חדשה פה..

חדשה פה..../images/Emo39.gif

שלום שלום! אני ליה, בת 17 וחצי מירושלים.. הגעתי לפורום הזה ממש בטעות אבל נראה לי נחמד פה. אני חושבת שאני אשאר. רציתי להתייעץ אתכם. איך לעזאזל גורמים להורים להקשיב למה שיש לי להגיד? אם נגיד אני רוצה ללכת לאן שהוא והם לא רוצים שאני אלך אז זה הולך בערך ככה: אני: "אמא, אני יכולה ללכת לניצנים?" אמא: "מתי?" אני: "ביום חמישי" אמא: "לא." אני: "למה לא?" (לא בעצבים או בצעקות.. בטון דיבור רגיל) אמא: "ככה. כי אמרתי" אני: "אבל למה?" אמא: "כי ככה." אני: "לפחות תסבירי לי למה." אמא: "לא בא לי" אני: "אמא, זה לא פייר. אם את רוצה להגיד לא אז סבבה, אבל לפחות תגידי לי למה.. זה לא בסדר. את יודעת שאני שונאת כשאומרים לי דברים בלי להסביר אותם" אמא: "כי ככה החלטתי" אני: "אבל למה?!" (בכעס) אמא: "אל תרימי את הקול שלך עליי! אני אמא שלך!" אני: "סליחה. אבל את חייבת להסביר לי למה" אמא: "כי אני אמא שלך ואני קובעת." אני: "אבל למה את קובעת שלא?!" אמא: "כי ככה אני רוצה." אני: "לעזאזל, תסבירי לי לפחות למה?!?!" אמא: "אני לא חייבת להסביר לך כלום. אני אמא שלך. את הילדה, אני האמא. אני מחליטה." בקיצור, זה נראה שהיא מזלזלת בי לחלוטין. התירוץ היחיד שלה ללא להסביר לי או לאי-הקשבה הזאת שלה זה שהיא האמא ואני הבת (סליחה, "הילדה".) זה נוראי. אי אפשר לדבר איתה בכלל. מה אני יכולה לעשות כדיי לשנות את זה? או לפחות לשפר את זה? זה מתסכל כל כך.

../images/Emo4.gifזה באמת מתסכל!!

היי ליה. ברוכה הבאה. מקווים שאכן תישארי. אני לא בטוחה שיש פתרונות, אבל אפשר לנסות אולי לדבר עם אמא שלך קצת אחרת. למשל: ליה: אמא, אני יכולה ללכת לניצנים? אני מאוד רוצה ללכת, וזה מאוד חשוב לי. (או כל דבר אחר שיראה מה את מרגישה לגבי ההליכה לניצנים). או שהדיאלוג ישתנה, או שלא. אם לא, אז כשהיא אומרת לך "ככה", את יכולה להגיד להגיד לה ש"את מבינה שהיא לא מרשה לך, וזה בסדר, כי היא אמא שלך, והיא הקובעת (זה נקראה הפוך על הפוך), אבל מאוד יעזור לך להבין למה. לא יודעת אם זה יעזור או לא, אבל מהדיאלוג שאת מראה, נראה לי שאין לאמא שלך את התשובה ל"למה", ולכן היא לא משתפת אותך בה.

ברוכה הבאה

אני מסכימה שצריך לשנות את אופי השיחה. אולי לא לחכות לפעם הבאה אלא ליזום שיחה בזמן רגוע ומתאים ולומר לה שאת מכבדת את דעתה בתור אמא שלך אבל היית רוצה מאוד לדעת למה היא מחליטה דברים ולא מסבירה לך אותם. אימרי לה שאת מספיק בוגרת לישמוע את הדברים שעומדים מאחורי ההחלטות שלה כי ככה תצילחי להבין אותה טוב יותר ולילמוד לפעמים הבאות.

נירה63

New member
לדעתי זה לא מתוך זלזול אלא מתוך

חוסר יכולת ל"שלוט בחייך" ולדעת מה יהיה שם.. משהו כמו חוסר יכולת להתמודד עם הדרישה שלך ליסוע לניצנים. כאמא אני יכולה לומר לך ש...לפעמים הורה מרגיש כאילו הוא יוצא מדעתו ואולי בשל כך השיחה היתה כפי שהיתה. מסכימה שהרגשתך לא נעימה אבל יחד עם זאת מסכימה עם אמך ש...היא אמא והיא יכולה או רוצה לחשוב שהיא תחליט לאן תסעי ולאן לא. אני יכולה להשבע לך ש...אמא שלך אמרה ולא הסכימה שתסעי מפנ שהיא כל כך דואגת למה עלול לקרות שם...ושוב זה בא מתוך חוסר שליטה שלה. מה אני מציעה לעשות? לנסות לבדוק מדוע ? ואולי באמת לא ליסוע...

LuLiLoPiLaTo1

New member
מבינה את ההרגשה שלך..

זה לא נעים כשמישהו מסרב לך ועוד לא מסביר למה. יכול להיות שיש לה סיבה שמבחינתה-בתור הורה היא מוצדקת ,אבל היא יודעת שאם היא תומר לך אותה תתחילי להתווכח, ולהסביר לה למה היא טועה וכ'ו.. והיא כנראה חושבת שהסיבה שלה מספיק נכונה ומוצדקת מבלי שתצטרכי להגיב עליה ולהסביר למה היא מוטעית... ד"א-כמה שניצנים זה כיף ,הבנתי שלא הכל כיף כל כך.. אנשים נדחפים, וכאלה שהיו שם אומרים שזה אפילו מסוכן. תמיד את יכולה לצפות גם בבמת שקיעה בערוץ 24 כל יום ב-7 ורבע בערב
חופש נעים!

Breaking Wave

New member
נדחפים? מסוכן?

בתור אחת שהייתה שם ב-5 הופעות עד עכשיו, אני יכולה להגיד לך שהמקום כל כך מאובטח וקפדני שלפעמים זה מתסכל ומייאש. אפילו סיכת ביטחון אי אפשר להכניס לשם. שלא נדבר שכל מטר מרובע יש לך 5 מאבטחים.

LuLiLoPiLaTo1

New member
אני לא ממציאה..

ולא התכוונתי מבחינת האבטחה ..התכוונתי מבחינת הצפיפות כתבו פה בתפוז כבר שתי הודעות שונות בפורומים שכתבו בנושא.. את מוזמנה לחפש ולקרוא

Breaking Wave

New member
צפיפות איפה?

אם תכנסי לתוך הקהל שורה ראשונה, אז כן יהיה לך צפיפות, וכן, זה יהיה מסוכן. אבל זאת בחירה שלך, אף אחד לא דוחף אותך להיכנס לשורה ראשונה.

Breaking Wave

New member
זה חוזר על עצמו?

או שזה היה מקרה חד פעמי? במידה וזה היה מקרה חד פעמי, תנסי שוב במועד מאוחר יותר. במידה וזה ריטואל שחוזר על עצמו - תשבי לדבר איתה על זה שהיא לא מספקת אותך עם התשובות שלה ותסבירי לה כמה זה מתסכל, מייאש, ולא פייר כלפייך. בהצלחה, תעדכני. אני מקווה שהיא תרשה לך להגיע לניצנים ביום חמישי. יש את פורטיס ויהיה נחמד. אם היא לא מרשה מפאת דאגה וחשש, אני מוכנה לשלוח קישורים שמסבירים עד כמה המקום מאובטח, ביקורת מהורים שהיו שם, והסבר מפורט על המקום ומהותו.

למעלה