חדשה פה

konya

New member
חדשה פה

היי, הכינוי הוא קוניה, בת 27 מירושלים. מישהי שהכרתי לאחרונה האירה את עיני לכך שאני לא עד כדי כך שונה ומשונה, אלא יש עוד הרבה אנשים כמוני, וקוראים לקבוצה הזאת אסקסואלים. תוך כדי חיפוש מידע על הנושא, נתקלתי בפורום, ואני מעוניינת ליצור קשר עם אנשים ולשוחח. לכן, אשמח אם תכתבו לי למייל: [email protected] קצת על עצמי תל אביבית במקור (בקושי שנתיים בירושלים), סטודנטית לתולדות האמנות. בגיל 15 פגשתי את החבר הראשון שלי. נמשכתי אליו חיצונית, אבל מכיוון שלא רציתי שיגע בי יותר מידי, הקשר הסתיים תוך שלושה שבועות... מאז ועד גיל 23 לא הסתכלתי ולא התעניינתי באף אחד מהמינים. אני זוכרת שיחה שניהלה איתי חברה שלי בגיל 22, ששאלה אותי אם לא בא לי לפעמים לקפוץ על איזה גבר ולקרוע ממנו את הבגדים...ואמרתי לה את האמת..שלא. עוד אנשים התפלאו איך לא "בא לי" על יחסי מין...וכך לאט לאט הלחץ החברתי התחיל להעיק עליי עד שבגיל 23 הנושא הגיע לפיצוץ מסוים, כי שאלתי את עצמי כל הזמן כיצד יראו חיי בהמשך? והאם אני אמורה לנתק כל קשר עם המין הגברי כל חיי ולוותר על זוגיות, ילדים וכל הנורמות החברתיות רק בגלל שאין לי רצון במין? ורק בגלל שלא מצאתי את עצמי נמשכת לאף בחור או בחורה בחיי? השאלות ששאלתי את עצמי והלחץ החברתי, הביאו אותי ללכת ולחפש את התשובות לשאלות, או במילים אחרות, לנסות להתנהג כמו בני גילי ולראות מה קורה. המטרות שלי היו: לאבד את הבתולים, לחפש חבר ולראות מה זה קשר זוגי ארוך ולהסיק מסקנות על עצמי. נכון, שכבתי עם גברים כי עשיתי ניסוי, ולא כי נמשכתי אליהם או נהניתי מהאקט עצמו. להיפך, יצאתי די אומללה ומדוכאת ממה שעבר עליי. היום אני מתגעגעת לתקופה הקודמת שהייתי בה עד גיל 23 - ללא מודעת לעצמי, וגם בעיוורון לסביבה החברתית שהתגלתה בעיני כמכוערת למדי, כי אני מרגישה היום עוד יותר לא שייכת לחברה מבעבר. לא, אני לא שונאת גברים, כמו שחשבתי. אני פשוט חסרת עניין בנושא המין, ואני מרגישה די לא שייכת לחברה הזאת. אני נוטה לא להבליט את הגוף שלי בבגדים צמודים וסקסיים, אבל גברים בכל זאת מתקרבים, ואני יודעת מה הם רוצים ממני...הם לא רוצים רק להיות ידידים שלי. ולרוב אני פוחדת להיות שונה או פוחדת שישימו לי תווית של לסבית (תווית לא נכונה), ופשוט מקיימת איתם יחסי מין, ואחר כך סובלת ממה שקרה. אני מאוננת. אבל אני לא מפנזטת שיש בן זוג איתי במיטה. ואחרי ששאלתי גברים ונשים, מה הם מפנטזים בזמן אוננות, הבנתי שגם פה יש חשיבה שונה - הם משחזרים חוויות מיניות שהיו להם בעבר או בן זוג שהם היו רוצים שיהיה איתם. אין לי פנטזיות כאלו. אומנם, אני לרוב מפנטזת שיש מישהו שמחבק אותי לפני שאני הולכת לישון, אבל זה הדבר הכי קרוב לחוויה שלהם. כשדיברתי עם הפסיכולוגית היתה לי על הנושא, ואמרתי לה: "מי ירצה בת זוג שלא רוצה לקיים יחסי מין"? היא ענתה לי שאם זה המצב, כדאי שבמקום להתקרב לגברים, אני צריכה לחפש נשים שתהיינה חלק מהמעגל החברתי שלי, כדי שזה יפצה על החסר. (לא מבחינה מינית, רק חברית). התשובה שלה ממש לא נראתה לי, וחשבתי שאולי לא הבנתי אותה, או שהיא אולי לא הבינה אותי, אז דיברתי איתה עוד כמה מפגשים רק על ההצעה הזאת שהיא העלתה, והיא באמת האמינה שזה הפיתרון. זהו. כנראה שאין מספיק מודעות לנושא בחברה. ולא ברור לי עדיין האם אדם צריך לוותר על חיי זוגיות, רק בגלל שמין לא מעניין אותו כמו הבן אדם עצמו. וכמובן לא ברור לי למה אני אמורה לצפות בהמשך חיי. אבל ברור לי שנורא קשה לי להתעלם מהחברה כמעט לחלוטין, כי כל הדרך שהלכתי בה והולכתי את עצמי שולל בה, היתה כתוצאה מהרצון להיות לא שונה.

