חדשה פה

חדשה פה../images/Emo140.gif

בעלי הוא זה שמטפל ברפואה סינית. אני יותר מאבחנת (באינטואיציה, בלי שלמדתי) בלשון וכף היד. יש לי שאלה. הגיע לבעלי בחור בן 14 עם בעיות הרטבה. הסתכלתי בלשון וראיתי שהגוף (והנפש) עברו טראומה ממש שורשית. ישר ידעתי שזה לא קשור למשהו מיני אלא יותר לפגיעה. קלטתי שהיה שם ניתוח אבל לא משהו רגיל. הסתבר שבלידה שלו הוא פשוט נפל למיילדת מהידיים (
) ונשברה לו הירך (
) והוא היה צריך לעבור ניתוח בגיל 10 ימים. לדעתי זה ערער לו את כל המערכות ולדעתי יש לזה קשר ישיר להרטבה. מרגיש לי שיש לו חוסר בטחון בסיסי, אפילו פחד שלא בטוח שהוא בכלל מודע אליו וההרטבה כאילו משקפת את זה. מה אתם אומרים? ומה לדעתכם אפשר לעשות? אתם יכולים להשתמש במושגים "סיניים". בעלי יקרא את זה ויבין. תודה מראש וטוב שגיליתי אתכם

ינוקא1

New member
היי.

צורת האבחנה שלך איננה סינית קצת אלא יותר תקשור אינטואיטיבי (לי אישית אין עם זה בעיה
) אם יש לך את זה ואת מגיעה לדברים נכונים , אז גם בטיפול אינך חייבת להיצמד למושגים ה"סיניים". קיימות עוד אפשרויות לטפל שאני הייתי משתמש במקרה שהייתי עולה על משהו כזה , והן לאו דווקא סיניות - למשל : אפשר להכניס אותו לרגיעה באמצעות נשימות , לשאול אותו היכן הטראומה יושבת לו בגוף , ולבקש ממנו לנשום לשם ולשחרר את הטראומה. אני ממליץ על ספר בשם "התמקדות" של יוג'ין קנדל (יצא בהוצאת מרקם) שמביא שיטה פשוטה וטובה לזה. לגבי בעלך : באופן כללי בעלך כמטפל ברפואה סינית אמור לדעת לאבחן "סינית" ולטפל סינית. בעיות של הרטבה פחדים ביטחון טראומות שורשיות וכו' קשורות לכליות - הוא אמור לדעת את זה. אני ממש ממש לא ממליץ לך להתערב לו בטיפולים. גם אם את רואה "קצת יותר" - זה לא אומר שהטיפול שבעלך יתן יהיה פחות איכותי. עצם זה שהוא הגיע לבעלך , זה אומר שבעלך הוא האדם הנכון לטפל בו. גם אם בעלך לא יודע בכלל על הטראומה - הוא יכול לתת טיפול איכותי שיטפל בשורש הבעיה - מהצד הפיזי. למשל, הוא יכול לאבחן חולשת כליות ולטפל בחולשת כליות - הוא לא חייב לדעת מה הטראומה המדויקת שגרמה לזה. והדבר החשוב : אל תייעצי לו אפילו שאת "רואה" דברים שהוא לא רואה. את תערערי לו את שיווי המשקל ותגרמי לו לא להאמין בעצמו. לא יכול לצאת שום טוב מהתערבות שלך בטיפולים שלו - גם אם כרגע נראה לך שאת מוסיפה , את בעצם גורעת. עם זאת כדאי שתפתחי את כשרונותיך , ותלמדי שיטה טיפולית כלשהיא. הכי מתאים זה הילינג לסוגיו השונים. גם ריברסינג יכול להיות טוב. בהצלחה.

הארת לי../images/Emo13.gif

באמת בעלי הוא זה שפנה אלי, בעיקר בגלל שכבר שנים שהוא לא מטפל ומנסה לחזור לזה. לכן, יש דברים שהוא לא זוכר, ולכן ניסיתי לעזור לו. זה באמת לא הולך. אנחנו מדברים בשפות שונות ואני לוקחת מאד קשה כל מטופל. בגלל הילד הזה כמעט לא נרדמתי בלילה, למשל. כל כך ריחמתי עליו ועל האמא. מאד לא מקצועי מצדי. בעלי, לא מתקרב לאינטרנט מסיבות מאד מסוימות ולכן הוא ביקש ממני לבדוק אם יש אתר שיש בו מידע למטפלים. לא מצאתי כזה וכן חיפשתי פורום. אז מה דעתך? איך היית בודק מקרה כזה? ומה היית עושה? ואם כבר, מה לגבי רפלקסולוגיה בשבילי? זה דווקא כיוון שאני יותר מתחברת אליו מהשאר.

