חדשה פה...

lovely27

New member
חדשה פה...

שלום לכולם מאיפה להתחיל? היה לי בן זוג אלים.אני לא יודעת איך מצאתי בתוכי את הכוחות אבל עזבתי אותו. כל עוד שהייתי איתו חייתי כמו בתןך חלום (סיוט) בתוך בועה.כמו רובוט.לא חשבתי,לא הרגשתי. מאז חלפה לה כבר יותר משנה והשאלות לא מרפות. איך זה קרה לי? ילדה טובה מבית טוב? בחורה נאה וחכמה שמוערכת על ידי כל הסובבים אותה? לפעמים יש לי את התחושה שאם הסובבים אותי היו יודעים מה עבר עליי הם לא היו מעריכים אותי כל כך. איך לא עזבתי אחרי הרמת היד הראשונה? אני מרגישה שהייתי יכולה "לעכל" את זה אם הייתי עוזבת אחרי הפעם הראשונה. איך נשארתי? איך זה קורה? איך ממשיכים הלאה? איך מתגברים על הפחד שזה יקרה שוב? ממערכת יחסים חדשה?

העבר - אין

לחדשה שלום-רב! את יודעת לחפור בעבר זה פשוט יצר-הרע גמור. את העבר אי אפשר לשנות, וחיים רק את הרגע, עצם זה שהמערכת הזו מאחורייך זה דבר גדול!!! כל שאר השאלות, לגיטימיות, אבל לא כהלקאה עצמית. אני מאד בעד פסיכואנליזה טובה שעוזרת לעורר קצת את הרבדים היותר חסומים בנפשנו, מה שקרוי התת-מודע. תנסי, זה יכול לפתור לך כל מיני שאלות לא ברורות. אבל הכי הכי חשוב, זה שלא תפילי את עצמך עכשיו באיך נתתי לזה לקרות, כי השאלות האלה לפעמים הם ממש כמו האלימות עצמה שנתת שתופנה כלפיך. די, עכשיו אין מי שיתאכזר אליך, אז אל תתאכזרי לעצמך. תמשיכי הלאה בכיף, מי שלא מפרגן לך אל תשקיעי בו אנרגיות, מאחלת לך כל טוב ושנה נהדרת בכל המובנים. ושיתגשמו כל משאלות לבך לטובה.

שלום לך

קודם כל, חשוב לי להגיד לך שזה לא מובן מאליו שבחורה מצליחה "למצוא בעצמה את הכוחות" לעזוב בן זוג אלים. נשים רבות לא מצליחות לנתק את עצמן מבני זוג אלימים. השאלות הרבות אותן את שואלת הן מאד מובנות.הספרות המקצועית בתחום אלימות בין בני זוג עוסקת בשאלות שאת שואלת, מתוך צורך להבין מה עומד בבסיסן של מערכות יחסים אלה, להבין את הסיבות להתנהגות התוקפנית ולהתנהגות הקורבנית. (את מוזמנת להכנס לקישור לאתר "מאמרים" שבפורום). אני חושבת שלמידה כזאת יכולה לעזור לך במידת מה. אך בנוסף, כיוון שעברת חוייה כל כך קשה והשאלות שלך הן לא תיאורטיות, אלא מתייחסות לחיים שלך, אני מציעה לך לפנות לעזרה מקצועית לאחד המרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. יחד עם איש מקצוע בתחום תוכלי לעבד את השאלות הכל מהותיות, רציניות ואמיצות שאת שואלת. זה חיוני ליכולת שלך לחיות עם העבר, לא לשפוט את עצמך אלא להבין ולקבל את עצמך בהווה וחיוני לאפשרות של יצירת מערכת זוגית בריאה בעתיד. אני מקווה שתמצאי בעצמך את הכוחות לגלות את התשובות שלך לשאלות אותן את שואלת.

למעלה