Limbonic Art

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo135.gif

דבר ראשון לגבי זוגיות ללא מין, היו כאן כמה גברברים המחפשים קשר שכזה והתבכיינו שבלוחות הפורום יש המון בנים וכמעט אין בנות, אז אם את מחפשת קשר מעין זה , תפרסמי גם את ואולי סוף סוף יהיה לך בן זוג כמו שאת מחפשת ומעוניינת (הלוחות נמצאים בסרגל הכחול למעלה) כאן אף אחד לא יראה בך כשונה , ההפך! כולם פה לא מתעניינת ולא נמשכים לנושא שאחרים בחוץ מתקשים להבין אותך
מה שכן אני מציעה לך מקרב לב -להפסיק להוכיח לאחרים שאינך לסבית ולשכב בלי חשק עם גברים, רק בכדי שלא ידביקו לך תווית, זה נשמע נורא לעשות משהו שאת לא אוהבת ובדרך די נשמע שאת הופכת למדוכאת מזה ובצדק! תעשי מה שטוב לך , אף אחד לא צריך לדעת מה את עושה או לא ובטח שאת לא צריכה להוכיח למישהו משהו חוץ מלעצמך!

konya

New member
תודה על הקבלת פנים ../images/Emo140.gif

עכשיו אני סוף סוף יודעת שאני יכולה להכיר גברים, מבלי שהם ירצו להשכיב אותי אין לך מושג כמה זה מוזר לי להבין שזה יכול להיות

p019

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo212.gif

כפי שאני מקווה שכבר הבנת, אין בך שום דבר מוזר ויוצא דופן. כולנו כאלו. גם אני שאלתי את עצמי את אותן שאלות שעל העלת. אם כי הדבר היחיד שהייתי מוכנה לעשות כדי לבדוק את זה היה להזמין מישהו לדייט (שלא המשיך לשום מקום). יש משהו משחרר לגלות שאת לא לבד, שיש עוד אנשים שעברו בדיוק את מה שאת עברת. אני לא יודעת למה התקוונה המטפלת שלך, אבל אני עדין מקווה שיש לא-מיניים סיכוי לחיי זוגיות עלפי אמות המידה שלנו.