ינוקא1

New member
יש הרבה אתרים עם מידע למטפלים

האתר "סינית" ,למשל , בו את נמצאת הוא אתר מצויין - תקישי על הדמות למעלה ותיכנסי.כנ"ל "במבוק" כנ"ל האתר "קצה המחט" של שון גודמן - יש לו שם גם מפות מרידיאנים גם תפקודי נקודות ועוד. יש היום גם ספרים טובים שמסכמים תפקודי נקודות וכו' - אפשר בדרך כלל להשיג אותם בחנויות של המכללות. לגבי רפלקסולוגיה - אני חושב שתיווצר לך בעיה מסוימת : האבחון שם הוא לפי כל מיני מפות ודברים מהסוג הזה. לך יש כלים אחרים (שהם לא פחות טובים). כאשר את תלמדי חומר תיאורטי ואחר כך תבואי למטופל ואת תראי דברים אחרים לגמרי , יווצר לך קונפליקט מסוים.תביאי בחשבון למשל שלחלק מהמורים שילמדו אותך לא יהיו הכלים שיש לך. לעומת זאת , הילינג ממש "תפור" על אנשים שיש להם את הכשרונות הללו. כי בהילינג הדברים יותר אסוציאטיביים ותקשוריים. (כנ"ל ריברסינג - זה משהו שמאוד מפתח את היכולות הללו - למרות שבאופן אישי זו שיטה שאני חושב שהגזמה בה יכולה להוביל לחוסר איזון). אגב , יש סוגים שונים של הילינג וכדאי לבחור טוב טוב . אני מבין שאת דתית וחשוב לי להעיר שעם כמה מהם יש בעיה הלכתית (רייקי שמשתמשים בו בסמלים מהמזרח , טיפולים בעזרת "חוצנים" ועוד). אבל באופן כללי הילינג זה סוג הטיפול הכי נכון לאנשים עם כשרונות כאלו. גם תחומים שהם יותר "יעוציים" יכולים להתאים- דמיון מודרך , למשל.

ינוקא1

New member
יש בחור בשם

דודי אדלר שמלמד הילינג יהודי (הוא קורא לזה "הילינג האחד") בשילוב עם רפלקסולוגיה - אולי זה יתאים. תריצי חיפוש בגוגל עם השם שלו.

shahaful

New member
פחד והשתנה

מבחינה סינית רגש הפחד (גם באופן תת מודע) מוריד את האנרגיה למטה, לכן יש את הביטוי המתאר פחד: פיק ברכיים. כלומר האנרגיה יורדת בבת אחת למטה ו"משתקת" את הגוף, לעיתים הירידה היא כ"כ חזקה עד שהאנרגיה פשוט בורחת מהגוף, כמו בהשתנה או אפילו בריחת זרע אצל גברים. כדי לחזק את יכולת השליטה של הגוף על תנועת הפחד, יש לחזק את הכליות שהן אלו ששולטות בחלק התחתון של הגוף, וכמובן קשורות הן בראייה הסינית והן במערבית בהשתנה. כמו כן, צריך לפי דעתי, אם יש פחד עמוק שכבר "יושב" הרבה זמן בגוף, לתמוך בלב ובמעטפת הלב. לעזור לשחרר את הרגש המכביד. לרפואה סינית הצלחות רבות בנושא זה בהצלחה

miriamr

New member
בעיית הרטבה

שלום, בהמשך לתגובה האחרונה... יש שני דברים שחשוב לבדוק: 1. האם מדובר בהרטבה שנמצאת שם מאז ומתמיד? באצם אם הבחור מרטיב מאז תהליך הגמילה הרשמי מדובר בבעיה נוירולוגית. צריך לחקור יותר לעומק את האם. במקרים כאלה ייתכן ויש מקום לטיפול תרופתי. 2. אם ההרטבה התחילה לא מזמן אז באמת מדובר בעניין רגשי שמקושר לפחד על פי הרפואה הסינית. אבל כנראה שהיה משהו שהצית את זה וזו היא לא בהכרח הטראומה שלו מהלידה. האבחנה ואסטרטגיית טיפול, כנ"ל אבחנת הדופק מאוד חשובים כאן. אני לא הייתי פוסלת לגמרי את התרומה האבחנתית שלך לבעלך! אבל יש חשיבות לשלבי הטיפול. להתחיל לאט לאט מחיזוק הכליות ואיזון בין הכליות ללב (כמו שכתבו בתגובה האחרונה). רק אחרי שהם חזקים ומאוזנים יש מקום לגעת בעומק, אם בכלל יהיה צורך. לרפואה סנית יש הצלחות יפות מאוד במקרים כאלה. תנסו לעזור לו ותמשיכו להתייעץ. הייתי ממליצה גם להוסיף טיפול בפרחי באך. לתמוך בביטחון שלו ובמצב הרגשי שלו. בהצלחה מרים רייך רפואה סינית עתיקה ופרחי באך

למעלה