חדשה פה!

LEELEE7

New member
חדשה פה!

היי לכולן, חדשה פה!
אני בת 34, מנסה להכנס להריון ראשון.
לפני כשנה, הריון ספונטני ראשון ולא מתוכנן - אך מדימומים משבוע 5 לערך, הובילו להפלה לקראת שבוע 9 בערך (דופק איטי מההתחלה עד שנחלש ונדם לגמרי. התפתחות מאוד מאוד איטית של העובר).
המחזור שלי נע בין 26 ל-29 יום - זה נחשב סדיר?
ביוץ מורגש - קבלת מחזור בין 12-15 ימים לאחר הביוץ.
מאז ההפלה, נראה לי שהכל השתבש והחלו לי דימומים חומים בערך 3-4 ימים לפני המחזור- האם יכול להעיד על בעיית פרוגסטרון (שאולי בגינה נפל ההריון הקודם)?
כמובן שאבצע פרופיל הורמונלי, אך בגלל החגים ומועד המחזור הקרוב - יצא לי לבצע פרופיל רק עוד חודשיים.
המחזור האחרון שלי היה חריג באורכו - היו 3 ימי החתמול חומות, יום הפסקה ואז דימום כ-6 ימי, כאשר במשך 3-4 ימים היה שטף חזק מאוד, אבל מאוד. זה מאוד מוזר, זה לא קורה לי, אולי קורה פעם עד פעמיים בשנה. בד"כ המחזור שלי גג 5 ימים, מתוכם בד"כ יומיים חזקים, וגם זה לא נורא, אלא סביל מאוד. מישהי נתקלה בתופעה הזו?
כמו כן, רצוי לציין שאני סובלתצמעודף משקל גבוה, אבל בכל זאת נכנסתי להריון ספונטני לפני שנה.
בעל מקרה, זה החודש השני שאנחני מנסים עם ערכת ביוץ (היום יואב 6)-
אני רואה באופן די יפה את התחזקות הקו בין הימים השונים, רק שהקו שמסמל את הביוץ, קרוב ליום הביוץ, הוא לא חזק כמו קו הבקרה. במקביל, יש לי הפרשות נמתחות ואני חשה דקירות בבטן במדך 24 שעות שאחרי. האם עדיין תקין?
אולי חוזק הקו גם קשור בפרוגסטרון נמוך? או lh נמוך?
בהצלחה לכולנו,
אשמח ואודה אם תענו על שאלותיי,
כיף להצטרף ותודה!

shirael

New member
ברוכה הבאה!

לגבי הפרוגסטרון, ממה שאת מספרת בהחלט יכול להיות שחסר לך. שלב לוטאלי רגיל נמשך בערך 14 יום, ולא אמורים להופיע כתמים בכלל לפני הווסת עצמה. בגלל שהביוץ שלך מגיע פחות או יותר מתי שצריך, נראה שהלוטאלי שלך קצר.
&nbsp
אין לדעת אם זה מה שסיים את ההריון הקודם, במקומך לא הייתי חושבת על זה יותר מדי כי יש מליון סיבות שיכלו לגרום לזה - הסבירה שבהן היא שהעובר פשוט לא היה תקין, כי את מספרת שהגדילה שלו היתה איטית ולא נראה לי שפרוגסטרון משפיע על דברים כאלה. הוא יותר דואג שגוף האישה יהיה סביבה מתאימה להריון. מה גם שאת מספרת שההכתמות (שרומזות על פרוגסטרון נמוך) הופיעו רק אחרי שההריון הסתיים.
&nbsp
קיצר, פנים קדימה, תעשי בירור הורמונלי, אם צריך תמיכה תקחי, הכל יהיה בסדר

missh1

New member
אני חולה עלייך

את כזאת ורבלית, מקסימה ושנונה.. ומעודדת !
אגב, בעקבות ההודעה שלך לפני מס' ימים על התזונה ששיפרה את מצב הביוץ אצלך, התחלתי לשים לב שאני צורכת יותר פירות וירקות וכמה שפחות סוכר לבן, קמח לבן, חלב ודברי מתיקה שונים ומשונים . תודה

למעלה