konya

New member
תודה

הפסיכולוגית שהייתה לי, התכוונה שאין זוגיות בריאה או נורמלית אם שני בני הזוג בה לא מקיימים יחסי מין מתוך רצון. כלומר, תמיד למצב מסוג זה יש תקדים בפסיכולוגיה לאיזושהי בעיה לא פתורה של אחד או שני בני הזוג שצריך לפתור. ככלל, הפסיכולוגיה לא מכירה בזוגיות אסקסואלית כזוגיות שלמה ומספקת לכל דבר, אלא זהו תחום שלא ידוע למחקר הפסיכולוגי, מעין חיה מוזרה. עדיין יש המון שאלות שעולות לי, שאני מנסה לדמיין תרחיש של זוגיות אסקסואלית אפשרית. האם יש מצב של בגידה? נראה שכן. נראה שתמיד יש בגידות, בכל סוג של זוגיות. האם האנשים שמגדירים את עצמם אסקסואליים הם לא אנשים שעדיין מחפשים את עצמם, ויום אחד אחד מבני הזוג עלול לקום בבוקר, ולמצוא את עצמו מאוהב במישהי אחרת ולגלות שהוא גם מאוד נמשך אליה מינית, ובעצם הגדרתו היא כבר לא אסקסואלית? או שאלות כלליות, כמו: האם זוגיות אסקסואלית היא אהבה אפלטונית על פי הגדרת אפלטון? כי עד היום אהבה אפלטונית הוגדרה כמשהו תיאורתי בלבד, אם כי לא מציאותי וממשי. שאלה פחות יפה, היא האם אסקסואליים הם אנשים בעלי הערכה עצמית נמוכה או רגשי נחיתות, ולכן הם מאמינים שאף אחד לא יכול להימשך אליהם כיוון שהם משליכים את הרגשות השליליים שלהם על עצמם כשהם פוגשים מישהו שמוצא חן בעיניהם? ואומרים לעצמם: "אה, אין לי סיכוי איתו, הוא יותר מידי טוב בשבילי, הוא יפה מידי, הוא חכם מידי....אין סיכוי שהוא ירצה להיות איתי"... כלומר, כמות הגורמים לא להתקרב למישהו היא לא רק מבחינה מינית, יש הרבה גורמים משניים שקשורים לסקס והם קשורים לחשיבה לא נכונה והתבוננות לא נכונה על העולם. כמה אנשים פה מוכנים להתבונן אחורנית לעבר שלהם, ולחשוב האם יש הגיון על סמך ילדותם והתבגרותם הספציפית, שגרמו להם להתרחק ממין או להירתע ממין?

Limbonic Art

New member
אני יכולה להשיב לך על שאלתך האחרונה

דבר ראשון, אני אישית, מעין טיפוס(ית) שאוהבת לבדוק כל דבר, אני לא נוטה להדחיק דברים, דברים שמציקים לי אני מטפלת בהם ישר ולא משאירה ליום המחרת, אלא אם ממש אין לי כוח לדון בזה. כך שהתשובה שלי אלייך שדווקא- אני כן הייתי בטיפול בסביבות גיל 16 -18 הייתה לי פסיכולוגית מדהימה! הטיפול אמנם נסחף שנתיים, ובין היתר "הטריד" לי בזמנו גם העיניין הזה שלא נמשכתי אף פעם לאיש- יחד ניסינו לברר אם יש איזשהי סיבה הגרמה לי להתרחק ממין - והאמת היא שאין, אז נכון לא חקרו את הנושא א-מיניות , אבל פסיכולוגים הם לא ראש בקיר , אם הם רואים ומבטלים את כל הסיבות העלולות להוות בעיה או סיבה לתופעה מסויימת. אז הם מתחילים לעבוד איתך על לקבל את עצמך כמו שאת (לפחות איתי זה היה ככה). באופן כללי , לא יכולה להצהיר על עצמי כאחת עם ביטחון עצמי נמוך או רגשי נחיתות, אני מודעת לחסרונותי ויתרונותי באותה מידה
אני פשוט לא נמשכת מינית לאף אחד ואין לזה שום סיבות מסביב או עמוקות יותר -בדוק! הפסקתי לחפש את עצמי די מזמן (לפני כמה שנים טובות). לא רואה את העולם באור שלילי, גם לא רואה אגב מין כדבר שלילי, הוא פשוט לא חלק מחיי כמו שטלויזיה וקולנוע לא חלק מחיי
זה משהו שכל אחד ואחת צריכ/ה לבדוק עם עצמו ולהיות כן עם עצמו. לגבי תשובות למימוש זוגיות אסקסואלית- לא יכולה לענות , לא הייתי באחת כזאת , לא מכירה אישית אחת כזאת , רק מה ברור לי שיש בזוגיות כזו כמו בכל זוגיות אחרת בעיות. נ.ב. גם ניסיתי, בזמנו, למצוא תשובה גם בבדיקות הורמונליות שגם הן יצאו תקינות לגמרי.

