוחה שתוכלי למצוא תור למנתח אפילו לדצמבר. שוב, תמיד תנסי לבדוק אם מתפנה.

וטיפ נוסף: לפי דעתי, ולפי מה שאני הבנתי מרופאה שלי ( ובלי לתפוס אותי במילה), כדאי לך לעבור על הבדיקות דם ובמידה ומשהו חסר/ לא מאוזן, כבר עכשיו לנסות לאזן (כמובן בהתאם להנחיות רופא, אלא אם מדובר לדוג׳ בחוסר ויטמין d, במקרה זה את יכולה לקחת פשוט תוסף כבר עכשיו). כך תהיי במצב מוכנות גבוהה לניתוח.
בהצלחה!!!

OllaKag

New member
את ממש עוזרת לי ..

אני מצטערת שאני חופרת..

שאלה נוספת.. קבעתי תור לעוד חודש כי הבנתי שצריך ללכת לדיאטנית מספר פעמיים..
השאלה אם באמת צריך או שמספיק רק המכתב...

אורה189

New member
בשמחה, תשאלי מה שאת רוצה

אני יכולה לענות לך רק מהנסיון האישי שלי:
אני הלכתי רק פעם אחת לדיאטנית, בשביל להביא ממנה מכתב כנדרש לוועדה.
לא ביקשו ממני ללכת לפגישות נוספות, כי הבינו שכבר ניסיתי דיאטות שונות ואני באופן אישי גם מתעמלת בקביעות ויחסית אוכלת מסודר ונכון, וכל זה סיפרתי גם לדיאטנית וגם לוועדה. אצלי הבעיה היא פוריות ומכיוון שכך עשיתי טיפולי פריון ( קשה לרזות במהלכן, הורמונים גורמים לתאבון והשמנה), אז למעשה אני כל הזמן מנסה לרדת במשקל, וכל זה סיפרתי לדיאטנית: סיפרתי שהייתי במעקב מדקרת סינית שהיא נטורופאטית וגם קראתי לא מעט ספרים וכו. ואכן ירדתי בעבר כ10 קילו, אך גם עליתי.

הדיאטנית תשאל אותך אם ניסית דיאטות בעבר, קבוצות תמיכה וכו.. אם אכן ניסית לרזות תספרי לה ובמידה והיא רואה שאכן עשית כמיטב יכולתך - אני מאמינה שהיא תיתן לך מכתב המלצה מספק לוועדה. במקרה שלך, אם מצבך הבריאותי כפי שציינת בעייתי, אולי כדאי לבקש ממנה או מרופא משפחה לציין זאת במכתב בנוסף וזה יכול לעזור.

גם הדיאטנית בוועדה תשאל אותך על נסיונות העבר, ורק אם אכן ניסית לרדת היא תאשר. במידה ולא, היא תמליץ לך ללכת למספר פגישות לדיאטנית או לקבוצת תמיכה לירידה במשקל. תביני את ההגיון, מי שלא מוכן נפשית ולא עושה באמת שינוי - אז גם הניתוח לא יעזור לו, ואת זה חשוב להבין. במידה ורואים שבאמת ניסית, ואת מוכנה לתהליך - הם יאשרו בלי בעיה ( כמובן אם את עומדת בקריטריונים של bmi מעל 40, או bmi 35 ומעלה עם מחלות נלוות). אצלי bmi 36 עם בעיית פוריות, ועברתי ללא בעיה, היו ממש נחמדים בוועדה, ותוך שעה הייתי עם אישור ביד.

דבר נוסף: אני עשיתי את הוועדה לפני הפגישה עם המנתחת ( לפי דעתי עדיף כך), כך שכבר הגעתי עם אישור הוועדה ונקבע לי ניתוח תוך 3 שבועות.

OllaKag

New member
שיתוף..

קבעתי תור לרופא המנתח ד"ר לנדאו עופר ביום 16/12

נוי224

New member
המלצה חמה :)

נותחתי ע״י ד״ר ירון מינץ באסותא , דרך ״מכבי שלי״. אני ממליצה לך בחום להגיע להרצאה ופגישה איתו. הוא מעולה. לא הייתי עושה כלום אחרת היום.

למעלה