korpiklaani

New member
המממ

כל אחד יכול לענות בשם עצמו בכל הנוגע לכאלה שעדיין מחפשים את עצמם ... אהבה אפלטונית? תלוי איך את מגדירה אפלטוניות.... יש שרוצים ומחפשים מגע עם מי שאוהבים <ברמה של חיבוק או אפילו נשיקה ומסאג'ים גם נתקלתי> כל הדברים שהעלת ויכולים להביא אדם להגדיר את עצמו א-מיני ..זה דבר שאפשר לבדוק ולשלול. חוץ מזה, את מדברת בעיקר על רתיעה ממין , מי שנרתע לא בהכרח יאמר באותה נשימה שהוא לא נמשך מינית לאחר , יותר נשמע לי מפחד , מבוהל , מדחיק, לא רוצה לנסות. אבל לא נמשך מינית? מי שחושד בדברים כאלה באמת כדאי להתייעץ עם מומחה בנושא.

p019

New member
דעתי

דבר ראשון - תחליפי פסיכולוגית. סליחה על הבוטות, אבל גם אם היא פסיכולוגית מעולה, אדם שחושד שהוא א-מיני צריך לפנות לפסיכולוג שמוכן לקבל שא-מיניות קיימת. ויש כאלו. זה שפסיכולוג מקבל את העובדה שקיימים א-מיניים לא עומר שהוא ינסה לשכנע אותך שאת א-מינית, אבל זה אומר שהוא לא ינסה לשכנע אותך שאת לא (זאת אומרת - כן מינית
). מה שנשמע שהפסיכולוגית שלך עושה לך. בקשר לא-מיניות באופן כללי ואישי: כמו שסיפרה limbonic - גם אני שעלתי את עצמי המון שאלות. לכך לי ארבה זמן להגיע למסקנה שכנראה אין לי נטיה מינית. כיוון שבשלב ההוא עדין לא שמעתי על אנשים אחרים - זה היה כמו להמציא את הגלגל מחדש. ארבה יותר קל להגיע למסקנה שמשהו לא בסדר בך מאשר לחשוב שאולי הסיבה היא משהוא שבחיים לא שמעת עליו. וכן, גם אחרי שחשבתי על זה זה המשיך להציק לי. אולי אני בכל זאת עושה משהו לא נכון, אולי אני בכל זאת מתכשת למשהו. וכו וכו. אני בתוחה שזה לא זר לאנשים כאן. כשגיליתי את קיומם של עוד א-מיניים. כשקראתי את מה שהם כתבו, שלפעמים נשמע בדיוק כמו המחשבות שלי. זה פתר לי את כל הדילמות. מה לעשות. אני א-מינית. שום דבר לא ישנה את זה. זה לא יעלם יום אחד. וכן, אני רוצה להאמין שאפשר למצוא זוגיות א-מינית.

pistachio38

New member
שלום konya , גם אני חדש .

זה קצת מביך אותי לשאול, אבל אני אשאל בכול זאת, כי זה מסקרן אותי. אמרת שאוננת. מפתיע אותי שמישהו שלא נמשך לא לגברים ולא לנשים מאונן. על מה פיטזת כשאוננת ? דרך אגב, אני לא אסקסואלי אבל שואף להיות בעתיד, על ידי סירוס כימי. אני מקווה שתעני לי על השאלה.

למעלה